Şimdi Ara

Samsung AU9000 Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
5
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung AU9000 Kullanıcıları



    Her marka ve model konusu açılmış ama 65au9000 kullanıcısı olarak bir konu bulamadım :) hızı konusunda memnunum. görüntü kalitesi ve renkleri tatmin ediyor. menü geçişleri hızlı. Tasarım olarak çok ince slim bir yapıya sahip en sevdiğim tarafı bu.


    PC on TV özelliği sayesinde arka odadaki masa üstü pc ekranını aynı ağa bağlı olduğu için oturma odasındaki tv ye yansıtarak kullanabiliyorum. * burada bir ipucu vereyim eğer pc deki mouse u söküp tv ye takarsanız ekranda ok simgesi görünmüyor ve sinir bozucu oluyor. o sebeple kasaya dandikte olsa bi mouse takılı olması gerekiyor.


    İnternette web sitesinden film izleme problemi Lg ler gibi bunda da var. sebebi flash desteği olmaması. ama html5 destekli film sitelerinden sorunsuzca izleyebilirsiniz. google dan aratıp bulabilirsiniz bikaç tane yada deneme yanılma yöntemiyle bildiğiniz siteleri deneyin.


    Telefon ekranını da olduğu gibi yansıtabiliyorum. *Bazen telefon ekrana bağlanamıyor. bunun içinde ayarlardan ağ ayarları, uzman ayarlarında wifi yanındaki tiki kaldırıp tekrar işaretlerseniz bağlanıyor. Lan kablosu ile bağlı olduğum halde yinede bu şekilde yapınca düzeliyor tam anlamadım sebebini.


    Ps4 bağladığımda otomatik ayarlara geçiyor ve gerçekten çok keskin ve akıcı bir görüntü alınabiliyor.


    Samsung Tv DLNA kullanımı:


    Öncelikle aynı ağa bağlı olan pc yi açın. tv de alt bar menüde Kaynak kısmına gidin (HDMI1,2 vs.. seçilen kısım) orada ağda açık olan pc yi gösteren bir seçenek geliyor. Bilgisayarda standartta Belgelerim içindeki resim ve vidyolar klasörüne attığınız dosyalar burada çıkıyor ve buradan açabiliyorsunuz. Pc de farklı bir harddiskteki verilerinizi görmek içinde ilgili klasörde sağ tuş özellikler kısmından Paylaş yaptığınızda yine burada görünüyor. Yani DLNA kullanımını bu şekilde yapmışlar.


    Renk Ayarları hk:


    İncelemelerime göre genelde tavsiye edilen FILMMAKER modunda kullanmak. en doğru renkleri bu modda verdiği ıspatlanmış. Film yada film maker modlarında biraz daha dark ve kırmızı tonlar görünüyor. Ben FILMMAKER modunda full parlaklık ve kontrast:45 ve renk 25 değerinde kullanıyorum. Netlik:0 , Gamma 2.2 yada St.2084 seçiliyken +1 yaparsanız biraz daha aydınlık görüntü elde ediliyor. buna istinaden Gölge detayını da -1 yapıyorum yoksa karanlık görüntüler fazla aydınlanarak doğallığını kaybediyor. Avangers tarzı daha renk ve keskinlik açısından görsel efektli filmlerde ise Film modunda Parlaklık full, kontrast 45 ve renkler 25te olacak şekilde Netlik sıfırda iken yalnızca Kontrast İyileştirme ayarını Düşük yapıyorum. yine doğallığı çok fazla kaybetmeden güzel bir sinema deneyimi yaşatıyor. Renk tonu "warm2" olacak her iki film modunda da. Bu arada Görüntü Netliği ayarlarını film izlerken mutlaka kapalı da tutun. saçma sapan kareler ekleyerek görüntüyü akıcı hale getiriyor ama bütün film Go Pro ile çekilmiş gibi amatör bir his veriyor :) tamamen hissiyatı kaybediyor yani. Bu modu yalnızca maç izlerken yada oyun oynarken kullanmalısınız. Tv izlerken ise Standart resim ayarında kullanıyorum.




