Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
5
Favori
29.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tableti bugün aldım. İnceleme tarzında değil de ilk görüşlerimi paylaşmak için bu başlığı açtım. Çünkü bu tablet ile merak edilen çok, görüş yok. Anakonu önceden açılmışsa,uyarırsanız düzeltirim. Zira ben bulamadım bu tabletle ilgili bir ana konu. Normal tab4lerle var ama 10.1" için açılmış bir ana konu yoktu.

    Nispeten merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağım.

    1. tableti teknosadan 649 liraya aldım. Amacım office dökümanları okumak, video izlemek ve işlerimi takip edebilmekti.http://www.teknosa.com/urunler/125044297/samsung-sm-t530-galaxy-tab-4-10-1-white-tablet

    2.Malzeme kalitesi vasat. Deri hissi veren plastik kullanılmış. Cihaz 16gb wifi versiyon. 1.2 ghz quad core işlemci barındırıyor, 1.5 gb ram var. Glonass destekli gps bulunan cihazda miracastde bulunmakta. Ancak irda verici yok. göz algılama var ama sadece tabletin ekranını açık tutuyor. Bu da siz bir şey okurken,ekranın sürekli kararmasını önlüyor. Benim tercih sebeplerimden biri bu ve bu özellik hakkıyla çalışıyor.

    3. micro sd kart desteği mevcut. Bunun yanında otg desteği mevcut. İsterseniz micro usb bellek bağlayın,isterseniz otg kablosuyla normal bellek veya harici disk bağlayın,herhangi bir ek programa ihtiyaç duymadan dosyalarınıza sorunsuzca erişiyorsunuz. Burada güzel bir detay daha var, tabletle usb yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Bunun için markette bir sürü uygulama var ama printershare yazılımı ile sorunsuzca çıktı alabildim. Demo versiyon çıktı almanıza izin vermiyor ama uygulamayı satın alırsanız, sorunsuzca çıktı alabilirsiniz. (28 lira gibi bir fiyatı var). Printhand programı da güzel.

    4.1080p full hd videoları sorunsuzca oynatıyor. Tvme bağlanma süresi iyi ve videoları takılmadan tvde oynatıyor. Yani bağlantıyı iyi kuruyor. Bazı tabletler, bağlantı kopması yaşayabiliyorlar.

    5. Wifi kalitesi; Ortalamanın üzerinde diyebilirim. Ben ttnet fibernet standart kablosuz modem kullanıyorum. Modemden 10 metre yzaklaştığımda, 1 diş düşöme görüyorum ama kopma yaşamıyorum. Bu mesafede uzun bir koridor,duvar ve kapı var. Tabi lokasyona göre değişebilecek bir durum.

    6. Cİhazda sağda ve solda 2 hoparlör var. Ses çıkışları yüksek değil ama kaliteli. Özellikle silah seslerinde hoparlörler cızırtı yapmıyor. Ama ses pek yüksek değil.

    7. Ekran: Bu fiyat aralığında diğer tabletlerden iyi bir ekrana sahip. 1280x800 voznurlugunde olan ekran, 149 ppi degerine sabip. Lenovo s600 ile ayni ekrana sahip. Lenovo ile bunun arasında çok gidip geldim ama s600de 1 gb ram vardı ve androidin eski sürümünü kullanıyordu. Ama samsung kitkat kullanıyordu, tasarımı daha başarılıydı(göreceli) ve glonass gps vardı. Lenovonun linki
    http://www.vatanbilgisayar.com/ideatab-s6000-f-mtk8125t-12ghz-16gb-101-cam-5mp-1gb-bt-android.html#genel-bakis
    Samsungun ekranı,yazı okumak için fiyatına göre iyi. İps olduğunu iddia eden birçok tablet inceledim ama hiçbiri samsung kadar başarılı değildi. Bir tek reederı beğendim ama onun da 10"i yoktu hiçbir yerde.

    8. İlk gün gözlemlerim hakkında değerlendirme;
    iyi yanları:
    1. Tablet,ince,hafif ve tasarımı ile öne çıkıyor. .
    2. Hoparlörler gerçekten iyi kaliteye sahipler ve güzel yere konumlandırılmış.
    3. Ekran. Renk doygnluğu ve parlaklık açısından fiyatına göre iyi. wxga ekran demiş samsung buna. İps ile ne gibi farkları var araştırmak lazım. Ama görüş açıları açısından pek bir fark göremedim.
    4. bu seviyede diğer modellerin pek sunamadığı miracast,glonass gps,göz takibi gibi ekstra özellikleri.
    5. Sorunsuz otg desteği. Yazıcıdan direk çıktı alacak kadar güç sunabiliyor micro usb giriş. Bu çok önemli.
    6. Micro sd kart desteği.

