Şimdi Ara

Samsung 226cw mi, Philips 220XW8FB mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün itibariyle Samsung 226cw aldım. Başka modellerini araştırmama rağmen bu modeliyle karşılaşmamıştım biraz şansa aldım o yüzden. ölü piksel fln çıkmadı ama satılan yerde özelliklerinde 170/170 yazarken eve gelip baktığımda aslen 160/160 görüş açısı olduğunu görünce pimpirikli biri olarak bi içime sinmedi gibi.
    Satın aldığım yerde zati 3 monitör dikaktimi çekti biri samsung 2232bw ( ki kendisini uzun zamandır araştırıyordum, alacaktım velakin 226cw daha bi hoşuma gitti ) , diğeri samsung 226cw ve philips 220XW8FB ( sanıyorum buydu model fotolarına falan baktım netten , fiyatları nedeniyle philips'lerle çok alakadar olmamıştım) .
    Şimdi samsung 226cw ile philips 220XW8FB arasında 100 ytl fark var , ve benim daha bir 10 gün kadar değiştirme sürem var. Hangisini tavsiye edersiniz?? aradaki 100 ytl farka değer mi?? ( özellikelri inceledim ama baya bi kararsız kaldım )
    philips parlak ekran'dı ve biraz da bu yüzden çekindim çünkü monitör direkt oalrak cama bakacak , ve yansıma ne derece olur (mağazada baya bi fazlaydı da ).







  • bu aldığın monitörü bende alacağım
    birker bu monitörde NTSC RENK gamutunun %97sini gösterme kabilyeti var.. şuan müsdait olmadığım içn bence iy seçim diyorum..

    iy günler ORhan.
  • Monitörün cama bakacaksa aman uzak dur parlak ekrandan. Philips'in o modeli geçekten çok sağlam bir model ama bence elindeki monitörde philips kadar iyi. Philips'in tek üstünlüğü bana göre hdmi bağlantısının olmasıdır artık o da ne kadar işine yarar tartışılır (o modelin kutusundan yalnızca analog bağlantı kablosu çıkıyor, bu adamlar çok cimri).
  • ben 226cw kullanıyorum. görüş açısı dediğin gibi 160/160. nerden aldığını bilmiyorum ama benim araştırdığım sitelerde genelde 160/160 olarak verilmiş zaten. mesela şurda:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32192 . 226cw iyi bir monitördür. forumda kullananlar gayet memnun, ben de çok memnunum. bahsettiğin philips modelini ben de almayı düşünmüştüm fakat parlak ekran olduğu için almadım. güneş gören odalarda parlak ekran kullanışlı olmuyor. açıkçası bu yüzden parlak ekran almanı tavsiye etmem. MMXex in de dediği gibi philips in tek + sı hdmi bağlantısı olmasıdır. eğer pc ile birlikte xbox, ps3 kullanıcaksan hdmi li bir monitör tercih etmen daha iyi olacaktır senin için. ama sadece pc'de kullanıcaksan monitörü hdmi' a ihtiyacın olmaz. çünkü hdmi ve dvi arasında görüntüde herhangi bir kalite farkı yok benim bildiğim kadarıyla.




  • Cevaplar için çok teşekkürler

    226cw ile mağazada karşılaştım daha önce araştırmamıştım. mağazada etiket üzerinde 170/170 yazmışlar. doğrusu 2232bw ile karşılaştırınca 226cw'nin görüntüsü çok daha iyi geldi, tabi philips'in renkleri ( parlak ekran olması nedeniyle sanırım ) çok canlıydı ama ayna kıvamındaydı. 226cw'de backlight sıfır. o konuda hakkaten memnunum.

