Şimdi Ara

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T Kullanıcılar Kulübü (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.209
Cevap
36
Favori
181.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu windows tabletin yada pcnin klavyesini nerden bulabilirim. Sadece klavye değil, hepsi lazım, ekran hariç alt kısım komple satın almak istiyorum. Ekranın oturduğu yerde çentik kırık ve klavyede nokta tuşu kayıp, başka hiçbir sorunu yok. Bir yardım edecek arkadaş varmı

  • Sahibinden veya Letgo'da anakartı arızalı veya ekranı kırık olan ürünleri araştırın. Alarm oluşturun.
    Bunun haricinde @ckaracar nickli bir arkadaş anakart arızası için ikinci el bir ürün almıştı. Kalan parçalar elinde duruyor ise O'ndan alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 25 Haziran 2022; 15:46:3 >
  • Xe500t1c bir türlü Windows 8,1 recovery yani kurtarma ekranına girmiyor sa Aynısı başıma geldi, bir türlü Windows kurtarma bölümüne girmiyor. 1 hafta uğraştım sonra aramalar sonunda buldum. Başka birisine lazım olursa ekleyeyim. Samsung Xe500t1c modelinin Windows 8,1 recovery yani kurtarma bölümüne girmek çok basit aslında. Açma tuşuna basıp Samsung yazısı gelince 2 kez yeniden açma tuşuna basıp yarıda kesince 3. kere açma tuşuna bastığınızda win 8,1 in ilk kuruluşunda ana bellekte oluşturduğu 100 mb lık recovery bölümüne giriyor. Altta Windows kurtarma başlatılıyor gibi bir yazı görülüyor. Bu yazıdan sonra adımları takip ederek varsa ya sistem geri yükleme noktasından kurtarırsın yada bir usb diske win 8,1 indirip sıfırdan yükleme yap deyip sıfırdan kurarsınız. Driverleri biraz sıkıntılı ama Samsung'un sayfasında var. Aklınızda bulunsun vacom tablet driverini kurmayın ve Windows update sayfasından asla yükseltmeyin. Tablet gafayı yiyor ve tekrar tekrar kendini kapatıyor. Ben bunu bulana kadar 3 kez yeniden kurup, 4 kez de geri yükleme noktasından sistem geri yükleme yaptım. En son az önce yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala samsung XE700T 1C-H02TR bu modeli kullanan varmı bir güncel bir android tablet ile bu 2014 yılında çıkan bu samsungu kıyasllarsak sizce sonuç ne olur..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu tabletten sıfır bulabilirsiniz yirtdisi olur depo olur..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 222883 kullanıcısına yanıt
    2013'den beri Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR modelini kullanıyorum, Android tabletleri de özellikle tablet dünyasında ayrı bir yeri olan Samsung Tab S serisinden biliyorum, takip ediyorum.

    Herşeyden önce tamamen ihtiyacınız ile ilgili. Windows her zaman Windows'tur; yani yüklediğiniz programlarla esneklik, üretkenlik kazandırır. Samsung Ativ Smart PC Pro Win10 ile gayet stabil iken 128GB depolama program kurmaya yeterli ama depolama için yetersiz kalabilir, 11.6 inç ekran Windows kullanımı için küçük kalabilir (%150 ekran büyütmeli kullanım tavsiye edilir), uzun çalışmalar için boynunuz ve belinizde ağrı olabilir. Uzun çalışmalar için monitör veya TV'ye bağlamanızı tavsiye ederim. WiDi ile TV'ye kablosuz ekran aktarımı iyidir, bu bağlantıda LG TV sihirli kumandasını air mouse şeklinde kullanabilirsiniz, sunumlar için çok ideal oluyor. Yaşından dolayı ömrü iyi bataryalı ürün bulmakda zordur. Bulunursa da %80 sınırlı batarya koruması ile kullanımı tavsiye edilir, bu şekil kullanım ile bataryamda hala belirli bir performansı korumaktayım. Kesinlikle ekranı uzun süre açık şekilde kullanmayın, geçici piksel donmaları olabiliyor. Klavye menteşelerine dikkat, sürekli sallanma ihtimali olacak yatakta, koltukta gibi kullanım senaryolarından ziyade masaüstünde klavye ile kullanıp diğer durumlar için tablet modunu kullanmanızı tavsiye ederim.

