Şimdi Ara

SAMSUNG GARANTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADASLAR BU ESS GARANTI VEYA ANADOLU ELKTORNIK GARANTISI VERENLER VAR.SIZCE EN GUVENLISI HANGISI.GAZIANTEP YASIYORUM BIR SORUN CIKSA ANTEPTE VAR MI BU GARNTILI SERVISLER.



  • Anadolu Elektronik yaygın olanı
  • ESS denilen paralel ithalat. yani o firma ile sınırlı garantiniz. Anadolu elektronik yakın bir zamana kadar yetkili distribütördü.

    Distribütör ürünü nedir, paralel ithalat nedir araştırıp kendiniz karar verin.
  • YAKIN ZAMANA KADAR DEMISSINIZ DEGISTIMI.SUANKI YETKILI KIM
  • şu anda samsung herhangi bir firmayla anlaşmadı bundan sonra servis hizmetini de kendisi verecekmiş, yani şimdi samsung türkiye diyebiliriz servis için.

    bu arada anadolu elektronik garantisi ile satılanlar samsung türkiye garantisi altında olması lazım çünkü yetkili distribütör tarafından satılan ürünlerdi bunlar. bi samsung'u arayıp sorun bence.
  • Televizyonunuzda bir arıza olsa ve siz tvyi Gold bilgisayar (Ess) veya başka paralel ithalattan aldıysanız paralel ithalatçı firmanın yaşadığınız şehirde anlaşmalı olduğu servis gelir ve sadece tvyi paketler ve firma merkezine gönderir. Ellerinde yedek parça ve tamir yapacak bilgi olmadığı için sadece kargo firması gibi çalışır. Paralel ithalat servisleri , firmalarla servislik anlaşması yapmış elektronikçilerdir sakın bunları arçelik-beko ve vestel gibi firmaların eğitim almış servisleriyle karıştırmayın. Adı servistir o kadar.

    Resmi ithalattan tv aldıysanız , sevis personeli tvyi evinizden alır ve tamirhanesinde arızayı tesbit eder . Basit ve parça değişmeden yapılabilecekse hemen tamir eder ya da arızalı parça için siparişte bulunur. Arızalı parça istanbuldan gelince tvye takılır ve tv evinize teslim edilir.

    http://www.samsung.com/tr/support/location/supportServiceLocation.do?page=SERVICE.LOCATION adresine Gaziantep yazınca 4 tane lcd tv servisi çıkıyor.

    Lcd tvler eski tüplü tvler gibi değildir. İçlerinde 5-6 parça var ve arıza yapınca 4 vidasını sök, kablolarını çıkart, çöpe at , yenisini tak şeklinde tamir ediliyor. Paneli (ekranı) ile ilgili sorun olursa çoğu zaman panel değiştirilmez yeni tv verilir. Samsung şu an için pek müşteri memnuniyeti odaklı çalışmıyor. Umarım servise hiç işiniz düşmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    ....... Samsung şu an için pek müşteri memnuniyeti odaklı çalışmıyor. Umarım servise hiç işiniz düşmez.


    Buna tam katilamiyacagim, su an arkadasim teknosa kampanyasindan 40c5100 aldi ve servis getirip kurdu.Kurumdan 2-3 saat sonra led tv kapandi tekrar servis cagrildi biraz gec gelindi ama(servisten kaynaklaniyor bu) sonucta urun degistirilmek uzere geri alindi.. Bu arada arkadasim samsung dahil tum ulasabilecegi yerlere sikayetini iletti.

    sonucta ise; hic ummadigimiz bir urun degisimi oldu ki tam 3 seri uzeri olan 8000 serisi vede 3D olani verildi.. tekrar servis getirip kurup teslim etti..

    sonucta servislerin munferik olaylari olabilir ama samsung musteri memnuniyetini dikkate aliyor gibi belkide fazla aliyor.. sen 1600 tl tv yerine 3500-4000 tl tv yolla..




  • Arkadaşınızın menfaatine bir tutum izlemişler fakat hangi akla ve mantığa sığar orası tartışılır.

    C5100 eski model değil hala piyasada bulunabilen bir model aynısıyla değiştirebilirlerdi. Onu bırakın C6000 veya C6500 gibi 1 üst ve fiyat farkı 1000 liradan az olan modellerle değiştirmek yerine 2000 lira daha pahalı 3 üst ve 3 boyutlu model ile değişim yapmak hiç tutarlı değil. 1000 kişiyi mağdur edip 1 kişiyi ihya etmek firmayı kurtarmaz. Belki ilerde daha düzelir, bir samsung sahibi olarak dileğim bu yönde.

    Mahmeye verip para iadesi kazanan arkadaşımızı aylarca parasını vermeden süründürdüler. Forumu aratırsanız her türlü satış sonrası mağduriyet hikayesi bulabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.