Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S8/S8 PLUS [ANA KONU] (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.133
Cevap
188
Favori
1.586.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Home button olsaymış daha iyi olurmuş:https://www.sammobile.com/2017/05/01/samsung-patent-shows-what-the-galaxy-s8-might-have-looked-like-with-a-physical-home-button/

    Note8 de geri dönerler mi acaba :)

    Haberin doğruluğunu bilmiyorum fakat logo yanığı rapor edildiği söyleniyor (sanal tuş)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Bu simülatör faydalı olabilir:http://publish.samsungsimulator.com/simulator/eb0ff12f-309e-4a0d-a468-e62f1e2bee30/#!topic/battery/set_up_app_power_monitor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ilk defa kullanıyorum haliyle fiziksel tuş olayını deneyimlemedim ama sanal tuşla ilgilide hiç bir sıkıntı görmedim. Neden bu sanal tuş sevilmedi, neden fiziksel tuş isteniyor.
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Haberi ben de gördüm bugün farklı bir kaynakta.

    Umarım bu tarz sorun yaşayan kişi sayısı artmaz ki Samsung an itibari ile böyle bir sorunu şiddetle reddetmiş denmekte ama olur da artış ve sorun olursa
    NOte 7 üstüne bir de bunu atlatması hele de NOte 8 öncesi inanılmaz boyutlara varabilir.

    Saygılarımla...
  • Ekran filmi önerisi istiyorum Beyler.





    Kılıf takınca kaldırmayacak bir film tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Fiziksel tuş olsaydı parmak izi sensörü de bu tuş üzerinde yer alırdı. Gerçi sensör daha uygun konumlandırılarak da bu sorun aşılabilirdi. S8 lerde en büyük şikayetler bu konuda.
    Tabi ekrana entegre ermeye çalışıyorlar, fakat Iphone 8 çalışmalarında da bu açıdan sorun çıktığını okudum.
    Bir de tabi alışkanlık ve tercih, ekran kilitlenmesi durumunda fiziksel butonun olması daha güven veriyor :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    Evet umarım kullanıcılar sorun yaşamaz. XDA de bazı S8/+ larda parmak izi sensörünün çalışmadığıyla ilgili de raporlama yapmışlar.

    Selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud


    quote:

    Orijinalden alıntı: AF CoRSe


    quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    Özellikle S8'ile ilgili kısmı izlemenizi tavsiye ederim Exynos işlemciler arasında fark olduğu söyleniyor...




    Hocam ben izledim komple mobiliteyi sacma geldi bana 1.si sammobile vs hic bir yerde haberi cikmadi nereden duydular anlamadim 2.olarak boyle bir seyi dowload modunda goremezsin silikon yapisini nasil gorebilirsin yazilimla anca oc ederken voltaj verirken falan anlarsin verimli verimsiz oldugunu ici cok bos sallamasyon geldi bana.Orda zaten dikkat ederseniz intel ornegi veriliyor atiyorum 2.3 ghz e cikana i5 3.0 ghz cikana i7 etiketi koyuluyor diyorlar.Tum S8 lerde ayni frekans daha cok guc tuketip koyulabilir dersende synapse vs programlar 2.5 ghz kac mw da calisiyor bakmak lazim ben farklilik oldugunu zanetmiyorum zaten olamazda sonuc olarak silikon yapisina oyle dowload moda girdim burda 4 yaziyormus burda 15 yaziyormusla anlamazsin islemci ile oc downclock yapmadiktan sonra

    Orada yazanlar bi kodlama yanlız ölçüm değil seri no gibi düşünün kendi aralarında ayırmışlar anladığım kadarıyla verimliler şu 15 verimsizler 2 vs. gibi. Bilmiyorum Erdi Özüağ'ya sormak lazım...

    Merhaba;

    Mümkün olduğu kadar basit anlatmaya çalışacağım;

    Yarıiletken dünyasında çip üretimi kümülatif olarak gerçekleşir ve ardından aynı yonga plakasından elde edilen zarlar, elektriksel karakterlerine göre farklı işlemci modeli olarak piyasaya sürülür. Yüksek hassasiyetli üretim geometrisindeki süreçsel farklılıklara bağlı olarak, "soğuk" veya "yavaş" olarak nitelendirilen yani yüksek frekans dayanımı olmayan çipler, düşük frekansta ve kimi işlevlere sahip olmadan alt model olarak karşımıza çıkar. Örneğin AMD'nin Ryzen veya Intel'in Core ailesinde, modele göre farklı üretim bantları yoktur, silikon hazırlandıktan sonraki gelişmiş ölçekleme testlerine göre sınıflandırılırlar, ticari özellikleri belirlenir ve ardından kutulanarak vitrine girer.