    Bunların haricinde PC esnekliğinden vazgeçip basit işler için PC esnekliğine yakın, fan sesinden uzak uzun pil ömrü için tablet olabilir. Özellikle PC esnekliğine yakın Dex modu için Samsung Tab S serilerini tavsiye ederim. Mümkünse Ultra modelleri tabiki...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    hocam yatakta çok sık kullanıyrum menteşelerinde bir problem olup olmadıgını nasıl anlarım, geçiçi piksel donmalarından kastınız klavye takılıyken ara sıra oynattığınızda ekranı olan donma mı, çünkü anlamlandıramadıgım şey temassızlık olsa hala klavyedeki güç ışığı yanmazdı herhalde. İsterseniz dock'un menteşelerini fotoğraf çekebilir, videoya alabilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapht -- 5 Ekim 2023; 0:0:4 >
  • Rapht kullanıcısına yanıt
    Piksel donması dediğinizden çok farklı bir şey; şöyle ifade edeyim: bir önceki görüntünün ekran değişmesine rağmen bir süre daha ekranda soluk gölge gibi geçici olarak kalması (koyu renkli bir ekrandan beyaz renkli bir ekrana dönüldüğünde daha rahat farkediliyor).
    Yatakta kullanırken klavyesini ayırıp tablet modunda kullanmanızı tavsiye ederim. Menteşe ve konnektörü ayrı değerlendirelim. Menteşelerde çatlama, kırılma gibi fiziksel hasarlar oluşabilir. İğne yapıdaki konnektör uçlarında ise sallantılarda tekrar eden kısa süreli kopma ve yeniden bağlanma durumları. Sallantılarda klavyede bulunan USB girişlerinin tekrar eden sık kopma ve yeniden bağlanma durumunu Windows'un o klasik sesinden anlarsınız (Sallantı anında Windows'un sık sık tekrar eden donanım takıldı, çıkarıldı sesi...). Donanımın sürekli kopup bağlanması tabiki sistem için iyi bir şey değildir. Şarj ışığından ziyade bu sese kulak verin; kondansatörler enerjiyi tuttuğundan kısa süreli kopup bağlanmalarda klavyedeki şarj ışığının sönmesi gözlemlenmeyebilir (Enerji tutmasından ötürü şarj adaptörünün üzerindeki yeşil ışık, fişi çektikten yaklaşık 30sn sonra söndüğünü farketmişsinizdir, onun gibi...). O yüzden klavyeli kullanım için sabit düzlem tavsiye ediyorum; hareket ve sallantı durumu olacak yerlerde klavyeli kullanımı önermiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 5 Ekim 2023; 0:34:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Anladım hocam teşekkür ederim, linux kullanıyorum o yüzden ses çıkmıyor bir şey diyemeyeceğim :) Dediğini piksel donması bende de oluyormuş bu arada, anlayamadığım şey ise, bu sallantı da veyahut ekranın işte daha geri veya ileri gittikten sonraki kısa süreli kopmaların normal mi anormal mi olduğu, uykuluyum biraz algılamakta güçlük çekiyorum kusuruma bakmayın :)

  • Rapht kullanıcısına yanıt
    Samsung'un ilgili konnektörü saçma bir mantık ile yapmasından kaynaklı bir durum bu... Klavyede yaylı iğneler var, tablette buna karşılık gelen temas yüzeyleri var. Bunun yerine birbirine geçmeli bir yapı olsaydı bu kadar hassas olmazdı belki. Esneme payı düşünülerek, kırılma, çatlama olmasın diye yapılmış olabilir ama böyle bir soruna sebeb oluyor işte.
    Cihazda çok boot'lu Windows/Android çalışmasını test etmiştim. Siz yazınca Linux performansını da merak ettim doğrusu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam, linux'da tablet modunu kullanmayacaksanız epey hızlı, tabletin tadını çıkartabilmek için windows 10 kurdum lakin parlaklık ayarı değişmiyor driver booster ile tüm driverları kurmuş olmama rağmen, siz nasıl halletiniz acaba

  • Rapht kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı sürücü kurulumunu Windows'a bırakmayın veya intel'den yüklemeyin. Yüklendiyse (ki anladığım kadarı ile öyle) kaldırıp Samsung Update aracılığı ile indireceğiniz driver'ı kurun... O sürücü ile hem ekran yönlendirmesi hem de parlaklık ayarı sorunsuz olarak otomatik çalışır.

