Şimdi Ara

Samsung 971P aldım bios ekranını göremiyorum (biraz da review)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 gün önce Samsung 971P aldım.
    Ekran kartım Asus 6800GT. Bir analog bir de DVI çıkışı var.
    971P'yi DVI kablosuyla bağladığımda bios ekranını göremiyorum. Analog kablosuyla analog çıkışa bağladığımda bios ekranını görüyorum.
    ondan sonra düşündüm ki acaba DVI port bios ekranında sinyal yollamıyomu diye,
    ekran kartının DVI çıkışına çevirici taktım ve monitöre analog kabloyla bağlantı yaptım bios ekranını gördüm
    Demek ki portta sorun yok.
    Bu nası sorun ben anlamadım. Şimdi ben ne yapayım.




    Bide bu monitörün düğmeleri yok. Tek bir düğmesi var. Ona da çeşitli fonksiyonlar atanabiliyor. Ayarlar için de magic tune programının yüklenmesi lazım.
    Bir de AutoRotation programı var çevirildiğinde görüntünün de dönmesi için.
    CD'sinde bu iki program tek bir setup dosyası olarak verilmiş ve ben bunu yükledim ve bir türlü çalışmadı.
    Her windows açılışında "yüklenemedi tekrar yüklensin mi" diye mesaj çıkıyo. "evet" deyince windows restart atıyo ve bu olay "evet" dedikçe devam ediyo.
    Bu programı kaldırdım. Tekrar başlatmam lazım dedi. İyi başlat dedim. Ondan sonra monitöre görüntü gelmedi.
    Birkaç kere açıp kapadım bilgisayarı ama kar etmedi.
    CRT monitörüm de var hala bi taktım onu gördüm ki görüntü 4bit renk ve 640*480 çözünürlüğünde.
    Wİndowsta Nvidia driveri de kaldırılmıştı hatta windowsun kendi driveri bile kaldırılmış sanki. Başka hiçbir çözünürlük veya renk ayarına izin vermiyodu.
    Nvidia driverlerini yükledim tabi sonra.
    Bu programın yeni versiyonunu indirdim ama her seferinde aynı şey oldu. Sonra gördüm ki programın ekran kartı destek listesinde 6800 serisinin hiçbiri yok.
    Sonra ayarlar için Magic Tune programını indirdim o da çalışmadı. Daha eski bir versiyonunu indirdim çalıştı.

    Şimdi monitör mükemmel(biraz sonra anlatıcam) ama bunlar ne ya. Bu saçmalıklar nedir. Ne olurdu 2 düğme koysalar.
    Bu salak programları niye yükleyip uğraşalım. Başlangıçta başlıyolar ram yiyolar başlat çubuğunda simgeleri çıkıyo. Baştan sona saçmalık.
    Programı kaldırdık sistemi yamulttu. Ya CRT monitörüm olmasaydı ne yapacaktım ki onu da satıcam. Ozaman nolucak.

    Hadi bu ayar saçmalığını geçelim DVI kabloyla bios ekranını görememek de noluyo anlamadım. Böyle saçma sorun duymadım.

    Ama açma kapama düğmesi ve fonksiyonları harika. Monitörü açıp kapamaya gerek kalmıyo kandi kendini açıp kapıyo. Düğmeye daha uzun dokunduğunuzda otomatik ayarlama yapıyor. Dokunmatik olması ve çevresindeki mavi ışık baya şık.
    Bir de düğmeye başka şeylerle dokunduğumda etkilenmiyo. Yani önüne bişey koyduğunuzda bişey temas ettiğinde kapanmıyor.
    Sadece parmağımla dokununca çalışıyor. Bu mükemmel.





    Şimdi monitürün görüntüsüne gelirsek kesinlikle mükemmel. Karanlıkta siyah ekrana baktım hiçbir ışık dalgalanması göremedim.
    Renkler muhteşem kontrasttan bahsetmeye gerek bile yok. Word ekranında yazılar net ve keskin. Gölge gibi olaylar yok.
    Siyah renk çok iyi. Görüntü açıları çok geniş. Kesinlikle şöyle dogruliyim de bakayım yada kendime çeviriyim de bakiyim gibi çeyler yaşamıyosunuz.

