Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi! (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.251
Cevap
183
Favori
439.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheFourBarMechanism T kullanıcısına yanıt

    evet goodlock'a almışlar o özellikleri. aod samsung'un fark yaratan bi özelliğiydi iphonelaşacağız derken batırdılar yine. :) ben kullanmıyorum eskisi gibi. edge lightning bildirimleri yeterli. (bildirim ayarlarında açılır pencere stilinden ekran kapalıyken bile göster açık.)

  • aydogan kullanıcısına yanıt

    tüm özellikler yok bu arada ya.. eskiden çok kapsamlıydı. aod'e bildiğimiz galeriden foto koyuyoduk falan birçok seçenek vardı. renk ayarlanıyordu. şimdi sadece saat şekli falan değişiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de güncelleme deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. 5.1 sürümden geçtim son sürüme.


    Şarja bağlı halde öncelikle 6.0 yazılımına yükselttim, güncelleme bittikten sonra hiç bir işlem yapmadan 6.1 yazılımı için bildiri geldi. Aynı şekilde onu da yükledim ve kurulumun tamamlanmasını bekledim. Ardından Google Play güncellemelerini kontrol ettim ve yeni sürümü olan uygulamaları yükledim. Galaxy Store üzerinden güncellemeleri yaptım. Bir süre boşta bıraktım telefonu ardından Samsung Core gibi güncellemeler yaptı kendiliğinden. Biraz daha bekledikten sonra telefonu yeniden başlattım ve %100 şarj olduktan sonra kullanmaya başladım.


    Öncelikle ilk gözüme çarpan animasyon geçişleri daha yumuşak ve pürüzsüz bir hale gelmiş. Hızlı ayarların yeni görünümünü beğendim.

    Şarj süresini ilk kullanıma göre çok iyi buldum tam 2 gün kullanımda 8 saat ekran süresi aldım %3 e düşene kadar. İşte, yolda ve evde kullandım normal rutinimde. Bu esnada mobil veri, wifi, bluetooth, senkronizasyon ve 120 hz gibi bir çok kişinin fazla pil tüketiyor diye kapattığı her şey açıktı. Sadece %15 den sonra enerji tasarruf moduna aldım. Şarj tüketimi ekran görüntüsünü de ekliyorum.


    Ben şahsen 6.1 yazılımının başarılı olduğunu düşünüyorum. Öyle vav diyecek bir şey yok ama vah tüh diyecekte hiç bir şey yok gönül rahatlığıyla yüklenebilir.



    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 22 Mayıs 2024; 23:11:34 >




  • Ben de beğendim, beklediğime değmiş açıkçası okuduğum şikayetlerden sonra. Uzun süredir 5.1'de kaldığım için bana da her şey farklı geliyor, bazı menüler ve seçeneklerin yeri değişmiş onları fark ediyorum kullandıkça. :) Olumlu olarak şunu söyleyebilirim hem geçmeden, hem de geçtikten sonra telefonu sıfırlayan biri olarak telefon kurulumunda 5.1 ısınma yaptı ve oldukça da ısınıyordu ama bunlar 6.0 6.1'de oldukça azalmış Instagram haricinde, ama onda bile ılık sayılır. Yani şu an ısınıyorsa önceden alev alıyormuş öyle bir his. Yine 5.1'de 25 GB sistem yer kaplıyor gözüküyordu, 6.1 ilk kurduğumda 256 GB'ın yalnızca 13 GB'ı doluydu. 6.0'ı atladığım için yaşanılan sıkıntıları, animasyon hatalarını vs. gözlemlemedim şu ana kadar. Ama açık uygulamalar menüsündeki köşelerin sivrileşmesi durumu mevcut, onu da görmezden geliyorum saniyelik olduğu için. Bir de dediğim gibi yazı tipi ekran yakınlaştırma ayarlarının eskisi gibi olmaması bi tık üzdü ama sorun değil. Özellik olarak da sürükle bırak işleminin sisteme yedirilmesini beğendim, galerideki düzenleme özellikleri ise daha önceden de vardı diye hatırlıyorum onlar da geliştirilmiş güzel olmuş.