    Sizin de varsa bildiğiniz ipuçları, kullanım kolaylıkları gibi bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 20 Haziran 2022; 14:37:8 >







  • Televizyondan memnun musunuz? Sesinin yetersiz olduğu yazılmış Hepsiburada yorumlarında, siz ne düşünüyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • film ve tv izlemek için kullanacaksanız sesi okadarda kötü değil. ayarlardan Uyumlu Ses'i seçtiğiniz zaman konuşma sesleri daha netleşiyor daha geniş duyumlu bir ses yaratıyor. ancak müzik dinlemek için evet yetersiz. Bu fiyat aralığındaki neredeyse bütün televizyonlarda aynı boyutlu hoparlörler kullanılıyor. yani hiç biri bir diğerinden çok daha iyi denemez. Ben yakında bir soundbar almayı düşünüyorum. tv lerin kendi hoparlörleri her şekilde eksik kalıyor çünkü.

  • Çok teşekkür ederim. Sanırım en uygun model bu olacak bizim için. Alışveriş sitelerinde en olumlu yorumlar bu cihazla ilgiliydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hayalci79 çok fark yoksa 65q70a da tercih edebilirsiniz daha mantıklı bir seçim olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniqmaster -- 24 Mayıs 2022; 13:46:8 >
  • 55au9000 de usb ile film izlerken 3-5 dk da bir usb aygıt çıkarıldı hatası verip film yarıda kesiliyor.Bazende hiç yapmıyor.Farklı usb aletleriyle de denedim yine aynı :(

  • bios25 kullanıcısına yanıt

    uzun sürelerce usb den vidyolar izledim hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. cihazın usb portunda donanımsal bir sorun var gibi. servis çağırıp kontrol ettirin

  • Merhaba,

    Bende uzun zamandır kovaladığım 75AU9000 modeli ile aranıza katıldım. Henüz wifi a bağlayıp 1080p 2k ve 4k içeriklerimi izliyorum. hiç sorun yaşamadım. duvara astım ve çok şık durdu. yanında samsung ses sistemi hediye geldi. LG var o yüzden satacağım ihtiyacım yok. ayrıca 2k kupon hediye edildi onu da başka üründe değerlendireceğim. alet çok iyi. çok büyük fakat bu anlamda mutluyum. 43" den geçtim resmen monitör gibi kaldı yanında. duvara asacaksanız biraz paraya kıyın düzgün bir aparat alın. 200 TL lik everest vs. önermiyorum. güzel sert bir döküm ürün ve minimum 8 delk ile ytong duvara astım. zamanla tecrübelerimi paylaşırım. sorular varsa alırım.

  • Arkadaşlar yedek kumanda bulamadım, bulan kullanan varsa link verebilirmi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • poqito P kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun isabetli bir seçim olmuş. büyük ekran tv deneyimi bambaşka bir his veriyor ve zamanla o da küçük gelmeye başlıyor :)





  • deme hocam ya 85-100 mü alsaydık diyeceğim de 3+1 evet normal boyutta bir salona bir dev kaldı aslında. ama muhtemelen bir kaç güne göz alışır. fakat ondan sonra baktığım hiç bir şeyden zevk almıyorum. ne işte ne evdeki monitörlerde :)

  • Cok teşekkürler hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • poqito P kullanıcısına yanıt

    yok hocam daha büyüğü de olmaz artık :) zaten 75 ten sonra görüntü kaliteside bozuluyor. ben 65 aldım, eve her gelen bu ne ya çok fazla diyor ama bana normal geliyor hatta keşke 75 olsaydı diyorum. 2,5-3 metreden izliyorum ona rağmen yetmiyor. sizinki ideal güle güle kullanın

  • hocam çok gidip geldim 65 ila 75 arasında. dayanamadım mağazalarda inceledim. rica ettim yan yana koydurdum. ikiside güzel boyut ikisi de yeterli normal ev kullanıcısına. benim tv çok eskiydi 40" ve 12 yıllık. dedim ki ben bu aleti en az 10 yıl kullanıyorum arada belli bir miktar fark var az değil sonuçta 10" için ama almışken tek sefer mantığı ile giriştim öyle 75'e çıktım yoksa 65de ok di. ama kaliteli içeriklerde muazzam bir görüntüsü var. xiaomi mi box vardı onu kaldırdım. ama onun da türkçe sesli komutu çok iyiydi bunda yok sanırım değil mi ? yani kumanda dan mikrofona bastım ama ekranda bildiri çıkıyor direkt aramıyor. sanırım bazı ayarları mı yapmak gerekiyor ? yapsak bile TR değil sanırım değil mi öyle duymuştum ?