    Özellikle ileri seviyede silikon tasarımı yapabilen ve/veya kendi üretim tesisine sahip olan firmalar, hem maliyet ve verimilik hedefleri hem de ürün/zaman planlaması açısından bu yola başvurabilirler. Söz konusu bağımsız işlemciler olduğunda bunun bir dezavantajı yoktur çünkü bilerek alırsınız ve teknik özelliklerine uygun bir şekilde kullanırsınız. Ama karmaşık özelliklere sahip olan, pil hassasiyeti yüksek mobil cihazlar için bu konu önemli. Chip Binning yani çip gruplama yönteminin Samsung tarafından kullanıldığı epeydir biliniyor zaten. Güney Koreli üretici yavaş silikon olarak bilinen yani üretim sürecindeki değişkenlere bağlı olarak transistörlerin ekstra VDD yani vCore yani işlemci voltajı vermeden tasarım sürecinde hedeflenen saat hızına ulaşamayan çipleri ayırt etmek için AVS adını verdiği gruplandırma yöntemini kullanıyor. Adaptive Voltage Scaling yani Uyarlamalı Voltaj Ölçeklemesi adı verilen ayırt edici gruplama yönteminde, çipler gruplara ayrılır ve hedeflenen frekansa arzulanan VDD yani vCore yani çekirdek voltajı ile erişemeyen çipler de bu hıza daha yüksek voltaj ile ulaşılır.

    Ses azaltma, Bixby ve güç butonuyla erişebileceğiniz download modunda;

    Buradaki nASV_xxx genel olarak blok grup numaralarını ifade ediyor. Biraz daha derine inmek gerekirse;

    CL0 = Küçük çekirdekler, düşük frekanslı enerji hassassiyeti yüksek çekirdekler.
    CL1 = Büyük çekirdekler.
    G3D = GPU.

    Genel olarak işlemci olarak telaffuz ettiğimiz çip, aslında bir SoC yani yongada sistem platformu olduğu için içindeki her birim ayrı blok gruplandırmasında farklı verimlilik düzeyinde seyredebilir. Ancak ayakizi/enerji tüketimi/frekans hedefiyle genelde en kötü verimilik onda olduğundan G3D yani grafik birimi burada baz alınabilir. Eğer download modunda gördüğünüz ekrandaki G3D bilgisi 0-15 arasında büyüdükçe çipin toplam verimliliği de yüksek oluyor. Bu konuda satın almaya yönelik bir metodoloji çıkarmak zor. Teknik olarak Samsung çiplerin üretim haftası ve parti numarasına göre sevkiyat öncesinde hangi bölgeye hangi ASV çipinin gideceğini biliyor olabilir ancak, onlar açıklamadan biz bunu öğrenemeyiz. Mesut tarafından test edilen Galaxy S8+'da G3D verisi 4'ü gösteriyor. Aslında kötü, teorik olarak minimum 9 makul gibi görünüyor, 15 ise bir fikir yürütmem gerekirse eğer Cat15/16 modemli cihazlarda olabilir çünkü uygun ağ altyapısında daha fazla yüke girebileceği için kullanılan enerji ve açığa çıkan termal salınımı bu sayede daha iyi yönetebileceğini düşünmüş olabilir Samsung ama dediğim gibi bu sadece kişisel bir teori farklı fikirler de yürütülebilir.

    Kesin olan şu, farklı ASV gruplarında işlemcinin kullandığı VDD değeri, telefonun güç tüketimi ve ısı seviyesine "~?" miktarda etki edebilir. Çok büyük seviyede değildir belki ama hiç etkisi yok demek de hata olur.

    Konuyla ilgili araştırmalarım devam ediyor, detaylı bir paylaşımda bulunacağım dostlar.

    Teşekkürler,

    Erdi Özüağ.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Android ilk defa kullanıyorum haliyle fiziksel tuş olayını deneyimlemedim ama sanal tuşla ilgilide hiç bir sıkıntı görmedim. Neden bu sanal tuş sevilmedi, neden fiziksel tuş isteniyor.

