Şimdi Ara

Samsung 7 Chronos (i7-2675QM - HD 6750M) [Oyun Testleri Eklendi] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
9
Favori
70.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 14" lik modeli TR de varmı acaba ?

    http://www.youtube.com/watch?v=0ICcx42biZI

    mükemmel makina yapmışlar
  • yok şuanda 2 modeli var 15'' s3tr ve s4tr oda gelebilir yakında.14'' modelinde i5 2430m işlemci 6490mdüşük giriş seviyesi kart kullanılmı amerika fiyatı 1100 dolar 1600x900 ekran çözünürlülüğüyle baya net olur 750gb hdd kullanılmış 6gb ram'e sahip 1.9 kg ağırlığında daha yüksek ekran kartı kullanılabilirdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 12 Şubat 2012; 22:28:44 >
  • Chronos laptopların keskin kısımları touchpad ile klavye arasında kalan seviye geçişinde yer alıyor. Videolardan gördüm net olarak. Klavye bitimine doğru metal plaka touchpade varmadan yukarı doğru bir eğime sahip ve bir anda düzleşiyor, bir keskin kenar yaratıyor. Klavyede yazarken üst tuşları kullanırken özellikle ergonomik olarak bilekleri uzun kullanımda rahatsız edebilir.

    Bunun dışında eksi olarak bir harddisk değişimi kapağının ayrı olmaması, yalnızca 1 ramin slota takılması ve değiştirilebilmesi (diğer ram anakarta gömülmüş, laptopun ince ve şık olmasını da sağlayan bir etken).

    Bence özellik olarak ve taşınabilirlik açısından gayet iyi. Yalnız bios piline ulaşım nasıl henüz ona ilişkin bilgi edinemedim. Biosa çok girip çıkmak biosu kitleyebiliyor malesef, biosu resetlemek de laptoplarda korkulu rüyam oldu.




  • samsunglarda biosa f2 ile ulaşırsın.samsungun sitesinden ilgili modelin biosuda güncellenebilir.
  • blu-ray disc önemli değil de ekran full hd olsa ve de ekran kartı birazcık daha iyi olsa hemen yarın alırdım fakat şimdi düşünüyorum almalı mıyım diye
  • bugün vatan pc nin stoklarına girdi. fiyatıda nette en düşük vatanda şuan. zaten takip ediyodum pazartesi netsipariş ten alacaktım, sabah vatanda gürür görmez aldım bakalım gelince incelicez.
    almayı düşünenlere http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-np700z5a-s04tr-700z5a-core-i7-2675qm-220ghz-8gb-ddr3-1tb-1024mb-ddr5-hd6750m-15,6-bt-w7pr/productdetails.aspx?I_ID=58651
  • Herkesin alım gücüne kullanım amacına ve ne kadar pinpirik olduğuna bağlı olarak tercihleri değişiyor.Çok pinpirik olanlara diyeceğim burda sormak yerine teknoloji mağazalarına gidip tüm marka ve cihazlara yerinde bakmalarıdır,alım gücü düşük olanlar biraz daha beklesinler cihaz şuan piyasada az bulunuyor fiyatı düşebilir ilerki dönemlerde,kullanım amacı full oyun oynamak isteyenler bence cihazı hiç düşünmesinler,hem iş hemde arada film izleyip oyun oynayacak kişiler için güçlü donanım ve mobilite sunan bir cihaz direk alabilirler.

    Hdd olayına bakış açımıda şöyle ifade etmeye çalışıyım cihazın üzerinde usb 3.0 portu var benim yaşadığım şuanki sıkıntı elimdeki usb flash belleğin usb 2.0 oluşu ve 6Gb!lık bir dosyayı flash diske veya cihaza aktarırken geçen sürede ömrümün kısaldığını hissettirmesi ondan ötürü 750GB olsun hızlısı olsun.

    Gidip 1TB modeli alacaksınız sonra tın tın dosya yüklemeyi ve aktarmayı bekleyeceksiniz biri sorduğunda cihaz yavaş diyeceksiniz :) benim vaktim bol ben böyle şeylerden sıkılmam bunalmam darlanmam benim için kapasite önemli diyorsanız hiç düşünmeden gidin 1 TB modelini alın.