    Philips 190X6FB ile yan yana koyduk. 971P'nin renkleri ve görüntü kalitesi kesinlikle daha iyi. Bunu çok açık şekilde gördük.
    19" lerin kralı sayılabilecek viewsonic vp930 ile karşılaştırdığımızda da 971P'nin renkleri ve görüntü kalitesi daha iyi. vp930 ile yan yana koymadık ama bu monitörü kullanmıştım birkaç saat için daha önce. Aslında zaten vp930'un zayıf noktalarından biri de renk kalitesi.

    Oyunlara gelirsek bunu test etmeye pek zaman bulamadım ama 1-2 dakika NFS carbon açtık hiçbir gölge görmedim.

    Dizayn dersek benim en çok beğendiğim dizayn Viewsonic'in vp930 un dizaynı. Profesyonel bir havası var. Çok alengirli dizaynları pek beğenmiyorum ama 971p'yi beğendim ekran baya ince. Bunda güç kaynağının ayrı olmasının da payı var heralde.
    Asimetrik olması benim için dizaynını çekici kılan asıl nokta. Siyah ve parlak yüzey oldukça kaliteli görünüyo. Açma kapama düğmesi baya iyi.
    Ama bu dizaynın çok ergonomik olduğunu söyleyemem. Maksimum 10 cm yükselebiliyo ve sağa sola dönemiyor.







  • süper bir ekran almışsın, bukadar sorun çıkarmasına şaştım valla
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Benim de almayı düşündüğüm bir model ve ekran kartım da 6800GT (AGP 8X). SAMSUN 971P'nin ekran ayarları sadece yazılım yoluyla yapıldığına göre bu yazılımların sorun çıkardığını okumak beni endişelendirdi doğrusu.
  • quote:

    Sonra gördüm ki programın ekran kartı destek listesinde 6800 serisinin hiçbiri yok.

    öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın
    programın hangi ekran kartlarını desteklediğini yazabilirmisiniz, bende nvidia fx 5200 var bu monitörü alırsam ekran kartını değiştirmeden kullanabilirmiyim
    birde dvd veya vcd performansını deneyebildinizmi bunlarla ilgili olumsuz eleştiriler var, ben bu monitörü aynı zamanda tv izlemek içinde kullanacağım deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz şimdiden teşekkürler
  • ömerr@ hayırlı olsun yeni monitörün görüntü kalitesini tartışmaya gerek yok zaten fakat seninde dediğin gibi düğmelerin olmayışı sıkıntı yaratıyor ,ve birde dvi'dan bağlayınca biosta görüntü gelmemesi olayı sakat acaba senmi yanlış birşeyler yaptın ama sanmıyorum eğer öyleyse ikide bir biosa girince arkadan analog bağlantı yapmak insanı bezdirir buna takarım ben şimdi ,ayrıyetten bu monitörü bende alacağım fakat panel tipini tam olarak öğrenemedim s-pva mı yoksa pva mı olduğunu araştırmalarım sürüyor gece yarılarına kadar :) sana tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum bu arada film performansı nasıl biraz bahsedermisin

    Edit: ve birde ne kadara aldın söylersen sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Kasım 2006; 10:33:43 >




  • hayırlı olsun, ben de çok beğeniyorum bu modeli
  • @gökhan70
    Auto rotation programı sadece sorun yaratıyo. onu da boşver istersen sürücü ayarlarından görüntüyü döndürebilirsin. destek listesinde 5200 var.
    Zaten olmasa da önemli değil.
    programın desteklediği ekran kartları: http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magicrotation_06s.htm

    Film olayına gelicem ama şunu belirteyim bu konularda duyarlıyım ufak bozukluklar beni rahatsız eder.
    Aynı anda LG CRT monitörüm de takılıydı. Karşılaştırarak inceledim bunları.

    Film olayına gelirsek afterglow denen olay yok. 2-3 film açtım gölge takip etme olayına rastlamadım. En azından ben ve arkadaşım göremedik. Yakından dikkatle inceledik bulamadık. Daha profesyonel olarak incelendiğinde belki bulunabilir ama bu noktadan sonra önemli değil.

