Şimdi Ara

Samsung Evo 560 Düşük Hızlar Veriyor Okuma-Yazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese arkadaşlar,


    Sony Vaio Svs1513m1eb laptop sahibiyim yaklaşık 8 senelik bir cihaz. Harddiski hızlanmak için değiştirdim ve Amazon'dan Samsung Evo 560 500gb ssd aldım. temiz kurulumla Windows 10 yükledim UEFI modu açık olarak. Windows Update ile güncellemeleri yaptım. Samsung Magician ile hız ölçümü yaptığımda çok düşük değerler aldım. Okuma 283 yazma 267 olacak şekilde. Driver Booster programı ile anakart güncellemelerini vs yaptım ve tekrar hız testi yaptığımda yine aynı değerleri aldım. Ekran görüntülerini ekliyorum. Bir yerde bir sorun olduğu açık ama anlayamadım, normal şartlarda 500mb/s civarında bir değerler yakalamam gerekirdi diye düşünüyorum ya da buna yakın bir değer fakat bu kadar düşük olması beni rahatsız etti. Magician'dan kontrol ettiğimde driver güncel görünüyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

    Samsung Evo 560 Düşük Hızlar Veriyor Okuma-Yazma


    Samsung Evo 560 Düşük Hızlar Veriyor Okuma-Yazma







  • Muhtemelen SATA II bir bağlantı noktasına bağlamışsınız.

  • HDD yi söktüğüm porta bağladım. İntel Intel® HM77 Express anakart var bilgisayarımda ve bildiğim kadarıyla SATA 3 bağlantı. Yaptığım 4-5 testte de maksimum 284 yazma-268 okuma alıyorum.

  • İş yerimdeki daha düşük Lenovo all in one PC de başka bir ssd var ve 531 yazma 225 okuma hızı aldım. Kendi bilgisayarımda bir sorun olduğu aşikar. Yardım lütfen...

  • hocam bilgisayarınız sata 3 desteklediğinden emin misiniz. Çünkü sata 2 standardında verebileceği maksimum hızları veriyor
  • Benzer sorunu yaşan inlar gördüm internette, HM77 chipset kendi üzerinde SATA3 desteklemesine rağmen vaio serilerinde sata 3 portunu kullanmamış ve SATA2 kullanmış. SATA 2 ye takıldık yani dediğiniz gibi. İlginize teşekküler.


    Arayan olursa eğer; Sony Vaio SVS1513M1E HM77 Chipset kullanıyor ve SATA 3 desteği yok!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.