  • vatanda indirim bitti 3000 tl üzerine çıktı diğer sitelerde var.ortalama 2700tl
  • quote:

    samsunglarda biosa f2 ile ulaşırsın.samsungun sitesinden ilgili modelin biosuda güncellenebilir.


    Bios piline ulaşmayı kastettim, f tuşlarıyla ulaşmak basit işlem. Eskiden alt tarafı çıkarınca bios piline direkt ulaşılabiliyordu.

    Ama artık güvenlik açığı olarak düşünülüyor. Örneğin bios şifresi koyan birinin bilgisayarı çalındı, çalan kişi bios pilini resetlerse (kablosunu söküp 5 dk sonra yerine takarsa) ortada şifre fln kalmaz, hem bilgisayara hem de harddiske erişimi olur. Artık bunu da öğrendiniz, bios şifrelerini kırabilirsiniz




  • chronos u 2011 eylülden beridir bekliyordum 7 aralıkta vatan a ilk geldiğinde %25 indirimle 2685 tl ye almıştım 750 gb lık olanı, şu an bu laptop üstüne tanımıyorum ssd lere tam güvenemediğim için daha ssd almadım ancak ssd ile bu makinayı tutmak çok zor olacak, şimdi baktım amd radeon hd 6750m ekran kartı sürücüsü versiyonu 8.863.1.2000 dan 8.940.0.0 a güncellenmiş, önce easy software manageri açın otomatik güncelleme isteği çıkacak ve son sürümü olan 1.1.40.25 yükleyin, sonra programı açın soldaki menüde güncelleştir de 750 mb lık yeni ekran kartı sürücüsü 8.940.0.0 çıkacak, benim güncellemeden sonraki windows 7 derecelendirmesi grafikler ve oyun grafikleri resmen çağ atladı 6.2 den 6.7 ye fırladı, hemen güncelleyin

    güncellemeden önce

     Samsung 7 Chronos (i7-2675QM - HD 6750M) [Oyun Testleri Eklendi]



    güncellemeden sonra

     Samsung 7 Chronos (i7-2675QM - HD 6750M) [Oyun Testleri Eklendi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj_romeo -- 13 Şubat 2012; 23:17:49 >




  • Bilgi için teşekkürler ,cihaza sahip olan arkadaşlar ile bizde bitane dernek açsak forumda nasıl olur ..
  • Arkadaşlar bu chronos 7 'de spdif var mı kulaklık çıkışından ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Arkadaşlar bu chronos 7 'de spdif var mı kulaklık çıkışından ?

    http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/370903/samsung-700z-chronos/specifications burda gösterdiğine göre yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeTurk

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Arkadaşlar bu chronos 7 'de spdif var mı kulaklık çıkışından ?

    http://www.pcpro.co.uk/reviews/laptops/370903/samsung-700z-chronos/specifications burda gösterdiğine göre yok.

    Evet :( maalesef
  • Beyler bunun 17 inç olanı var. Ne zaman gelir bize bilmiyorum ama fena vuruldum 17 liğine :)
  • 17 inch olanın çözünürlüğü nasıl 1920*1080 mi?
  • Valla bilgisayara bende vurulmustum taaaa ki bugun vatanda inceleyene kadar. Ekran acisindan bana yetersiz geldi digerleriyle karsilastirinca biraz sonuk kaliyor gibi ayrica benim en dikkat ettigim ekranin sagdan soldan asagidan ve yukardan gorunumdeki durumu hic iyi degil. Diger marka ve modellere gore acisi dusuk geldi. Bu benim icin uzucu oldu. Digeride performans bakimindan bekledigimi bulamadim. Bilmiyorum belkide vatandaki makinede sorun vardi ama o akiciligi rahatligi yakalayamadim. Sonuc olarak bugun hayal kirikligi oldu bende. O kadarda almaya heveslenmistim kismet.gorunus olarak gercekten cok sik ama olmadi. Birkac yerde daha bakicam ayni sonuclar cikarsa kesinlikle almam zaten bu sartlarda 1800 ustu bile etmez. Bu yazi buginku hayalkirikligimin eseridir. Ve kendi tercihlerim dogrultusunda yazdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu macbook'a karşı çıkarılan bir şeydi değil mi? öyleyse sizce de bir macbook killer olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CemyK

