Şimdi Ara

Samsung Dvd-Rom'da Okuma Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kuzenimin xbox360'ında uzun süredir oyunları okuyamama sorunu var (Unreadable Disc Error hatası verip menüye geri dönüyor).Cihaz yeni sayılır,sıfır alınıp Endem'de işlem görmüştü.Ya oyunu yüklerken ya da oyunun herhangi bir yerinde rastgele bu olay oluyor.
    Yalnız genelde eski oyunlarda bu sorun yok sadece yeni çıkan oyunlarda oluyor. Cihazın dvd-romu samsung,chipseti de ms28, sizce acaba bundan mı kaynaklanıyor? Çünkü temiz yeni verbatimlerde bile aynı şekilde okuma hatası veriyor.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler



  • samsunglarda öyle bir hastalık var sanırım. çünkü ben orjinal fw. orjinal oyun kullanmama rağmen bendede yapıyor. (hele geçen multi. maç sırasında yaptı kanser oldum )

    tabi senin sorunun fw. dende olabilir.
  • Yukarıdaki sorun bana ait.( Kuzen benim başka bir deyişle:)) Şimdi 3 tane çözüm gözüküyor, temizleme cd leri ile temizleme çabası, içini açıp optik okuyucuyu silmek ya da fw ye baktırmak. Sizce hangi yolu deneyeyim? Fethiye de yaşadığımdan fw için aleti kargoya vermem gerekecek. Neyse, çözüm önerilerinizi bekliyorum.
  • bende de samsung war bazı oyunlarda yapıo gerçekten öle bi hata ama yeni eski ayrımı yok bi de silince dvd yi harbiden çalışmaya dewam edio

    demem o ki, fw den olabilir yane
  • Ben dvd yi defalarca sildim, hatta genellikle PES 2008 oynadığımdan, dün sıfır verbatim PES 2008 le denedim. Sonuç aynı; 'please clean the disc with soft .....'
  • Konsol sıfırsa sorunu DVD sürücüsünde aramak yanlış olur. Ya FW doğru yapılmamıştır yada kullanmakta olduğunuz medya DVD sürücüsü ile uyumsuzluk gösteriyordur. Sonuçta Samsung DVD sürücülü XBOX360 kullanan çok kişi var bu tarz bir sorunla karşılaşan kişiye rastlamadım şimdiye kadar.
  • Konsol sıfır sayılmaz, yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum. PES 6 yı sürekli oynarken bir problemim yoktu, PES 2008 de ise problemlerim başladı. Açıkçası aleti açmak gözümü korkutuyor, fw kontrol için de tekrar kargoya vermek istemiyorum -fethiye de yaşıyorum- son ihtimal, cd/dvd temizleyicileri takip, sonuç vermesini beklemek benim için. Bu yöntemden sonuç alabilen var mı?
  • Konsolu çok nemli yerlerden uzak tutun. Ani ısı değişimlerinden de öyle. Diskin lensi buğulanıyor olabilir. Kalorifer yakınlarında, konsol buz gibiyken ani çalışmalarda direk ısınırsa falan bazen bir süre okuma sorunu yaşadığını duyuyorum forumlardan. Ama 1-2 saat sonra normale dönüyor tabi.
  • Teşekkürler elderzeus, açıkçası nem sorunu olabilir. Çünkü Fethiye de yaşıyorum ve yaşadığım binada evin içi çok nemli. Duvarların bazı yerleri yeşerdi vs. -tuğla üzerine direk alçı yapmışlar, kaba sıva yok, duvar nefes almıyor, tabi bunların konumuzla ilgisi sınırlı:)- Açıkçası şimdi nasıl lensi temizlerim diye düşünüyorum. Çünkü daha önce xbox ı hiç açmadım, izlediğim kadarı ile açamam. -biraz sakarım.- Ama İstanbul a kargo ile gondermek ise sadece 35-40 YTL arası tutacak. Acaba nasıl bir yol izlesem?
  • konsolu hiç açmadan acaba dvd lens temizldeyici kitler var. normal dvd gibi takıyosunuz tamizliyo onları deneyin isterseniz?
  • Onu da araştırdım ama bu kitleri kullanmayı da tavsiye etmediler. Endem ile gorustum, onlar makinemi daha once fw lemişlerdi. Kendiniz açıp kulak çubuğu ile silin dediler, temizleyici kit leri vs. kullanayım mı diye sorduğumda, kesinlikle hayır dediler. Öneriniz için teşekkürler.
    p.s: O kitlerden kullanıp da olumlu sonuc alan arkadas var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.