Şimdi Ara

Samsung AR9500 vs AR7500 Kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Klima ihtiyacım doğdu, araştırmalara başladım. Son olarak aşağıdaki Samsung klimalardan birisini almaya karar verdim, ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Bu sebeple yardımlarınıza ihtiyaç duyuyorum.

    Klimayı sadece yazın kullanacağım, ısınma amacım yok. Bütçem maksimum 3500 TL civarı. +-200 TL tölerans dahilinde :) Kullanacağım yer 24m2 salon. Salondan cam balkona açılan bir kapı var. Cam balkon ise 12m2. Her zaman olmasa da bazen kapıyı açıp, balkonu da soğutma niyetindeyim. Salonun cephesi kuzeye bakıyor, balkon ise hem kuzey hem de batıya.

    Bu klimalardaki Virüs Doktor özelliği dikkatimi çekmekte. Ama wifi özelliği de kafamı karıştırmıyor değil. Virüs Doktor özelliği kağıt üzerinde güzel gözükse de fiiliyatta gerçekten işe yarıyor mu? Diğer taraftan WindFree özelliği çıkıyor ortaya. Çok karıştı ortalık :)
    https://www.hepsiburada.com/samsung-ar9500-ar12hssfcwk-sk-a-9500-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR9500AR12HSS
    Eski seri sanırım. 2015de çıkmış piyasaya. Virüs doktor + wifi. Windfree yok. Panel hoş.
    https://www.hepsiburada.com/samsung-ar9500-ar12mspxbwk-sk-a-12000-btu-windfree-dogal-serinlik-teknolojili-inverter-klima-p-HBV000004QKK2
    Yeni seri. Windfree + wifi. Virüs doktor yok.
    https://www.hepsiburada.com/samsung-ar7500-ar12kssdcwk-sk-a-12000-btu-h-dijital-inverter-klima-p-EVNARLIAR12KSSDCWK
    Virüs doktor var. Windfree + wifi yok.



    Bunların yanında nem alma, uyku modu vb. diğer özellikler standart hepsinde.

    Bunlar elbet pazarlama taktiği. Daha önemli konular var elbette. SEER ve SCOP değerleri hemen hemen bütün A++ klimalarda aynı, 6.1/4 belirtilmiş. Minimum maksimum BTU değerleri elektrik sarfiyatı açısından önemli.

    Samsung AR9500 AR12hssfcwk - min. 4436 BTU ekonomi açısından pek iyi değil sanırım. Diğer markalardaki 12bin BTU klimalar 3000 BTU seviyesine kadar düşüyorlar.

    Yukarıda gönderdiğim diğer modellerin minimum değerlerini bulamadım internette. Samsung müşteri hizmetleri bile bilmiyor.

    Evimde Vaillant kombi olması ve aşırı memnun olmam sebebiyle, kliması da dikkatimi çekmiyor değil.https://www.hepsiburada.com/vaillant-inverter-klima-vai6-035-nw-12-000-btu-h-inverter-mono-split-klima-p-EVVIGOAI6035W

    @Ado hocam yardımlarını bekliyorum :)







  • Bende gecen sene wind free modelini fark ettim ve bu sene bu konuda arastirma yaptim/yapiyorum Ayni modelle ilgili baska bir baslik daha var. samsung wind free yani. Bir bakarsaniz, hepmiz o baslikta toplanalaim derim.

    Hepimize hayirlisi olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.