  • Google play sistem güncellemesi Mayıs ayı gelmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ortadaki ana kamera sensörünün içine toz kaçmış. Bunun var mıdır bir çaresi? Denedim fotoğraflarda vs çok belli olmuyor. Ama gördükçe sinirim bozuluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aliakcky A kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. Telefon servise gitmiş miydi? Suya geçirmez telefon nasıl toz alır aklım almadı.

  • AtesGunes kullanıcısına yanıt
    Yok hayır servise gitmedi. Suya toza dayanıklılık var ama bilmiyorum çölde safariye çıkmadım sonuçta nasıl olur anlamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu şarj olayında psikolojik sınırım %85miş cidden :D %80 ile başlayınca %50'de şarjım bitiyo moduna geçiyorum alışamadım.


    Bunun dışında da çoğu uygulamada durum çubuğunun gölgeli oluşu sinirimi bozuyor, önceki sürümlerde böyle değildi sanki. Şimdi o kamera kesiminin olduğu yerde gözüme çarpıyor sürekli o transparan kısım. Saatle şarjın olduğu yerden bahsediyorum.

  • Bugün ESHOT dan fotoğraf çektim düzenle dedim yansıyok etti.
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşimin iphone 14 plus cihazı ile yanyana koyup genel kullanılan birçok uygulamayı ve menüleri denediğimde aynı serilikte ve sorunsuz takılmadan benzer perf. Sunması hoşuma gitmişti. Ancak öyle testlerde gördüğüm pil süresi kesinlikle yok. Pili de iphone performansında.
    Daha önce birçok android cihazda ortalama günde 4-5 saat kullanım ekran süresi alıp 2 günde 1 şarj ederdim. Bu telefonda kullanayım kullanmayayım hep her gün şarj etmem gerekiyor yoksa ertesi gün çıkmıyor. Snapdragon işlemcilerin bariz farkından sanırım.
    Birçok özelliği kapatıp şarj uzatma olayı anlamsız geliyor çünkü madem özelliklerini kullanmayacağım o zaman döneyim tekrar redmi c10 telefona. 2 gün gidiyordu şarjı hatta a54 e gelince onu rafta beklettim 1 ay açık bekledi .
    En az 4 yıl kullanma hedefiyle aldığım telefonun daha ilk günlerden 1 günü anca çıkarması pil açısından hayal kırıklığı oldu. Yaklaşık aynı kullanımların bir günü 6 saat ekran bir gün 8 saat ekran süresi aldım. Ama bu 8 saati 2 gün 4 -4 olacak şekilde alamıyorum bir türlü. Kullanımları da gizliyorlar bir halt görünmüyor. Pil kullanım yüzdeleri toplam yüzde ile tutarlı değil cihazda pil yiyen birşeyler dönüyor.
    Şimdi tekrar daha önce kullandığım poco x3 nfc hatrına poco serisine geri dönüyorum.
    Poco f6 sipariş verdim bakalım kullanım testleri gerçeği ne kadar yansıtıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mayıs güvenlik güncellemesi yolda arkadaşlar yakında bize de gelir bir çok ülke için yayınlanmış

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aydogan kullanıcısına yanıt
    Şarjı rutin ile 85 yapabilirsin.
    Sarj 30 altına düşünce temel 85 olunca maksimuma çeken bir rutin yapılabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ennteresan E kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle haklısınız. Ya batarya kalitesi düştü, ya işlemci emiyor ya da yazılımsal. Her ne olursa olsun önceki samsunglara göre en az batarya süresimveren telefon bu oldu.
    Ağırlığı da fazla. Yine de ben sevdim, 4 yıl kullanırım gibi geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Reddit'te paylaşılmış 6.0 ile 6.1 çekimleri arasında fark muazzam.