    "Twinkling" incelemesine gelirsek şimdi bu twinkling konusunda çok deneyimim yok. LCD lerde çok incelemedim bunu. Okuduğum incelemelerde öğrendiğim kadarıyla inceledim. Hareket halindeki nesnelerin üzerinde üzerinde kesilme ya da ışık efekti gibi bişeyler aradım ve göremedim.
    Ama CRT ve LCD'yi yan yana koyunca CRT'de kayan sahnelerde çok çok az daha iyi bi akıcılık var sanki.
    Sonuç olarak tamamdır diyorum ben.
    TV kartım yok ama tv izlemek de heralde film izlemekten farkı yoktur.

    @helsloot
    ya valla paneli ben de bulamadım içini de açmiyim şimdi dedim. Ama en azından ya pva yada s-pva. Tn panel kullanmak istemiyorum. Viewsonic VP930 da da gözüm vardı onun da renk kalitesi hendikapı ve anlamsız fiyatını düşününce 971P'yi aldım.
    Vatan bilgisayardan 398$+kdv'ye aldım. Amerikada viewsonic vp930 300$; 971P 360$ civarı. Samsung türkiyede aynı fiyata satılıyor sayılır. Vievsonic türkiyede hala 600$ civarı. Bu yüzden de viewsonice biraz kıl oldum samsungu taktir ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerr -- 28 Kasım 2006; 2:01:45 >




  • ömerr@398+kdv'ye pahalı almışsın yaw biraz 365+kdv'den alınabiliyor daha doğrusu ben o fiyattan alabiliyorum panel tipini iyice öğreneyim bende alacağım artık yeter
  • ömerr
    verdiğin bilgiler için çok sağol fakat ben senden birkaç şey daha isteyeceğim eğer mümkünse
    film performansını dvd ilemi yoksa vcd ilemi test ettin eğer dvd ile test ettin ise acaba birde vcd performansını da crt ye göre kıyaslayabilirmisin, malum analog tv yayınlarının kalitesi dvd nin çok altında ama vcd ye daha yakın şimdiden çok teşekkürler


    quote:

    Orjinalden alıntı: helsloot

    ömerr@398+kdv'ye pahalı almışsın yaw biraz 365+kdv'den alınabiliyor daha doğrusu ben o fiyattan alabiliyorum panel tipini iyice öğreneyim bende alacağım artık yeter


    helsloot dediğin fiyata nerede buldun bizimlede paylaşırsan sevinirim saygılar




  • bios ekranında dvi'dan bağlayınca görüntü gelmemesi olayı canımı sıktı ne acayip bir olay herkeste böylemi acaba ? diper lcd monitörlerde dvi'dan bağlayınca bios ekranında görüntü gelmiyormu
  • Yukarda programın ekran kartı destek linkini yanlış vermişim düzelttim.

    Monitörü aldım arkadaşıma götürdüm ve taktım DVI porta bios ekranı çat diye çıktı karşıma. Monitörle ilgili bir sorun değilmiş.
    Buna da üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Acaba benim 6800GT de mi bi sorun var yoksa bitakım bios ayarlarında mı sorun var bilemiyorum.
    Neyse bu sorunu çözmesem de monitörden olmadığı belli oldu.
    Auto rotation programının da sotunlu çalışması pek sorun değil. çünkü onu kullanmaya pek gerek yok.
    Tek negatif tarafı üzerinde tuşların olmaması ve ayarların programla yapılası.


    @gökhan70
    Film testinde Tokyo Driftin HD 720p (1280*720) traileri ve Runing Scared ve Snatch filmlerinin DVDleriyle yaptım. Tokyo driftte hızlı hareketli sahneler var. Runing scaredte de görüntünün daha yavaş kaydığı sahneler var Snatchi de sevdiğim için....
    VCDye gerek olduğunu düşünmüyorum. çünkü zaten hareketli sahnelerde twinkling ve gölge gibi şeyler aradım. Düşük kalitede bu daha zor olurdu.
    dvd deki avantajları ve dezavantajları neyse vcd'de de aynı.


    @helsloot
    ya valla alabilirdim dediğin fiyata da 12 ay taksitli aldım ve bir an önce almak istedim. Kadıköye gidip gelmem ve monitörün gelmesi için 1 hafta beklemem gerekiyodu. Beklemek istemedim.


    Bu monitör alınır.




  • ömerr verdiğin bilgiler için çok sağol benim için çok iyi ve aydınlatıcı oldu, başka deneyimlerin olursa bekliyoruz teşekkürler
  • bu monitör nerede var acaba?

    epey bir aradık bir arkadaş için ama bulamayınca LG aldık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.