    Samsung'un driver/uygulama bulucu ve indirici Samsung Update programı ile ilgili driver'ı bulup indirebilirsiniz. Samsung Update'in Microsoft Store'daki linki:
    https://apps.microsoft.com/store/detail/9NQ3HDB99VBF?hl=en-us&gl=US

    Edit: Link yenilendi 👍🏻



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 5 Ekim 2023; 11:9:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    bu programla cebelleşiyorum, save setup files'da kalıyor saved diyor ama ortada dosyalar yok yüklemiyor bir türlü elinizde varsa driverlar uploadlayabilir misiniz?

  • Rapht kullanıcısına yanıt

    Format atmamın üzerinden nerdeyse 7 yıl geçti. Sürücü dosyalarını bulamıyorum. Evet önceki mesajımda paylaştığım eski sürümmüş, bende denemek için kurdum hem çalışmıyor hem de kaldırılmıyor. Güncel sürümü Microsoft Store'da Samsung Update diye geçiyor.


     Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübü
     Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübüwww.microsoft.com
    Get Samsung Update from the Microsoft Store
    https://apps.microsoft.com/store/detail/9NQ3HDB99VBF?hl=en-us&gl=US

    Bendeki sorunsuz çalışan sürücünün bilgileri:

    Intel hd graphics 4000

    Sürücü Tarihi: 10.07.2015

    Sürücü Sürümü: 10.18.10.4252





  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler, microsoft store'daki program sorunumu çözdü

  • Arkadaşlar elimde ilk elden kullandığım samsung XE700T1C-H02TR var kalemi klavyesi ekranı orjinaldir. Ekranda ilk aldığımda cam koruyucu var çizik dahi yok, Sadece bataryasını iptal ettirdim priz ile çalışmakta.

    Uygun fiyata satılıktır . İlgilenen arkadaşlar dm den iletişime geçebilir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinaski12 -- 10 Ekim 2023; 11:2:28 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    abi kalemin üstündeki tuşa kısayol vs. atayabiliyor musun windows 10 kalem ayarlarından denedim bir şeyler ama olmadı.

  • Rapht kullanıcısına yanıt
    Uzun zaman oldu format atalı; attıktan sonrada lüzumlu tüm programları kurmuştum. Nerden nasıl yüklemişim bilmiyorum ama Wacom Pen diye bir program var bilgisayarda (belkide driver ile kurulmuştur; sizde kendi bilgisayarınızda kurulu olan programlarda arayın, bulamazsanız internetten araştırın). O program Yan Kalem Düğmesi 'ni özelleştiriyor:
     Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    program yüklü gelmiş lakin değiştirmeme rağmen çalışmıyor özel bir ayar mı lazım acaba? ya da servis falan mı açmak lazım

  • Rapht kullanıcısına yanıt
    Kullandığım bir program değildi, siz öyle yazınca baktım bende sorunsuz çalışıyor, örnek:
    - Önceki ekran paylaşımındaki gibi yan tuşa atamasına Döner Menü'yü seçtim, yan tuşa basınca Menü açıldı, Quick Note Capture'ye tıkladığımda da Windows'un Alıntı ve Taslak uygulaması ekran görüntünü alarak açıldı 👍🏻...
    - Yan tuş atamalarından bu sefer Aç/Çalıştır'ı seçtim, neyi çalıştırmak istediğim ile ilgili pencere geldi, Program Files'da Photoshop'un .exe'sini tanıttım. Yan tuşa basınca Photoshop çalıştı 👍🏻...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Ekim 2023; 12:56:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.