    Kötü yanları:
    1.deri hissi veren arka kapak biraz daha kaliteli olabilirmiş.
    2.parlaklığı belli bir seviyenin üzerinde kullanmaya kalkınca,ısınma uyarısı verdi,parlaklığı yükseltmeme izin vermedi. Gündüz koşullarında durum ne olur .bilmiyorum ama evdeyken bana bir zararı olmadı tabiki. Gündüz deneyimlerimi en kısa zamanda aktaracağım.
    3.Arayüz biraz daha iyi tasarlanabilirmiş. Çok hantal ve çökmeye meyilli. Nova launcher gibi hızlı çalışan bir launcher kurmak,yapılacak ,lk iş olmalı.
    4. Kutudan kulaklık çıkmıyor. zaten verdiği kulaklıklar 5 para etmezdi ama yine de beklerdim 3 kuruşluk bir kulaklığın çıkmasını. Ama tabi artık birçok üretici kulaklık koymuyor cihazlarına. Asus ve birkaç telefon üreticisinde bu durumu görmek mümkün.

    Bu tablet ile dizüstüne ihtiyaç duymadan hemen tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Tabi giriş seviyesi bir notebooktan bahsediyorum. Zira benim kullanım seneryomda,webde gezinmek,office iişlerimi yapmak,çıktı almak ve video izlemek var. Bunların hepsini Samsung tab4 10.1"te de yapabiliyorsunuz. Yapacağınız tek şey, kablosuz klavye mouse almak

    Eklenecek görüşler
    Kamera performansı. test edilmedi.
    kulaklık performansı. test edilmedi.
    Antutu,quadrant standart testleri yapılmadı.

    Tabletle ilgili sorularınız elimden geldiğince cevaplamaya devam edeceğim. Ancak fiyatına görte gayet iyi iş çıkarmış samsung. Zira bu seviyede lenovonun 1 modeli,acerın 1 modeli var marka olarak. Geri kalan çin malı tabletler. Tab4 10." , diğre markalara göre iyi fiyata güzel özellikler sunuyor.
    Şimdi resimler

     Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme Samsung Galaxy Tab 4 10.1 Ana Konu ve Değerlendirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 20 Ağustos 2014; 10:40:25 >







  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
    Bence tabletin en dezavantajlı yönü ekranının düşük çözünürlüklü olması. Ancak sanırım ekran kalitesi nedeniyle pikseller pek belli olmuyor, hiç dikkatinizi çekmemiş gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • psirik kullanıcısına yanıt
    Ekranin parlaklığı sayesinde piksellesme gormuyorsunuz. Ips panel olmamasina ragmen gorus acisi cok genis. 600 lira seviyesindeki diger tabletlerde bu derece gorus acisi sunan azdir.
    Bu tablet 149 ppi degere sahip. Lenovoda ayni degere sahip. Bu yuzden tablete yakindan bakarsaniz, piksellesmeyi gorursunuz. Ama ekran teknolojisi ve parlaklik seviyesi iyi ayarlandigindan, goz yormadan kullanabiliyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • az önce tekno marketlerin hepsinde tabletleri iyice inceledim. artes qd1002 almıştım dün elime ulaştı hemen gerisin geri kutusuna koydum yarın iade edicem. bir kaç kuruş fazla verip tab4 almak çok çok daha mantıklı. tableti incelediğim kadarı ile hakikaten gayet güzel. teknosa fiyatıda makul. çeklerle falan daha uyguna bulurnursa tadından yenmez. iade edeceğim tabletin iade işlemi gerçekleştiği an bende bu tableti alıcam inş. bir sorum olucak, evde tablette bir video izlerken sesi nasıl yani anlaşılır düzeydemi. yani tabletten bi film açsak mutfakta iş yaparken sesi rahat bir şekilde duyulurmu. teşekkürler.
  • esevetnov kullanıcısına yanıt
    O konuda supheniz olmasin. Sesi o ortamlar icin yeterli. Ancak ayni anda televizyon caisirsa, tableti duymakta zorlanabiliyorsunuz.
    Çift tarafli Stereo Hoparlörler gercekten iyi is cikariyor.
    Bugun real racing kurdum, ful detay acmadi. Yan golgeler vs. Hepsi tam ama aynalarda görüntü yok. Cozunurluk dusuk olduğu icin hemen her oyunu acacaktir. Benim ihtiyacim office ve web isleri olduğu için çok önemli degil.
    Su anda en uygun teknosada. Dun bimeks, vatan vs. Gezdim, en uygunu teknosada buldum. Internet üzerinden nasıldır fiyatlar bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederiz cok guzel bir inceleme hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tableti hızlı aldan 25 tl çek ve 30 tl de bkm indirimi ile 598 tlye almış bulunmaktayım. Önceki çin malı gbibi hayal kırıklığı yaşamam inşallah. elime ulaşınca görüşlerimi yazarım. teşekkürler.
  • hayırlı olsum tam 4 guzel gorunuyor bende alıcam ama bakalım tab s belkıde olur
  • muconexplus kullanıcısına yanıt
    O fiyat seviyesine ciktiktan sonra, ipd daha mantikli olur. Cunku, Marketi daha iyi, aksesuarlar daha fazla, stabil, sürekli güncellenen bir cihaz. Ama üretim yapmak imkansız. Sadece uygulama kullanır, internete girersiniz. Samsung, bu konuda daha esnek. Otg kablo taktiginizda, hemen her şeyi kullanabilirsiniz.
    Tab s cozunurlugu yuksek olmasina ragmen youtube videolafinda bu ekranın hakkını veremigormus.
    Touchwiz, ev ekranina dondugunuzde kendini yeniden yukluyormus. Bunu ben de farketmistim. Güncelleme ile düzelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünü birkaç haftadır kullanıyorum. hakikaten güzel. çoğu işimi görüyor. yalnız bu aralar bir sorunum var. şarj olma süresi çok uzadı ve bazende % 60 larda falan kalıyor. biraz araştırdım samsung telefonlarda ve tabletlerde kronik bir problemmiş bu. orjinal şarj kablosu 4 pinli. evde o kablo dışında htc ve lg telefonların kabloları var onlar 5 pinli. henüz denemedim ama birde o kablolarla şarj etmeyi denicem umarım sorun düzelir. daha ay olmadan servise vermek istemiyorum. tekrar söyl,yeyim 550 tl civarı bir bütceniz varsa başka alternatif yok kesinlikle tab 4 alın. teşekkürler.
  • Tablet problemsiz galiba. Yoksa forumda mesajdan geçilmezdi :)
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Başlığı actigimi unutmuşum
    Arada Arayüz durdu hatası aliyordum. Özellikle youtube dan tvye videoyu yansittigimda oluyordu. Ben de samsung Arayüzune dondum, sorun kalkti.

