Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] - Her şey ilk mesajda! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.957
Cevap
185
Favori
420.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #28
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mesaverde kullanıcısına yanıt

    İnternette 21. Yazıyor hep. Samsung sitesinde adı üstünde satış destek uzmanı ile görüştüm onun bile haberi yok siteyi takip et diyor. A54 ve a34 özelliklerini reklamını belirten sayfalar eklenmiş ama. Fiyat yok gece 12de tekrar bakcam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kendi çalışanlarının bile dünyadan haberi yok.Üstte de yazıldığı gibi 21 Mart diye sitede bilgi verilmiş ama ne Samsung çalışanlarının,mağazalarının ve tekno marketteki promotörlerin de ne tarih ne fiyat hiç bir bilgisi yok,bir kaç gündür sürekli kovaladığımdan biliyorum :)


    Bir tekno market personelinden A54 256 GB modelinin 13.500 TL olacağı ama 128 GB fiyat kartının henüz açılmadığı bilgisini anca alabildim ama satışa yarın çıkacağı vs onla alakalı bir şey diyemedi,neyse şu an herkes bi haber ama yarın kokusu çıkar umarız.

  • mdbjk kullanıcısına yanıt

    A54, A34 ve A53 arasında kaldım. A53 geçen sene ürünü 3 güncelleme 4 güvenlik sürümü alacak bundan sonra, diğerleri birer tane fazla.

    A54 ve a34 kaç para bandında alınır sence? A53 şuan 10200 tl diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler A34 ün Dimensity 1080 i daha iyi diyorlar. Doğru mu? Bende almayı düşünüyorum. A54 un ayrıca çerçevesi daha mı kalın ne? Exynos 1380 sizce nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt

    Üstadım bende 10 gündür falan bu yeni A serisini takipteyim malum daha cihazlar satışa çıkmadı,göremedik hepsini geçtim hala şu exynos'a karşı ön yargılı bakışı geçemedim hali hazırda Honor 70 kullanıyorum bazı noktalarda çok güzel cihaz ama ara yüzü insanı telefondan soğutuyor,o nedenle bende A serisine doğru meyilliyim ve dediğim gibi bir süredir kendimce bakıp karar vermeye çalışıyorum.


    A53'ü direkt eledim çünkü fiyat dediğin gibi 10.000 küsür liralarda muhtemelen A54 128 gb 12.000 gibi çıkacaktır (256 için 13.500 dediler bir tekno markette,A54 incelemelerinde de herkes ''12 taksit baremi içinde çıkacak''şeklinde bilgi verdi o da 12.000 liraya denk gelir) fiyatlarından ziyade A53'teki 1280 işlemcisi A54'de olan 1380'e göre %20 daha az performanslı,A54'de söylenen S23'te olan 50 mp kamera lensinin olması,bana göre tasarım şekli olarak A53'ten daha sempatik gelmesi (arka kapak cam olması,kamera dizilimin şekli vb) beni A54'e daha sıcak baktırıyor.Tabi tasarım kısmını beğenip beğenmemek kişiye göre değişir orasına bir şey diyemem.A54'de bana itici gelen tek kısım ekran çerçevesinin o denli fazla olması keza bu A34'te de böyle A34 işlemcisi muhtemel pil açısından daha iyi sonuç verecek ama görmek,denemek lazım şu an dediklerim sadece kişisel tahminden ibaret.


    A54 256'nın 13.500 lira olduğundan ve 12 taksit bandının altında olacak söylemlerinden kişisel tahminim A34 10.500-11.000 lira civarında A54 128 ise maximum 11.999 lira olacaktır aksi ön inceleme yapan neredeyse tüm kişilerin ''12 taksit baremi altında çıkacaklar''demesi boşa çıkarır ki onlarda laf arasında bize Samsung tarafından söylendi demişlerdi.Fazlaca uzun oldu ama öncelikle daha küçük ekranlı olması,arka kapaktaki cam olayı,adaptif 120 hrz ekran ve küçük başka detayları dikkate alırsak A54 benim için bir adım önde derim ama canlı olarak gördükten sonra kararım netleşir umarım yarın satışı başlar bizde görerek kararımızı verebilir durumda oluruz şu anki durumda A54 bana daha yakın ama bir görelim,bir dokunalım şimdilik ne desem boş :)





  • eurotrip kullanıcısına yanıt

    Üstad bana ikisinin de çerçeveleri baya gereksiz kalın görünüyor ikisini birbirinden ayıramam şahsen :) Exynos bazı işlemciler ve Mediatek G95-96-99 ve Dimensity 900 serisini kullanmış biri olarak sabahtan akşama kadar Mediatek derim özellikle pil performansı noktasında daha verimli olacağından eminim ama oyun vs oynayan biri olmadığımdan o açıdan yorum yapmam doğru olmaz keşke A54 Dimensity ile çıksaydı kafalar biraz daha az karışırdı.1380 sentetik testlerde ve incelemelerde vs snapdragon 778g ile eş değer ya da ona yakın performans vermiş gözüküyor ama test sonucu ayrı günlük kullanım memnuniyeti çok ayrı bence,şu an 778+ işlemcili cihazım var günlük performansı,ısınmaması,pil performansı vs segmentinde memnun edici ama testler,değerler yakın çıksa da exynos bana hala günlük kullanımda güven veremiyor o nedenle alıp denemeden ya da birileri alıp kullanıp fikirlerini paylaşmadan kağıt üstündeki duruma göre kafa yorabiliyoruz.Görüp cihazla biraz haşır neşir olursam orada artık exynos kısmına bakmam alır geçerim sonrasını yaşayarak görürüm :))





