Şimdi Ara

SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
44.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • film oynarken uzaktan kumanda >araçlar tuşu> altyazi seçeneğinden dil ayaralrını yapabilirsin
  • merhaba,

    samygo 0.22 versiyonunu samsung 2009 versiyon yazilima atabiliyormuyuz. yoksa yüne 2008 versiyon yazilimami atilacak.
  • arkadaşlar,

    2008 veriyona 22 nolu samygo uygulayınca olusan dosyalarda daha once olmayan bir dosya dikkatimi çekti.

    t-chl5deuc kütüğünün içindeki image kütüğünün içinde "exeDSP-T-CHL5DEUC-2008.0" isimli bir dosya. (33027 kb)

    bu nedir arkadaşlar. sizde 2008 versiyona 22 nolu samygo yu uygulayınca bu dosya çıktımı.

    daha önceki 15 veya 14 nolu samygo patclarında bu isimde bir dosya oluşmuyordu.
  • bu altyazılar otomatik mi büyüyor yoksa seçenekmi çıkıyor daha büyük gibi

    ayrıca samygo 23 versiyon yükledim. 2008 üzerien sorun yok ama ne değişmiş çözemedim. deneyen oldumu
  • arkadaşlar,

    izlemlerim şöyle 2008.15 yüklü tv ye 2008.23 yükledim belirgin bir fark goremedim. 2008.23 yuklendiğinde altenatif yazılım seçeneği deaktif oldu. daha sonra usb den 2008 orj yükledim. 2008.23 alternatif yazılım olarak aşağı geçti.

    2008 orjinal yazılımı geri yüklememe rağmen movie açık film oynatmaya vaktim olmadı ama herhalde sorun olmaz.

    not: 2008.23 (2008=orjinal yazılım kodu. 23=samygo kodu) yanlış anlaşılmasın açıklaması
  • 14 mart 2010 itibariyle 32b553 modelleri için firmware güncellemesi yapılmış. http://www.samsung.com/tr/support/download/supportDownDetail.do?group=&type=&subtype=&model_nm=LE32B553M3W&disp_nm=LE32B553M3W&language=&cate_type=all&mType=FM&dType=D&vType=&cttID=2242174&prd_ia_cd=02010100&model_cd=&menu=download&menu2=detail . bunu yükleyip deneyen var mı acaba? yeni donanım sürümü ne gibi yenilikler içermektedir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.




  • Arkadaşlar 2008 yazılımını nasıl bulabilirim kendi internet sitesinde 2009 yazılımı var.
  • ender dikkat ettinmi samygo önceki versiyonlar 70-75 kb arasında iken yeni versiyonlar 13,8 kb

    neyden kaynaklanıyor bu. yazılım gelistigi için komut satırımı azaldı :)
  • arkadaşlar öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkürler,bu topic olmasaydı tvde usb hiç kullanamayacaktım. hatta cok uzuluyodum bu ozellik yok diye. ama su varki servis menusunden b750 secince tvde digiturk kumandamı kullanamıyorum neden bilmiyorum?? bir bilen varmı?
    bide 553 modeli için en iyi arka aydınlatma,kontrast,parlaklık,netlik ve renk değerleri nedir?
  • arkadaşlar 32b460 modeli için hala bi cvp yok galiba usb porttan film izlemek için çok araştıyorum ama bir türlü bulamıyorum avforums 'da bakıyorum ama olumlu bir sonuç yok bu model için usb nasıl aktif edildiğini bilen varsa paylaşırsa sevinirim herkese iyi forumlar
  • Arkadaşlar HTPC olarak kullanan var mı?

    Ben uydudan SD ama genelde HD yayın,HD film ve oyun oynama amaçlı (Pes serisi) kullanacağım...40B65* serisine maddi olarak zorlamam gerekiyor...Ya da paralel ithalat üürn almam gerekiyor...Ne önerirsiniz...
    Bu TV de beni tatmin eder mi?Sonuçta elimdeki filmler HD farkı anlamam zor olur gibime geliyor.Ama Hz olayı maçlarda ve PES de beni üzer mi?
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bende aralık ayında Samsung 40B553 LCD televizyon almıştım (hızlıal.com'dan 1.640 TL - 12 Taksitle) ancak evim henüz hazır olmadığı için kutusunda bekliyordu uzun süredir. Bu süre zarfında televizyonun özelliklerini araştırırken bu başlığı gördüm ve uzun süredir bütün arkadaşların tecrübelerini takip ediyorum. Sonunda eşyalarım geldi ve televizyonumu kurdum.

