Şimdi Ara

Samsung klima alacaksanız bir daha düşünün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 03.07.2013 tarihinde aldığım, garanti süresi 3 yıl olan Samsung klimayı, bir yıl sonra taşınırken garanti kapsamında kalması için Samsung Servisine söktürüp yeni evimizde yine Samsung servisine taktırdım. 2015 yazı başında servisin iki kere gelip gideremediği arızalar vermeye başlayan klima yaz sonuna doğru son gelen servisin 'Parça talep ettik bekliyoruz.' demesi üzerine duvara asılı işe yaramaz bir kutu haline geldi. Havaların da serinlemesi üzerine süreci takip etmedim ve zaten servis de arayıp sormadı...

    Hızlı sezon başlamadan klimamı tamir ettirmek için bahar başında(2016) havalar ısınmadan servisi aradım. Eve gelen servis şirketinden beni arayıp garantimin bittiğini ve parayla tamirat yapacaklarını söylediler. Evde garanti belgesini bulunca garanti süremizin daha devam ettiğini gördüm. Servis bunu bilmiyor mu? Sonraki süreçte Haziran ve Temmuz ayları içinde ben ve eşim sürekli arıza kaydı bıraktık ama servis bir türlü gelmedi. Çağrı merkezi garanti süresi içinde meydana gelen arızanın mutlaka garanti kapsamında giderileceğini net bir şekilde belirtti fakat servisin ne zaman geleceği ile ilgili yaptığım aramalara hiç bir net cevap veremedi. Daha sonra yaptığım aramada da bana ulaşılamadığı için arıza kaydımın düştüğü(!) belirtildi. Hem benim, hem eşimin telefonu kayıtlarda mevcut, bana ulaşamayan eşime ulaşır. Gelen çağrıya yetişemezsem bir iki dakika içinde mutlaka geri dönüyorum, bana nasıl ulaşılamaz? Garanti süresi içinde meydana gelen arıza giderilmeden bir yıldır bozuk olan klimanın garanti süresi doldu. Madem tamir etmeyeceksiniz garanti süresi var demeyin o zaman.

    İzmir'de koca bir yazı bozuk bir klima ile geçirdik. Üstüne sonu bir yere varamayan çağrı merkezi görüşmeleri yaptığımla, bunun için değerli zamanımı harcadığımla ve sinirlerimi bozduğumla kaldım. Parasıyla rezil olma deyimine daha uygun bir durum göremiyorum. Bu noktadan sonra kanuni hakkımı aramak ve sosyal medyada bu durumu olabildiğince ifşa etmek ve Samsung CEOlarına şikayet mektupları yazma yoluna gideceğim. Eğer bizim düştüğümüz durumun benzerini yaşamak istemiyorsanız aldığınız ürünün sadece markasına değil bulunduğunuz şehirde servis hizmetinin de nasıl yapıldığına mutlaka dikkat edin.

    ---

    Yukarıdaki yazıyı kısaltarak sikayetvar.com adresine 23 Ağustos'ta ekledim. Sonrasında hemen bir kopyala yapıştır cevap geldi Samsung'tan, sonra ne arayan var ne soran. Yaptığım şikayet de bir işe yaramadı.

    Klima, özellikle Samsung alacaksanız bulunduğunuz şehirdeki servis hizmetinin hangi ciddiyetle yapıldığını öğrenmeden almayın.

    Hakkımı aramak için hangi yolları denememi önerirsiniz?

    Şimdiden teşekkürler.







  • s.a baris hocam geçmiş olsun

    bende klima almayı düşünüyorum samsunga bulaşmayımmı

    ben arçelik beko düşünüyorum
  • Merhabalar; Yaşanan bu sıkıntılara istinaden Şu Konuyu elimden geldiğince güncel tutmaya çalışıyorum, bu bağlamda siz de yaşadığınız sorunu bu linke de paylaşırsanız sevinirim.

    Sizin mevzuda neler yapılabilir?

    Öncelikle, kanunda belirtildiği kadarıyla sistemde sizin yasada belirtilmiş kanallardan birisinden yani - Ofiste kayıt açtırma (belgeli olmak zorunda) , telefon ile bildirme, iadeli taahhütlü bildirim, aps , mail kanalından resmi adrese bildirme vb gibi kanallardan yapmış olduğunuz her türlü bildirimin, karşı tarafa ulaşmış olduğu tarih itibari ile mağduriyetiniz resmi anlamda artık kayıt altında demektir. servisin size ulaşamaması (sallaması), yedek parça tedarik edememesi, sorunu çözememesi, rut bölgeye ekip çıkartamaması vb gibi gerekçeler işleyen zamanı sizin lehinize ilerletir ve ''MALIN TAMİRDE GEÇEN SÜRESİNCE GARANTİ SÜRECİNE EK'' uygulaması gereği sizin garanti sürenizde aynı oranda ilerler. yani siz arıza kaydınızı 9 ay önce bıraktınız, bu 9 aylık süreçte size hizmet sağlanmamakla birlikte, ulaşamadıklarını iddia ettiklerinde bunu en az 3 defa denemek ve her seferinde başarısız olduklarını da belgelendirmekle yükümlüler. bunu belgelendiremedikleri veya ispat edemedikleri durumda yine sizin arıza kaydınızı bıraktığınız tarih ,itibari ile işleyen süre, mevcut ürünün mevcut garanti süresine ilave edilir zira görevi suiistimal mevcut konu içerisinde.

    Bu şartlarda ilk yapmanız gereken noter kanalı ile 1- size ulaşamadıklarının ispatı 2- oluşturduğunuz arıza kaydının belgesi size iletilmek üzere ihtar çekmek ve kendilerine yasal 15 gün süre vermektir.

    birinci maddeyi yerine getirebileceklerini sanmıyorum, bu doğrultuda resmi bir ihtarname olduğu için kendi sistem kayıtlarına girdikleri arıza kaydı ve size ulaşamadıkları gerekçesi ile kapattıklarına dair belgeyi size vermeleri gerekiyor.

    Bu aşamadan sonrasını klimanızın bedeli belirleyecek, hakem heyeti sınırında fatura bedeline sahipse bir dilekçe ve servisten aldığınız belge ile hakem heyetine bir dosya açtırmanız gerekecek. Kesinlikle hakkınız olan garanti süresini geri alacak ve yine garanti dahilinde onarım hizmeti alacaksınız bu sizin hakkınız.

    Kimse yanlış anlamasın ama, ben ithal ürün alımlarında, en ufak yasal konu olduğunda bu firmaların müşteri hizmetlerinin tüketicileri szerre kadar umursamadığını her fırsatta dile getiriyorum. ben Yerli markaları, hem üretim tesisleri hem de yönetimleri burada olduğu, buna paralel DEVLET ve KANUN faktörünün bu markalarda çok daha etken olduğunu, müşteri hizmetleri anlayışlarının ise yine de bu ithal markalardan daha iyi olduğunu sürekli dile getirmeye çalışıyor ve bu nedenle tepki alıyorum. Bu yaşanan olay da aslında bir örnektir. Önemli olan marka güvencesi ile ürün satmak değil sattıktan sonra o malın arkasında durabilmektir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.