Şimdi Ara

Samsung 870 QVO hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung 870 QVO ile ilgili okuduğum yorumlarda ciddi performans kayıpları olduğuna dair yorumlar mevcut.

    ben 2tb olarak sadece depolama amaçlı ve oradan dosya çağırdığımda en azından mekanik disktekilerden daha hızlı bir çekilde dosyayı açmak için almayı düşünüyorum. Bu amaç doğrultusunda almamda bir sakınca var mı?

    sormal işletim sistemi zaten m2 sd üzerinde çalışıyor.

    fiyatı diğerlerine nazaran daha makul o sebeple soruyorum D




  • QVO'lar daha yavaştır ve teknik açıdan EVO'lardan zayıftır fakat ucuzdur. Depolamadan kasıt foto, film, müzik vs. ise SSD'ye bile ihtiyacınız yok hatta SSD ile aynı fiyata çok daha büyük kapasiteli HDD alınabilir. Ancak oyun ve program kuracaksanız SSD ile HDD arasında hissedilir hız farkı olur.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    zaten yeteri kadar mekanik hdd mevcut hem bunları ssd platformuna geçireyim hemde uzun ömürlü olsun istiyorum. fotoğraf arşivi için olacak çoğunlukla 100mblık dosyalar ortalama.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _köle_

    zaten yeteri kadar mekanik hdd mevcut hem bunları ssd platformuna geçireyim hemde uzun ömürlü olsun istiyorum. fotoğraf arşivi için olacak çoğunlukla 100mblık dosyalar ortalama.

    büyük kapasiteli taşınabilir hdd alabilirsin, hem normal hdd fiyatından daha ucuz olur. internal hdd alacaksan da güvenlik diski vb. disk almanı öneririm, verileri koruma açısından.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Onu bilmiyorum da HDD var obs ile 2k video kaydederken videolar kasıyor gibiydi. SSD ye geçince 1tb t7 , akıcı olmaya başladı. Acaba hızlı işleyemiyor diye miydi HDD. yoksa başka bi oly mı vardı bilemiyorum

  • Zeyyss kullanıcısına yanıt

    çift yedek çalışıyorum zaten bir tane 4 tb harici mevcut dahiliden istediğim zaman işlem yapmak için ssd ye geçmeyi düşünüyordum. mekanik HDD lerden çok çektim bozulma bad sektör artık uğraşmak istemiyorum.

  • Ssd ye gececeksen de (bence) en azindan TLC li modellerden birine gec, QLC nand lar hem performans hemde ömür olarak TLC lerden daha kötü. Üc bes daha koyup, daha iyi model al kafan rahat etsin, ssd öyle kolay bozulan bir parca degil ama buna ragmen tassarruf edilen bir model bu. Benim icin "lite" demek ile esdeger QVO, donanim dünyasinda bir üründe "lite" yaziyorsa hep süphe ile yaklasmisimdir.
  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    M.2 NVME SSD tercih edebilirsin o zaman. Samsung 980 PRO modellerinin uygun olacağını düşünüyorum, rastgele ve IOPS okuma yazma hızlarının seni tatmin edecektir.

  • Zeyyss kullanıcısına yanıt

    şuan sistem onun üzerine kurulu zaten. Aradaki fiyat farkına göre belki oda olabilir ama fiyat farkı baya vardı yanlış hatırlamıyorsam.

  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz konu doğru olabilir fakat soru sahibinin kullanım amacı o değil. OBS ile sıkıştırılmamış RAW video kaydı yapmaya kalkarsanız ve disk 7200-10000 rpm gibi hızlı değilse zorlanma ihtimali var. H264/H265 gibi bir formatla ise disk sorunlu değilse 5900 rpm disk bile genelde sorun çıkartmaz. Örneğin ben NVMe SSD'ye OBS ile GPU encoding yaparak fullscreen DirectX oyun kaydederken frame drop'lar oluyordu ama Bandicam ile hiçbir sorun yoktu.

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    Tercih sizin fakat konu ömür ise SSD'ler HDD'ler kadar uzun ömürlü değildir. SSD'lerin ömrü veri yazıldıkça düşer, HDD'lerde neredeyse düşmez, SSD'ler 10 sene kadar veri saklayabilir, HDD'ler 80 sene. Bir SSD'yi hiç çalıştırmazsanız 6-12 ay gibi sürelerde veri kaybı yaşanabilir, HDD'ler ise 80 yıl civarlarına kadar dayanabilir.

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Biliyorum, araya gireyim dedim ben de xd. 1 2 bişey dedik.

    2K 60fps , CQ 21 de mp4 olarak kayıt yapıyorum genelde. Ne önerirsiniz , kötü mi iyi mi?🤷‍♂️

  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Aslında konunun yeri burası değil fakat madem konu açıldı özetleyeyim. H264/H265 encoding'de CQ gibi parametreler kadar encoder'ın GPU veya CPU olması ve kalite ayarı da önemli. CPU her zaman daha yüksek kalite verir, GPU canlı yayınlar için daha uygundur. Eğer kaydettiğiniz videoyu kurgulamadan direkt Youtube'a yüklüyorsanız CQ 21 idare eder fakat kurgulayıp yeniden encode ediyorsanız kalite biraz düşer. Ben 1080p 60 fps GPU encoding ile CQ 1-3'e denk gelecek yani en yüksek bitrate ile H264 kayıt yapıyorum bu da ortalama 120-150 Mbit'e denk geliyor. 120-150 Mbit'in amacı kurgu yapmak yoksa Youtube, Twitch gibi siteler için 20-30 Mbit gayet yeterli (4K için 40-50 Mbit). CQ ve CRF kaliteyi yüksek tutarak bitrate'i düşürme amaçlı algoritmalar fakat sonuçta videonun ortalama bir bitrate'i olur ve bunu VLC, Potplayer gibi player'larla izlerken görebilir veya Mediainfo gibi yazılımlarla ortalama bitrate'i görebilirsiniz. Bitrate'de "şu ayarda şu kaliteyi alırsın" denemez çünkü görüntüde ne kadar hareket varsa o kadar yüksek bitrate gerekir fakat gereksiz yüksek bitrate ayarlanırsa dosya boyutu da gereksiz büyür yani biraz test yapıp karar vermek lazım.