    Forumdan öğrendiklerimle servis menüsüne girerek Wiselink Movie, Wiselink Write ve High Device değerlerini ON yapmak istedim ancak Wiselink Movie şeçeneği aktif değildi (TV'de 2007 sürüm yazılım yüklüydü). Herhangi bir yazılım yüklemesi yapmadan video izleyebilmek için TV modelini 650 seçtim ve TV yeniden açıldığında divx ve 720p mkv dosyalarını sorunsuz bir şekilde izleyebildim. Ancak TV'nin açılış süresi çok uzadığı için cihaza zarar vermekten çekindim ve Ender arkadaşımızın 2. sayfada tüm detayları ile açıkladığı Samygo yaması işlemini birebir uygulayarak 2008 yazılımına yama yapmak istedim. Detaylı açıklamalar için çok teşekkür ederim. Verilen linklerdeki dosyaları kullanarak (Samygo 0.23 versiyonunu kullandım) yama işlemini sorunsuz bir şekilde yaptım ve sıra geldi TV'ye yüklemeye.

    Yamalı yazılımı USB belleğe (NTFS formatlı) yükleyerek yamayı TV'ye sorunsuz bir şekilde yükledim. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra TV'yi açarak servis menüsüne girdim (Info + Menu + Mute + Power). Ancak Wiselink Movie şeçeneği hala aktif değildi. Yüklemenin doğru yapılıp yapılmadığını incelemek için yazılım sürümünü kontrol ettiğimde hala T-CHL5DEUC-2007.0 olduğunu gördüm. Yamalı yazılımı tekrar yükledim ancak TV'de hala eski yazılım sürümü yüklü görünüyor. Vaktim kısıtlı olduğu için işlemleri tekrar deneyemedim, acaba işlemleri yaparken bir yerlerde yanlış bişey mi yaptım, yada benim TV'nin yazılımı yamaya uygun değilmi? Yama işleminde tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

    Acaba yazılıma başarılı bir şekilde yama yapan arkadaşlar yama dosyasını rapide ekleyip link verebilirler mi? Böylece bilgisayar bilgisi çok iyi olmayan kullanıcılar sorunsuz bir şekilde yamayı yükleyebilirler diye düşündüm. Biraz hazıra konmak gibi olacak ama bir öneri olarak sunayım dedim

     SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!


     SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!


     SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!


     SAMSUNG B550 Serisi MKV & DIVX desteği aktifleştirme!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpi04 -- 29 Mart 2010; 10:55:19 >




  • Teşekkürler Ender, TV modelini sadece deneme için 650 yapıp sonra tekrar 550'ye geri çevirmiştim. Yani upgrade yaparken 550 seçili idi menüde. Akşam söylediğin gibi önce orjinal 2008, ardından da yamalı 2008 versiyonları yüklemeyi deneyeceğim. Bakalım bu sefer olacakmı.

    Birde Samygo 0.23 yamasında mı sorun var acaba diye düşünüyorum, akşam sonuç alana kadar eski sürümlerle de denemeyi düşünüyorum tek tek. Oda olmazsa son çare fabrika ayarlarına döneceğiz anlaşılan (birçok ince ayarın tekrar yapılması gerektiği için tavsiye edilmemişti forumda sanırım) Gelişmeleri bildiririm tekrar.
  • Akşam eve gelince söylediğin gibi önce sorunsuz olan 0.18 yamalı 2008 yazılımını yükledim ve servis menüsünde Wiselink Movie aktif hale geldi
    Hemen normal divx ve 720p divx ile denedim, videoları sorunsuz bir şekilde oynattı TV. Ardından 0.23 yamalı 2008 yazılımını da yükledim. İki versiyon arasında ne farklar bilmiyorum ama yükledim yinede.

    Benim gibi TV'nin orjinal yazılıma yamalı 2008 yazılımı yüklemek isteyenler olursa önce Ender arkadaşımızın dediği gibi 0.18 yamalı yazılımı, ardından da 0.23 yamalı 2008 yazılımını yükleyebilir. Yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum Ender, sayende televizyonu daha çok sevmeye başladım

    Benden kaynaklı bir şey mi yoksa yazılımda bug mı var bilmiyorum ama yazılımı yazan Erdem adlı arkadaş kontrol edebilir. Bu arada onada teşekkür etmek lazım, sayesinde TV'lerimiz artık video oynatabilir.