    Valla bilgisayara bende vurulmustum taaaa ki bugun vatanda inceleyene kadar. Ekran acisindan bana yetersiz geldi digerleriyle karsilastirinca biraz sonuk kaliyor gibi ayrica benim en dikkat ettigim ekranin sagdan soldan asagidan ve yukardan gorunumdeki durumu hic iyi degil. Diger marka ve modellere gore acisi dusuk geldi. Bu benim icin uzucu oldu. Digeride performans bakimindan bekledigimi bulamadim. Bilmiyorum belkide vatandaki makinede sorun vardi ama o akiciligi rahatligi yakalayamadim. Sonuc olarak bugun hayal kirikligi oldu bende. O kadarda almaya heveslenmistim kismet.gorunus olarak gercekten cok sik ama olmadi. Birkac yerde daha bakicam ayni sonuclar cikarsa kesinlikle almam zaten bu sartlarda 1800 ustu bile etmez. Bu yazi buginku hayalkirikligimin eseridir. Ve kendi tercihlerim dogrultusunda yazdim...

    Valla hani bir kelime vardır ya renkler ve zevkler tartışılmaz diye aynen öyle bir yazı olmuş sizinkisi ,benim size tavsiyem gidip toshiba yada sony almanız onlar sizin hayal kırıklığınızı giderir hem 1800TL üzeri edeceğinden hemde daha performanslı gelecektir kesinlikle size:))


    Sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir cihaz aldığınızda lütfen buraya marka ve modelini yazarmısınız?


    bende kendi şahsi fikrimi o zaman yazarım:)



    quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    bu macbook'a karşı çıkarılan bir şeydi değil mi? öyleyse sizce de bir macbook killer olur mu?


    Macbook Killer olmaz, sadece cihaz ve sunduğu özellikler ile alakalı bir durum değil ne yazık ki Apple markasını çok seven ve her durumda kullanmak için can atan bir kesim var!

    Ama şunuda sakın unutmayın Macbook kullanmayan biri ilk başta netten özelliklerine bakar ve varsa cevresinde kullanan birine kafasına takılanları sorar benim gibi ,kullanan çoğu arkadaşım ruhsuz bir şekilde görünüşüne ve zengin olanlar MAC kullanır gibi bir hava olduğundan şuursuzca bu cihazı alıp sadece msn facebook amaçlı kullandıklarını biliyorum!kullananların çoğunun ilk lafı ben teknik donanımdan anlamam arkadaşlarımda vardı görünüşünü beğendim aldım internette hızlı dolaşıyorum bide VİRUS bulaşmıyor :))

    bende içimden diyorum virus bulaşmıyor ve görüntüsü hoş zenginlerin kullandığı cihaz olarak hava atmak için alıyorsanız..Sizde Para Çok :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTurk -- 14 Şubat 2012; 23:51:14 >




  • arkadaşlar merhaba,

    öncelikle teşekkürler EgeTurk Vatan tavsiyene uydum ve

    s04 modelini vatandan %25 indirimli 2500 küsür tl'ye aldım.

    cihaz genel özellikleri ile çok şık
    klavyenin tuşları, yazma hissi, klavyenin ışıklı olması
    ekranın yansıtma yapmaması
    ısınma ve fan sesi yok, ancak oyun oynamadığımdan bunları yaşamıyor olabilirim.

    Amma; klavye kenarı gerçekten çok keskin ve yazarken bileğimi oldukça rahatsız ediyor.
    touchpad de bir tuhaf istediğim tepkileri vermiyor, dokunuyorum hissetmiyor, kaydırmada sıkıntılar çıkarıyor, ayarlarıyla oynadım biraz ama hala sorun geçmiş değil. önceki notebookta (dell xps 1330) touchpad çok çok güzel idi, istediğim gibi tepki alabiliyordum.
    bu iki durum çok sıkıntılı oldu benim için.

    benim gibi touchpad sorunu yaşayan var mı başka?
    bir çözümü olabilir mi acaba?




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.