  • mdbjk kullanıcısına yanıt

    A73 al diyenlerde oldu oda 11500-12000 civarında, bende yeni model olmasından yanayım bi ara a53 de düşündüm onu eledim şuan. Kamera olayı sanırım 108 mp (a73) olması çok önemli değil kaliteli sensör daha önemli dimi? A54 12 bin lira üstü olursa a34e yöneleceğim sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt

    Hocam a54 deki 50mp kamera a73tekinden çok daha iyi çünkü s23 ve s23 plustaki 50mplik sensör var ve yazılımsal olarak da baya çalışılmış ayrıca a54te amiral gemilerinde yer alan haptik titreşim motoru da kullanılmış. Bence tek soru işareti işlemcisi o da yakında belli olur gerçek kullanıcı testleri sonrasında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt

    A73 forumlarda görüp,okuduğum kadarıyla bazı kronik sorunları olan bir cihazdı ve boyut,malzeme kalitesi noktasında bana büyük ve çıtkırıldım geliyor o nedenle hiç düşünmedim bile,çevremde kullananlar memnun ama 6.7 inç kullanacaksam da biraz zarif bir tutuş olmalı diye bakıyorum misal Honor 70 öyle ama kağıt üstünde A73 iyi bir cihaz ona lafım yok bana kaba geldiğinden düşünmedim hiç.


    A34'de gayet güzel ben bir kaç detaydan dolayı A54 niyetindeyim ama canlı görmek lazım iş ona da kayabilir tabi :) Atla,deve farklar yok o nedenle A34'de özellikle fiyat olarak daha tercih edilebilir olacaktır,bence bir canlı cihazları görüp fiyatlarına göre karar vermek daha doğru olacak,o yüzden yarın umarım bir yerlerde görebilir ona göre karar verebiliriz diyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozgel K kullanıcısına yanıt

    Kamera konusunda aynen katılıyorum üstad,A73 kullananlar 108 mp olsa da pek memnun değil,sıkça duyduğum bir durum ve S23'te olan kameranın aynısı ve haptic olayı beni de cezbeden taraflarından oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdbjk kullanıcısına yanıt

    WiFi 6, arka cam kapak, haptik titreşim motoru, 50mp amiral gemisi ana kamera, ip67 ve stereo hoparlör, 120hz ekran, bunlar hepsi bir arada ilk defa orta segmentte kullanılıyor samsungta iyi bir fiyatla çıkarsa çok satar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdbjk kullanıcısına yanıt

    Bende Hanım'a alacagim. Oyun oynamaz. Isınırsa felan hanımın diline düşmeyelim 🤪


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eurotrip kullanıcısına yanıt

    Exynos işlemci olunca ısınma şüphesi doğuyor tabi ama samsung bunca donanım ve yazılım iyileştirmeyi yaptıktan sonra işlemci ısınması çıkarsa büyük çuvallar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozgel K kullanıcısına yanıt
    13-15 Arası gelir gibi .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erkutamca kullanıcısına yanıt

    A54 12 bin tl olacak diye tahmin edenler çok fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11-12k civarlarında olursa direkt alırım diyorum ama bir yandan da Exynos düşündürüyor ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu samsung forumda buldum:


    Galaxy A54, DXOMARK testlerinden 107 puan almış. S21+ ise 111 puandı. Ayrıca bir önceki modeller olan A53 → 79, A72 → 92, A52s ise 88 puan almış. A model cihazların bugüne kadar aldığı en yüksek puan A54'e ait oldu.

    Galaxy A54'ün kamera incelemelerini henüz yeterince görmedik. 107 puan için ne denir bilemiyorum. Sadece A54'ün orta sınıf üstü bir puan aldığını söyleyebilirim...


    @kozgel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 21 Mart 2023; 1:23:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kozgel K kullanıcısına yanıt

    Bu bilginin kaynağı nedir?

    Bu cihazda GN5'in olmasının mümkünatı yok. Bakın mümkünatı yok çarpı milyon yazsam siz o milyonu bir kez daha milyonla çarpabilirsiniz.

    Bu sensörün hemen hemen aynısı GN3 formunda Z Fold 4'de var zaten. O kalibrede bir sensörün A serisinde bulunması mümkün değil. Olsa olsa IMX766'dır.

    Ayrıca işlemci de çok önemli. Kameraya illa yükselecekseniz yükselin ama S serisi kadar değil. Özellikle videoda S20 ve sonrası ile baş etmesini beklemiyorum.

    40 yıllık Samsung taraftarıyım. Adam gibi orta segment Exynos say deseler 5 tane sayabilir miyim bilmiyorum. A54 bekleyen varsa benim tavsiyem en kötü A73 alıp geçin, kumar oynamayın.

    Kendinizi bu Exynos düzgün mü diye araştırır halde bulursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Burç -- 21 Mart 2023; 1:54:52 >
  • mdbjk kullanıcısına yanıt

    Bugün satışa sunulacaktı güya halen fiyat bilgisi yok kendi sitesinde veya uygulamalarda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.