Şimdi Ara

SAMSUNG HDD kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, bu konuyu bir forumda sordum ama kimse tenezzül edip cevap yazmadı ben de buraya üye oldum umarım siz yardımcı olabilirsiniz.
    sorun şu makinama xp yüklemek istediğimde sabit disk yok uyarısı alıyorum yani xp kurulmuyor bende 2gb lik bir ide hdd ile çalıştırdım makinayı. şu anda samsung hd080hj sata hdd yi görebilmeme rağmen ona xp yi kuramıyorum. sanırım sata disketi oluşturmam gerekiyormuş ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. ana kart cd sinden oluyormuş ama nasıl anakartım gigabyte 8vm800m. anakart cd sinden boot ettim yine olmadı. yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • SATA diske işletim sistemi kurmadan önce bir sürücü disketi oluşturmak gerekmektedir. Sürücü disketi, anakart CD’si içindeki “\Drivers\RAID\DriverDisk\MakeDisk.exe” programı ile oluşturulabilir. Daha sonra Windows kurulumu başlangıcında “Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi belirdiğinde F6’ya basarak (birkaç kez basmak gerekebilir) SCSI RAID tanıtma menüsünün gelmesi sağlanır. Menü geldiğinde “S” tuşuna basarak ek aygıt belirtme aşamasına gelinir. Bu aşamada hazırlanmış olan disket yerleştirilip “Enter” ile devam edilir.
    anakart cd nin içinden disket oluşturcan kısaca...
    II.
    sata girişlerinin dogru olduguna dikkat et bazi anakartlarta sata için master slave soketleri ayrı ayrıdır
    onun dışında anakart cd sinde disk diye bir bölüm varsa onu n içeriğini kopyalayarak bir diskete aktar kurulumda f6 ya basarak scsi raid önergelerini izle
    gelen ekranda S=ek aygıt ekle seçeneğini seç disketi at içeri o gerekeni yapacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewelfener -- 18 Haziran 2006; 20:11:05 >




  • teşekkürler ama benim anakart cdsinin içinde “\Drivers\RAID\DriverDisk\MakeDisk.exe diye bir şey yok ki.other/ite.raid var onun içinde de driverler den bir şey anlamıyorum. sata bağlantılarında bir problem yok tekrar kontrol ettim. anakartım gigabyte 8vm800m cd si de var ama yapamıyorum neresine girip nasıl o disketi oluşturacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.