Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU] (482. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.970
Cevap
124
Favori
674.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Samsung M51'den Samsung A52'ye geçmek mantıklı mı? Genel olarak, üçte bir pil gücü daha yüksek. Bunun dışında, bir artısı yok M51'in ne dersiniz?

  • Mete Murat M kullanıcısına yanıt
    A52 nin artısı nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ana kamerada 4K 60 FPS video kaydı ve OIS, IP67 toza ve sıvıya dayanım, daha parlak ve güneş altında daha rahat okunan ekran (ayrıca ölçüleri nedeniyle aksesuar bulması daha kolay), sadece YouTube'da değil tüm lokal medya oynatıcı uygulamalar ile Netflix, Amazon Prime Video gibi servislerde de HDR desteği.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: holograpys

    Hindistan son güncellemeyi yaptım. Cihazınız sertfikalı değil hasası almaya başladım. Netflix vs kullanamıyorum. Güncelleyecek arkadaşlar dikkat etsinç.


    bir de kırılmaz cam önerir misiniz? tam kaplayan, iz bırakmayan

    yolunda gitmeyen bir şeyler olmuştur, ya da güncellemeyi ODIN vs ile yaptıysanız hatalı bir adım atmışsınızdır.


    SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]
    SAMSUNG GALAXY M51 [ANA KONU]




  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Samsungu aradım uzaktan bağlantı ile çözdüler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Son sürüm beklemede çok şarj tüketiyor sanki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnicornKnight

    ana kamerada 4K 60 FPS video kaydı ve OIS, IP67 toza ve sıvıya dayanım, daha parlak ve güneş altında daha rahat okunan ekran (ayrıca ölçüleri nedeniyle aksesuar bulması daha kolay), sadece YouTube'da değil tüm lokal medya oynatıcı uygulamalar ile Netflix, Amazon Prime Video gibi servislerde de HDR desteği.

    Arkadaşım işin tuhafı M51 pilinin dışında hiçbir üstünlüğü yok iken, senin de belirttiğin bunca artısına karşın A52 neden daha, ucuza satılıyor anlamadım. İngiltere satış ederi M51'in 555£ (6.549TL.) A52 ise, 325£ (3.835TL.) İngilizlerin mangırları bizden 12 Kat daha üstün olmasına karşın neredeyse ederler kafa, kafaya Türkiye ile, aynı satılıyor. Ama, bizim sorunumuz TL. Aylıkları Sterlin ile değil de, kese kağıdı TL. ile, alıyoruz. Yani, bizimkisi tam kölelik!





  • M51 doğrudan Güneydoğu Asya üretimi, tam anlamıyla ithal ediliyor(du, nicedir ithalatı durmuş ve stoklar tükenmiş durumda. buna en sonda geleceğim tekrar) ve ithal ürünlere dair devlete ödenen kalemler de buna göre belirleniyor.


    A52 ise demonte halde gelip Xiaomi ve Oppo örneklerinde kullanılagelen son zamanların moda ancak aynı zamanda da kolpa(!) terimi "yerli üretim" şeklinde burada birleştiriliyor. (Samsung buna yerli üretim demiyor burada, adamlar gayet dürüstler bu konuda ve "Türkiye'de birleştirilmiştir" manasına gelen "Assembled in Turkey" tabirini kullanıyorlar) montaj burada yapıldığı için de lojistikten işçiliğe varan bir çok maliyet kaleminde daha az maliyetleri oluyor, hakeza bu montaj işi ülkemiz topraklarında olduğu için aldıkları teşvikler ve vergi indirimleri de var.


    gel gelelim tüm bu şartlar dahilinde oluşan "gerçek" fiyat farkı "kafa kafaya" ya da belki "A52 M51'den bir tık pahalı" şeklinde aslında. M51'in mevcut fiyatlandırması yalnız ve sadece bu cihazın önceden edinilmiş stoklarını elinde bulunduran ve talep nedeniyle de serbest piyasa gibi bir güzelliği kurnaz anadolu taciri kafasıyla bir garabete çevirenlerin eseri, talep de yüksek olduğu için satabiliyorlar da. yoksa M51'in fiyatı 3700-3800 civarları max, Samsung Türkiye halen ithal edip stokları taze tutuyor olsaydı ilgili promosyon ve dönemsel indirimlerle bunun daha bile altına olurdu ya, A52 ile A72'nin satışları baltalanmasın diye artık resmi olarak getirmiyorlar, getirmeyeceklerdir de.


