Şimdi Ara

SAMSUNG LE-40B750 ve LG 42LD751 Sizce Hangisi Daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SAMSUNG LE-40B750 ve LG 42LD751 arasında kaldım ikiside 200 Hz sizzce hangisini almalıyım pek fiyat farkı yok ama anlayanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim..



  • Bu modelleri hiçmi gören duyan bilen yok çok az vaktim var karar vermeliyim. Yardımcı olacak kimse yokmu?
  • LG 42LD751 alalı 15 gün oldu hd keyfi nedir bu cihazda tattım çok hızlı bi cihaz tavsiye ederim . . özellikle mkv izlemek için birebir .. netcast ve wireles var cihazda internet tv vs çok dolu bir cihaz samsungda iyidir arada 2 " fark var LD de 107 cm ;) çerçeve biraz parlıyor piano yüzeyden kaynaklanıyor olsa gerek .. ben LG tercih ettim sen bilirsin hertürlü soruna cevap verebilirim ;)
  • Merhaba,
    Ben de 1 ay kadar önce LG 42LD751 aldım. 1-2 konu hariç diğer her şeyinden memnunum. Birinicisi DAT uzantıları tanımıyor. Bunda yapacak bir şey yok. Ancak USB den film seyretme esnasında DVD ve MPEG2 gibi bir çok formatta tam ekran oynatamıyorum. Siz tüm formattaki görüntülerinizi tam ekran oynatabiliyormusunuz..Şöyle ilginç bir olayla karşılaştım. 1920x1080 görüntü oranı 1,77. Eğer görüntü oranım 1,77 üzerinde ise alt ve üstten, 1,77 altı ise sağdan ve soldan daralıyor.Mesala 720x576 oranı 1,25 ve ben bunu sağdan ve soldan daralmış olarak görüyorum..
  • kumandada ratıo düğmesinden izleme oranına okeyleyip ayarlanabilir . .
  • Bende LG 42ld751'i tercih ettim ama Lh5000 serisi daha farklı görünüyo gözüme kasa olarak daha gösterişli ve dat gibi uzantıları çalıştırması daha cazip geldi. Ama almış bulunduk. Netcast pek işe yaramıyor youtube video için sadece. Wireless dersen extra dongle olmadan olmuyor. İstanbul bilişmde kontrst 150.000:1 yazıyor ama teknosada 80.000:1 Hangisi doğru anlamadım klavuzundada böyle bir bilgi yok. Salonu geniş olanlar için mükemmel ama yakın izlendiğinde Sd yayınlarda karelenmeler flu görüntüler oluşuyorki hd kalitesi kullanmak lazım kesinlikle. Ama şimdiki aklım olsa para olarak düşünürsen 42LH5020 kalite olarak düşürsen Samsung 40C750 alırdım. Birde Lg LD serisi lg'nin kendi sitesinde yok. Yani yurt dışında pazarladığı bir ürün bu yüzden yazılımla ilgili bilgilerinede ulaşamıyorum. Bunun dışında herşey mükemmel. dat dosyalarınıda ms-dos aracılığla birleştirip pocketdivxencoder ile avi formatına çevirirerek güzel görüntü almayı başardım ama uzun iş. Belki dat uzantısını okuyodur ama servis menüsüne girip bakmak lazım oda eski modeller gibi iki ok tuşuna basıp açılmıyor. Yani servis menüsüne erişimi acil bulmalıyım. Bilen varsa yazarsa sevinirim.




  • LG 42LD751 tv yi İstanbul bilişimden 2.126 TL den aldım. Şu an 1900 TL..Önce İstanbul bilişim için söyleyeceklerimiileteyim. Piayasaya göre hesaplı. Hızlı teslimat var. Ancak teknik servis ağındaki servisler çok yetersiz..sıradan elektronik konusunda pek yetkin olmayan kişiler.Cihazınız arızalanırsa direkt servise gidemiyorsunuz.istanbul bilişime bildiriyorsunuz. Onlar servise iş emri çıkarıyor.sonrasında televizyonunuz paketlenip İstanbul yolunu tutuyor. Servis ilk kurulum esnasında iş görüyor. Ben orijinal LG servislerinide gördüm. Daha kurumsal ve bilgili yerler. Diğer konu İstanbul bilişimin sitesiden aldığım cihazla ilgili olumlu ve olumsuz yazılar yazdım. 5 yazımdan 1 tanesi yayınlandı. Yani sansürden geçiyor. İşlerine gelmeyenleri yayınlamıyorlar. Diğer konu LG 42LD751 ile alakalı. Bu TV 1920x1080 oransalı (1,77) haricinde kalan oranlardaki avi, mpeg, vob gibi dosyaları usb den tam ekran göstermiyor.istanbul bilişime bildiridim. 1920x1080 oranında tam ekransa gerisine bir şey yapamayız dediler. Bende üşenmedim araştırdım. Teknosada başka model tv lerde denedim aynı dosyaları tam ekran gösterdi. LG LH ve SL modelleride tam ekran gösterdi. Ancak LD ve LE serileri aynı yazılım olduğu için herhalde tam ekran gösteremedi. Yani LG nin yeni modellerinde bu konuda sıkıntı var. İstanbul bilişlim ise başını kuma sokuyor. Diyorum diğer modellerde sorun yok bun da var. 1920x1080 seyredin yada convert edin diyorlar..olur full hd video araştıralım, elimdeki 500 tane dosyayı convert edeyim. Hem convert etsem ne olacakki oransal 1,77 olmadığı müddetçe konu çözülmüyor. LG nin yutdışı suppotuna yazmayı düşünüyorum. Aslında bunu İstanbul bilişim yapmalı..ama televizyonu bir kere sattılar ya.gerisi önemli değil. Ben televizyondan arıza var demiyorum bu seriler böyle, ama diğerlerinde niye böyle bir sorun yaşanmıyor..bunu açıklasınlar yada yurt dışına sorsunlar.LG nin LD ve LE serisi LCD si olanlar USB den video oynatımda tam ekran sorunun çözebiliyorlarmı acaba ??




  • quote:

    Birde Lg LD serisi lg'nin kendi sitesinde yok.

    burada
    sıtesınde gereklı acıklamalar mevcut...
  • LCD tv ler hakkında çok fazla konu olduğu için ayrı bir konu açmak istemedim. Samsung 40C650 ve LG 42LD751 arasında bir seçim yapacağım. Sizin tavsiyeniz hangisi olur arkadaşlar. Hangisini almalıyım. USB den avi uzantılı divx filmler seyretmek istiyorum. Sıkıntı yaşamak istemiyorum o yüzden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.