    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!Jean F. Amoni R.youtube
    I have made a test with two devices to show a before and after of the camera behavior with OneUI 6.1, and I have found that the oversaturation fix is just one of the many thing that have changed in the camera. For the laziness, hability, and time, I only used main and front cameras, with video at 1080p 30fps and stabilization turned off. Both devices had all the same configurations EXCEPT for the one with OneUI 6.0, where I forgot to enable it.HEIC pictures, so they all are .jpeg. Also, Capcut doesn't read the HEIC images of the 6.1 device very well, so they appear pixelated in the video, even if they are actually sharper. Things I have noticed: • Lower contrast overall. • Less over-processing of artificially illuminated scenes. • Reduced effects of the HDR. • High tones are CLEARLY downgraded. Maybe for the same reasons that HDR is now less aggressive, but I liked that previous behavior. Now, if you take an image (or video) of a high spot (like a bulb), midtones will show amazing details and color accuracy at the cost of flatter high tones. This is not bad, as we don't go in live taking shots of the texture of a bulb, but it sometimes helped to achieve quite good photos. Let's see how the daily routine is now. • Quicker and more stable autofocus. Great! • Definitive fix for orange tones, orange people, brown objects and textures, etc. It now feels like a premium main camera, with similar results to the one of an iPhone 11/12. • More consistent colors between different images of the same mode, but inconsistency with color on different camera modes. Even zooming 2X can significatively affect color interpretation. • Somehow, depth of field has been improved in such a way that backgrounds taken with both back and front cameras are naturally blurrier even with no portrait mode activated. This is actually a surprising change that can be easily noted while holding both devices. • Warm tones are now neutral tones. • Pure whites are now slightly green for my taste. • When we jumped from 5.1 to 6.0, the camera provided us with an almost automatically processed image after shooting. Now, with 6.1, images take a little longer to process in the background. You can test it by opening the gallery just after taking a shot. I strongly encourage everyone to set the Natural Screen Mode in Display settings. We have never had such accurate skin tones and colors before on a Samsung device. With Vivid Screen Mode, people seem brighter than they actually are in the photo, and a lot of colors just get flattered or burned. Again, switch to Natural for an improved system, camera, and gallery experience.
    https://www.youtube.com/watch?v=CCAmH5QuSaw
  • Bu ayarlar 5.1'de var mıydı hatırlamıyorum.

    Ben yeni fark ettim.


    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!

    Ayarlar - Bildirimler - Uyg. Simgesini bildirimde göster.

    Bildirim panelinde uygulama simgeleri gözüksün isterseniz bu ayarı açın. Bildirimleri ayırt etmeyi kolaylaştırıyor bunu beğendim.


    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - OneUI 6.1 Geldi!

    Ayarlar - Pil - Güç tasarrufu menüsünde üç noktaya tıklayın.

    Bu da telefonu kullanılmadığı durumlarda güç tasarrufu moduna alıyor ama denemedim açıkçası, ben adaptif pil ve rutinleri kullanıyorum güç moduna geçmesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 26 Mayıs 2024; 17:3:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aydogan kullanıcısına yanıt

    Bildirimlerde Gelişmiş Ayarlarda gördüm ben de bu ayarı. Teşekkürler.

  • Whatsapp renklerinde problem var. Güncellemeler tam olmasına rağmen konuşma baloncuklarında bazen koyu yeşil bazen açık yeşil oluyor kendi kendine. Sinir bozucu oluyor görüntü olarak yaşayan var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar konu ilk mesajında telefonla uyumlu şarj adaptörleri için şunlar sayılmış; (EP-T2510N - EP-TA800N - EP-T6530N)


    Ben bu ürünü alırsam uyumlu olmaz mı yani? Modeli ‎SAM-EP-T2510XB yazıyor.



  • nicosia kullanıcısına yanıt

    Olur, kablolu hali bu. Satıcı da Amazon, sorun olmaz yani.

  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.