    ben de şayet 4000TL'ye elimdeki M51'i satabilsem A52'ye geçiş yapardım, lakin ülkemdeki en vasıfsız meslek erbabı olan mahalle arası telefoncunun 5000TL'ye yakın fiyat çekip hiç uğraşmadan sattığı 2. el cihaz nedense ben sahibinden'de ilan açınca "abi öğrenciyim, uzaktan derslere ve sınavlara gireceğim için lazım", "kardeş 6 aylık ömrü kalmış kör bi fakire alacağız, yap bir hayır", "bazarlıh zönnettir karşim, yap bi güzellik ehe mehe" diyen tiplerin mesajlarını magnet gibi çektiği için sinirlerimi bozmamak adına oradaki ilanı da kapattım. heriflere bir de tertemiz Spigen kılıfı ve yanında Sony NWZ-WS613 Bluetooth sporcu kulaklığı veriyorduk yanında.


    velhasılkelam eğer satın alma niyetiniz varsa A52'yi gönül rahatlığıyla alın, eğer şu bahsedilen çerçevede gevşeklik mi deniyor artık, yoksa kasada tık sesi mi artık her ne ise işte o soruna sahip olanlardan biri denk gelirse direk Samsung değişimi ile yeni cihaz veriliyormuş zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 24 Temmuz 2021; 9:4:8 >




  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Agır cekimde cekim yaparken neden ekran devamlı hızlı sekılde sönüp acılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IhtiyaR87 -- 24 Temmuz 2021; 20:7:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Murat M kullanıcısına yanıt

    555 sterlin mi hay maşallah. Dünya genelinde 2 kat artmış fiyatlar. Telefon çıktığında 300 dolar filandı. Biz de o zaman 3200'e filan aldık işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoÇü -- 25 Temmuz 2021; 0:20:28 >
  • Ben de, Samsung'un kendi sitesinden almıştım. 200TL. kayıt hediyesi ile, 3.300TL.ye gelmişti. Faturasında 3.500TL. yazıyor. Çünkü, öyle almışlardı karttan. Ki, herkes de, uğraşmamıştı o, 200TL.'yi almak için. İngiltere baya, abartmış. Alman ve Fransız Amazonda 350-400 Avro yani, 3.500 - 4.000TL. arası gidiyor. Hoş İngiltere abartmış da, bizim yamyamlar da onları örnek almış. Adamlar bu milleti soymaya törenle ant içmişler sanki. Yazık günah ya, gerçekten!

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Evet kardeşim ben bu ülke insanını çözemedim. Herifçioğlu dükkana girdi mi, büyüleniyor sanki gıkı çıkmadan 5Bin'i bayılıyor. Ama, sana bana gelince tertemiz kozmetik olarak cillop gibi cihaza 4Bini çok görüyor. Daha, kötüsü de, var. Bana sahte para verenine bile, rastladım. Baya riskli oldu bu işler hiç eskisi gibi değil. HB bir ara 2. El satışı yapıyordu o da, çok değer kırıyor. İşin açıkçası bana çıkıntılık etmeyecek kafa kafaya gelecek bir edere okutmak isterim. Hoş bunun da, piline çok alıştım. Ben oyun delisi olmadığım için normal kullanımda 4 az kullanırsam rahat 5 gün piriz görmüyorum. A52'de 4 gitmez 3 Gün gider çok da, kastırmaz. Ama uğraşıp alırsın esneyeni denk gelir ulan ne kaşındım dersin sinirin bozulur bunu düşündüm açıkçası. Siz A52'ye çevirmeyi düşünüyor musunuz M51'nizi? Tek özleyeceğim nokta pili olurdu herhalde. Başka belirgin bir üstünlüğü yok M51'in.





  • Son güncelleme pili sömürüyor berbat olmuş. Geri de dönülmüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holograpys

    Son güncelleme pili sömürüyor berbat olmuş. Geri de dönülmüyor

    Hindistan sürümü diyorsunuz sanırım 900 mb gelen.

  • MoÇü kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • XDA forumda M51 için rom geliştiren tek bir kişi vardı oda cihazı sattığını söyleyerek uğraşmayı kesmiş. Snapdragon işlemci olmasına rağmen rom ve root işleriyle kimse uğraşmıyor.


    https://forum.xda-developers.com/f/samsung-galaxy-m51-roms-kernels-recoveries-ot.11357/

  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınıza genel olarak katılıyorum, yalnız 90 hz, stereo hoparlör, ois kamera, su/toz geçirmezlik gibi donanımsal; samsung pass, ana ekranda Google Discover gibi yazılımsal avantajları ve Android 14 vaadine rağmen A52'yi bırakıp M51'e geri döndüm. Bataryası ve şimşek hızıyla çalışan, yan taraftaki parmak izi sensörü benim için olmazsa olmaz haline gelmiş artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eabeloved -- 26 Temmuz 2021; 16:18:1 >
  • 
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.