    Bunun dışında Bir sorun yasamadim. Cozunurluk dusuk olduğu için pili çok iyi gidiyor.

    Oyunlarda, denemek icin aspbalt 8 ve real racing kurdum, sorun yok.

    Öte yandan office uygulamaları olsun, hoparlör olsun bir sorunum yok. Tam beklediğim gibi bir cihaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 12 Eylül 2014; 9:35:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnun kalmanıza sevindim. Bende Tab 2 var ve hala kullanıyorum. Ufak tefek sorunlar yok değil ama genelde işimi görüyor.

    Bu tabletten almayı düşünüyorum ama fiyat olarak kararsızım. Biraz daha para verip Tab Pro 8.4 alıp almama konusunda tereddüt yaşıyorum.

    Bir de Samsung kılıflar neden bu kadar pahalı anlamış değilim. 300 liraya tablet satabiiyor ama kılıf 120 lira. 50-60 lira seviyesine çekseler keşke.
  • Ortam aydınlık seviyesi sensörü de koyulmamış. Tab 2'de bile olan bir özelliğin çıkartılması bana göre yanlış bir tercih olmuş. Her ortamda parlaklık ayarı yapmak sıkıcı olabilir.
  • Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum , memnunum . Eski tabletime göre epey hızlı geldi. Ekranı çok güzel. Uygulamalar kararlı ve hızlı çalışıyor. Android sistem kasan tabletler çekilmiyor androidi sevmeye başladım ayrıca şarjı uzunca gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forges -- 14 Eylül 2014; 12:53:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG G Pad 10 modeli buna rakip olarak çıkmış ve şarjı testlere göre 2 kat seviyesinde.

    Garip olan husus yurt dışında LG Samsungtan ucuza piyasaya çıkmış, burada LG daha pahalı???
  • Amcalarda kullandım fena değildi fakat bir iPad değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodafone tab 10.1 i satıp bundan almak ıstıyorum.nasıl degermı..tabletle oyun aynamam fılm ınternet you tube ıcın kullancam
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Oyun dışında işlerinizi görür. Ancak çözünürlük o ekrana düşük.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodafone satısa cıkardım ustadım.bıktım mal bır tablet cozunurlugu vodafone ıle aynı bana yetıo.hızı ve pıl suresı cok oenmlı..oyun oynamıs degılım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1981pls -- 18 Eylül 2014; 23:42:43 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.