  • Bende ilk önce 0,23 numaralı patch le denedim olmamıştı burada söylendiği gibi önce 0,18 le denedim oldu. sonra 0,23 ü yaptım.
  • Alt yazı için kullandığınız en mantıklı renk hangisi. Ben değiştirmemiştim alt yazı rengini.
  • Ben TV'yi yeni kullanmaya başladığım için henüz deneyimlerim çok değil. Yama işlemi sırasında bende yazı rengini değiştirmedim, yani beyaz olarak kullanıyorum. Önceki sürüm yamaları kullanmadığım için boyutları büyümüş mü bilemiyorum. Ama altyazılar sadece düz beyaz renkten oluştuğu için ekrandaki beyaz görüntülerin üzerine denk geldiğinde okumak zor oluyor.

    Keşke bilgisayarda kullandığımız medya programlarında olduğu gibi (örn. bsplayer) beyaz renkli altyazıların dış kenarlarında karartma/gölge olsa, böylece video görüntüsü beyaz renkli bile olsa altyazıları okumak sorun olmazdı.

    Altyazılar için diğer renkleri denemedim ama sarı ve sarının tonları beyaza göre daha kullanışlı olur sanırım.
  • Arkadaşlar öncelikle bu konuyla uğraştığınız için çok teşekkürler, sayenizde film özelliğini cihaza bir zarar gelmeden aktif edebiliyoruz. Ancak 0.22 yamasını deneyip büyük altyazıları aktif etmeme rağmen büyümedi gibi geldi. Altyazılar önceden de annemin okuyabileceği büyüklükte değildi, şimdi de değil. Sizde de bu durum geçerli mi? Eğer sizde geçerli değilse yazılımı bir daha güncelleyeceğim, yok eğer Samygo patchinde bir bug varsa yazılımı geliştiren arkadaşa bunu bildirmemiz hepimiz açısından daha mantıklı. Tecrübelerinizi bekliyorum.

    Bir de konudan bağımsız, televizyonun total çalışma saati servis menüsünün neresinde yazıyor? Hiç dikkatimi çekmemişti eğer böyle bir olanak varsa bakmak isterim.


    Düzenleme: Az önce 0.23le denedim ve altyazı rengini sarı yapma çabam da karşılıksız kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNtReaL -- 31 Mart 2010; 20:01:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    Altyazılar büyüdü mü ve rengi değişti mi?



    dostum bende 40 B 651 var.
    info menu mute ile ayarlarımı biraz karıştırdım GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SEN bu işlerden biraz anlıyorsun


    ADC/WB nin içinde ki
    ADC nin yanlışlıkla ayarını bozdum
    AV Calibration : Failure


    artık Failure
    hatası var success yapabilmek için bu konuda acil yardımın gerekiyor.
    ekrana beyaz görüntü verip denetiyorum tv nin genel renkleri kararıyor,
    siyah görüntü veriyorum bu sefer de fazla açılıyor ve kalibrasyon başarılı olmuyor.
    çözümü bilen varsa sevinirim
  • Hatırlarsanız bende 0.23 yamasını yükleyememiş, önce 0,18 yamasını ardından da 0,23 yamasını yüklemiştim TV'ye. Dün akşam TV'de netten yüklediğim bir diziyi izledim, ancak altyazı bende büyümemiş gibi geldi, ayarlardan en büyük boyutu seçsemde çok okunaklı değildi. Sanırım 0,23 yazılımı bende aktif hale gelmedi ve hala 0,18 yamalı yazılım aktif TV'de. Bu altyazı boyut ve renklerinin değiştirilebilmesi 0,23 yaması ile mi geldi, eğer fark olacaksa 0,22 yamalı yazılımı yüklemeyi düşünüyorum.

    Diğer bir sorunum da 720p MKV formatlı bir diziyi izlerken klasörde altyazı dosyası olmasına rağmen altyazıları göstermedi (ayarlarda altyazı açık olmasına rağmen). Aynı dizinin Normal divx dosyası ve altyazısını açtığımda altyazıları sorunsuz gösterdi. Acaba MKV dosyalarında altyazı desteği yokmu TV'nin?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.