  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    o zaman şöyle bir soru sorayım yeni aklıma geldi D


    hareketli sahnelerin yüksek bitrate ihtiyacı olduğu aşikar hareketsizlerde de dediğiniz gibi okadar çok bitrate ihtiyaç yok. MP3lerde olduğu gibi sahnenin yapısını algılayıp ona göre değişken bitrate yapma durumu var mı ? bilmediğimden soruyorum.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar yine ben   Sistemimde 980 pro kullanıyorum, yedekleme için de (sadece yedekleme değil arasıra dosya aktarımı yapıyorum işim gereği) klasik 1 TB WD my passport kullanıyorum, haricinin bağlantısı usb 3.0 olduğu için dosya aktarım hızı 100mb/sn'yi geçmiyor. Benim için depolama alanı önemli değil, hız önemli. 200-300 gb depolama yeterli ama istiyorum ki hızlı aktarsın.


    Açıkçası harici olarak kullanmam da şart değil, alırım bir 32GB flash, taşımam gerekeni taşırım onunla.


    Sizce bu ürünü 650 TL'ye almalı mıyım?


    KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)


    Sanırım bunu alıp 2. slota takarsam ana M.2 ile bunun arasındaki dosya aktarım hızı 1.5GB/sn olacak doğru anlamışım değil mi?


    Hatta 32 GB flash yerine de bu KIOXIA'yı mobil kullanabilmek için 3.0 USB kutusu alayım diyorum.


    Benim gözümden kaçan bir nokta var mı hocam sizce?





  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    Dosya boyutu çok oluyor o zaman ya :) Ama evet direk kurgu yapmadan yüklüyorum videoları çektiğim gibi.

  • macgdestor kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, m2 ssd den diger m2 ssd ye dosya transferi cok hizli gerceklesiyor, aliskanlik yapabilir. bende 970 evo ile intel 600p vardi, 1 kac gb lik dosyalar saniye de kopyalaniyordu, testini yapmadim ama ve yakin zamansa 600p yi 10100f li sisteme taktim.

    Kioxia marka ssd leri kullanip deneyimlemedim, kronik bir sorunu olup olmadigini bilmiyorum. Toshiba olduklarini biliyorum, sadece isim degisikligi yapilmis. Cok kötü oldugunu da düsünmüyorum. 96 katmanli TLC nand lara sahip, slc cache e sahip (ddr4), Toshiba TC58NC1202GST kontrolcüsü var. 5 yil garantili bir ürün globalde.

  • _köle_ _ kullanıcısına yanıt

    Var, VBR değişken bitrate anlamına gelir yani VBR encoding yaparsanız encoder önceden belirlenmiş min-max bitrate arasında sahneyi algılayarak hareketsiz sahnelerde 200-500 kbit, hareketli sahnelerde 10 Mbit gibi ayarlar. Bu algılamayı H264 preset'lerine göre yapar yani fast preset ise detaylı analiz yapmaz, very slow ise daha detaylı analiz yapar, bu da kaliteyi biraz yükseltir ve dosya boyutunu biraz düşürür. CQ ve CRF gibileri de aynı mantıkla analiz yapan algoritmalardır yani aslında bunlarda VBR encoding yaparlar ama detaylı analizlerle daha kaliteli sonuç verirler. Youtube gibi siteler için CRF 20-23, arşivlemek için CRF 15-17, kayıpsıza yakın kalite için CRF 1-5 kullanılabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MordSithh

    Dosya boyutu çok oluyor o zaman ya :) Ama evet direk kurgu yapmadan yüklüyorum videoları çektiğim gibi.

    Videoları arşivleyecek alan probleminiz varsa videoları Youtube'a yükleyin, yüklenen videolar encoding yapılır fakat orijinal halleriyle saklanmaya devam eder, gerekirse orijinal videoları indirebilirsiniz. Bu iş için biraz para ayırabilirim derseniz profesyonel olarak yedekleme için en ucuzu cold storage denen cloud çözümleri (bazı TV kanalları vs. bunu kullanır), cold storage demek dosyaya anında erişememek demek yani dosyayı indirmek istediğinizde 3-5 dk. beklemeniz gerek.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hocam tesekkurler yanitiniz icin, 50 tl farkla Silicon Power P34A60 tavsiye eder misiniz? Biri 650 tl digeri 700 TL. Ikisi arasinda cok kararsiz kaldim. Silicon Power’da DRAM yok, random read hizu 240,000 IOPS, Kioxia’da 350,000 gorunuyor. Kioxia 50 tl faha ucuz.

    Silicon power’in artisi 300 TB ömrü olması (Kioxia’dan daha yüksek). Sequential Read olarak da 2200 Mbps olması.

    Wd my passport 1 tb’ı sattım. Sizce hangisini almalıyım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.