    Home tuşunun olmaması daha iyi bence. Aynı tuşlu telefondan akıllı telefona geçmek gibi bisey, ilk başta zor gelmişti sanal klavye :) buda öyle. Alışırlar ilerde herkes.



    Birde parmak izi sensörünü mu kullanıyorsunuz adamlar göz tanıma yapmış gerek yok parmak izine. Zamanla herkes alışır. Yenilik kolay değil herkes için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Home tuşu ekran yanma sorunu bi güncelleme ile düzelir yazılımla menü tuşu gizleme ozelligi eklenir böylece sürekli çıkmaz ve ekran yanma olayı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün ki kullanım bilgilerim.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Home button olsaymış daha iyi olurmuş:https://www.sammobile.com/2017/05/01/samsung-patent-shows-what-the-galaxy-s8-might-have-looked-like-with-a-physical-home-button/

    Note8 de geri dönerler mi acaba :)

    Haberin doğruluğunu bilmiyorum fakat logo yanığı rapor edildiği söyleniyor (sanal tuş)

    Bence dönmesinler artık.İlk başta bende böyle diyordum o ufacıcık yere tuş koyulmalı diye ama sonradan vazgeçtim cihazı görünce bunun yerine ekrana entegre parmak izi olmalı note8'de yada iphone8'de göremeyeceğiz sanırım S9'a kaldı gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xlarge kullanıcısına yanıt
    Bence de en mantıklısı bu çözüm olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kucukduran K kullanıcısına yanıt
    İris taramaya şüpheyle yaklaşıyorum, göz sağlığına uzun sürede olumsuz etki yaratmayacağına dair bilimsel bir kaynağa erişmedim, aksi duruma da. Ayrıca ışığa duyarlılığının ve diğer temel özelliklerin geliştirilmesi lazım.

    Face recognition da kişinin resmini göstersen açılıyor dedikleri için güvenlik amacıyla çok efektif olmayabilir.

    Yani şimdilik parmak izi daha iyi bir seçim.

    Tabi dediğim gibi tercihler önemli, yoksa yeni dediğimiz şeyler zaten başka markalarca da seneler önce uygulanabiliyor ya da teoriye dökülebiliyordu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 2 Mayıs 2017; 1:50:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz için kılıf önerebilicek olan varmı ? Sabah cihaz gelicek gün içinde kılıf almak istiyorum kafam Spigen Slim Armor da hem stand var hemde güvenilir duruyor ama kalınlaştırıyor haliyle.
  • Cem kullanıcısına yanıt
    S8 de lg g6 da çerçeve çok ince sanal tuş kabul edilebilir çünkü cihazı başka türlü kullanamazsın ama bir sony yada lg nin htc nin cihazlarında kabul edemiyorum altta iki parmak yer var birde sanal tuş koyuyorlar ekranın yarısı gidiyor gerçekten tiksinti duyuyorum bu sanal tuş olayına bu seneye kadar lig tv de ekrandan gitmiyordu sanal tuş maç özeti izliyorum orda gözüme bata bata duruyordu resme bakacaksın orda kayboluyor geri getirmek için sürükle felan sürekli bunlarla uğraşıyorsun saçmalık başka birşey değil şuan z3 kullanıyorum illet oldum iyice sanal tuşa o yüzden s7 edge yada ıphone 7 istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneryendi C kullanıcısına yanıt
    Samsung galaxy s3 ten lg g3 e geçmiş biri olarak ilk bir kaç hafta ben de inanılmaz tav oluyordum bu duruma ama bir süre sonra alışıyor insan. Hala alışmadıysanız değiştirin bence de çünkü biliyorum o duyguyu insan katlanamıyor. Lg neyse hep kullanıyor da samsung çok eleştirildi kullanıcıları tarafından. Note 8 de geri adım atabilirler bence bu sanal tuş olayında. Tabi yer kalırsa :).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Parmak izi arkada. Ekrandan çalıyor falan filan. Telefona sony muamelesi yapmasalar artık. Sanki yer var da adamlar keyfi koymamış gibi. Kullan işte mis gibi iris tarayıcını, basınca duyarlı tuşunu. Neden bu kadar uzatıldı bu konu anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Android ilk defa kullanıyorum haliyle fiziksel tuş olayını deneyimlemedim ama sanal tuşla ilgilide hiç bir sıkıntı görmedim. Neden bu sanal tuş sevilmedi, neden fiziksel tuş isteniyor.

    Çok basit ekrandan çalıyor ve dikkat dağıtıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.