  • poqito P kullanıcısına yanıt

    evet doğrudan kumandadan komut verecekseniz ingilizce komut istiyor. ama basit komutlar düşünün örneğin kumandaya netflix dediğinizde yada youtube dediğinizde açıyor çok detaylı komuta ihtiyaç duymuyor. onun dışında örneğin youtube aramalarında arama kısmına tıklatığınızda çıkan klavyede yine bir mikrofon işareti oluyor. ona basıp sonrasında kumandadaki mikrofon düğmesine basılı tutarak türkçe aramalar yapabiliyorsunuz. yani sanal klavyeden kullandığınız arama komutları türkçe kullanıyorsunuz.

    bende 55 oled ile 65 led arasında gidip geldim çok :) tabiki bir oled kalitesi yok tv de ama büyük ekran deneyimi de başka bir hava katıyor. şimdi bir samsung a650 soundbar almayı düşünüyorum. ses kısmında eksik kalıyor çünkü

  • hocam ingilizce veririm de sıralamayı bilmiyorum önce kumandadan mikrofona basıp öyle mi vereceğim. xiaomi mi box olanın kumandasında mikrofona basınca ekranda beni dinlediğine dair bir ibare olurdu konuşunca en azından beni anladığını bilirdim bunda hiç bir şey olmuyor. Önce bir yere register mı etmem gerekiyor acaba ? tv de samsung hesabıyla login mi olmak lazım veya ? bana ufak bir video hazırlarsanız sevinirim.


    bu arada a650 yerine a450 düşünürseniz tv yanında geldi ama bende var kullanmayacağım. piyasanın altında veriyorum ilginizi çekerse: https://forum.donanimhaber.com/sifir-samsung-hw-a450-soundbar-faturali-garantili--153100238





  • Ben de 50 inç au9000 kullanıyorum. Yaklaşık 5-6 ay oldu alalı.Genel özellikleri açısından memnunum yalnız tv sol alt tarafında bir ışık sızması var, ilk zamanlarda servisi çağırdım ama normal deyip ikna ettiler. ama açıkçası gece özellikle her karanlık sahnede gözüm kayıyor. Belki ben bildiğim için takılıyorum ama bir şekilde rahatsız ediyor. malum bu süre zarfında fiyatlar da hep yukarı çıktığı için zaten iade vs. olmaz ama sizce tamirat ya da aynısı ile değişim talep edilir mi bunca ay sonra?

  • thearchitect T kullanıcısına yanıt

    2 yıl garantisi var cihazın istediğiniz zaman arıza talebi açabilirsiniz tabiiki. değişimde olur iade de ama dediğim gibi iadeyi kabul etmeyin çünkü o parayla artık aynısından almanız mümkün olmaz. iyisinden kötüsüne her modelde ışık sızması gibi problemler gördüm. bu biraz şans işi. sony aldım bitane berbat bir ışık sızması vardı köşelerden. samsungta da hafif gri bulutlanmalar oluyor siyah renklerde farkedilen ama aşırı göze çarpmadığı için öyle kullanıyorum. oled olmadığı sürece bu tarz şeyler normal yani. bi şansınızı deneyin isterseniz servis çağırıp

  • poqito P kullanıcısına yanıt

    yani tam sıralamayı hatırlamıyorum ama öncelikle bir samsung hesabı oluşturup gerekli girişleri yapın tv de. normalde kumandada mikrofon tuşunu basılı tutunca dediğiniz gibi ekranda bir işaret beliriiyor ve doğrudan konuşuyorsunuz. yani bir sıralaması yok.

    soundbar için değerlendireyim hocam aslında q800 istiyorumda fiyat biraz pahalı olduğundan 650ye düştüm. 450 biraz alt model kalacak benim için.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.