    5 buçuk yıllık philips 17" crt'den sonra ( ki kendisini son 1 yıldır kenarları 2 cm fln bulanık kullandım öyle ki saati göremiyordum :)) ) henüz alışamadım ama giderek ısınıyorum.

    neyse şimdilik saat başı ölü piksel kontrolleri yapıyorum. umarım çıkmaz




  • Öncelikle monitörünüz hayırlı olsun. Bende yakın zamanda aynı monitörü aldım. Blacklight gerçekten hiç yok mu ben test ettiğimde alt tarafta çok bariz şekilde blacklight benim monitörden kaynaklanan bir durum mu acaba ? Birde sakıncası yoksa aldığınız yeri ve fiyatı söyleyebilirmisiniz?
  • dostum bence phılıps al bende alacağım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    Öncelikle monitörünüz hayırlı olsun. Bende yakın zamanda aynı monitörü aldım. Blacklight gerçekten hiç yok mu ben test ettiğimde alt tarafta çok bariz şekilde blacklight benim monitörden kaynaklanan bir durum mu acaba ? Birde sakıncası yoksa aldığınız yeri ve fiyatı söyleyebilirmisiniz?

    Teşekkürler. ya aslında neredeyse sıfır desem daha yerinde olurdu. Özür. Ekranı tamamen karartınca ( pixel testi için kullandığım programla) sol kısımda çok az var ama film fln izlerken veya normal kullanımda farkedilmiyor haliyle.
    medaimarkt'ten aldım , peşin fiyatı 549 ytl. tabi taksitle almak mecburiyetindeydim vs..

    @veysel_7

    arada dediğim gibi o güne göre 100 ytl fark vardı ve 100 ytl sadece hdmi girişi için vermiş olmak gib olmasın diye durumum sordum çok kullanacağım birşey gibi durmuyor şu durumda. ama başka yönlerden de karşılaştırıp sebebini yaparsan niye philips'i seçtiğini 226cw'ye göre çok yardımcı olursun.




  • VEYSELE KATILIYORUM..
  • Hocam şimdi aklıma şu takıldı, İllaki HDMI'lı olmasına gerek var mı? Bildiğim kadarıyla DVI-to-HDMI aparatıyla ps3 falan bağlayabilmesi lazım ve çoğu samsung da da hdcp desteği var? yanlış mıyım? Yani bence sorun olmaması lazım? Yanlışsam yanlışımı düzeltin lütfen.... ayrıca HDMI ve DVI görüntüyü dijital olarak aktardıkları için kalite kaybı olmaması lazım dönüştürücü ile ...

    İyi günler Orhan...
    quote:

    Orjinalden alıntı: clubsoda

    ben 226cw kullanıyorum. görüş açısı dediğin gibi 160/160. nerden aldığını bilmiyorum ama benim araştırdığım sitelerde genelde 160/160 olarak verilmiş zaten. mesela şurda:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32192 . 226cw iyi bir monitördür. forumda kullananlar gayet memnun, ben de çok memnunum. bahsettiğin philips modelini ben de almayı düşünmüştüm fakat parlak ekran olduğu için almadım. güneş gören odalarda parlak ekran kullanışlı olmuyor. açıkçası bu yüzden parlak ekran almanı tavsiye etmem. MMXex in de dediği gibi philips in tek + sı hdmi bağlantısı olmasıdır. eğer pc ile birlikte xbox, ps3 kullanıcaksan hdmi li bir monitör tercih etmen daha iyi olacaktır senin için. ama sadece pc'de kullanıcaksan monitörü hdmi' a ihtiyacın olmaz. çünkü hdmi ve dvi arasında görüntüde herhangi bir kalite farkı yok benim bildiğim kadarıyla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mc_GayveR80

    Hocam şimdi aklıma şu takıldı, İllaki HDMI'lı olmasına gerek var mı? Bildiğim kadarıyla DVI-to-HDMI aparatıyla ps3 falan bağlayabilmesi lazım ve çoğu samsung da da hdcp desteği var? yanlış mıyım? Yani bence sorun olmaması lazım? Yanlışsam yanlışımı düzeltin lütfen.... ayrıca HDMI ve DVI görüntüyü dijital olarak aktardıkları için kalite kaybı olmaması lazım dönüştürücü ile ...

    İyi günler Orhan...




    dvi-hdmi dönüştürücüsü ile 226cw ye de ps3 bağlanabilir ve görüntüde kayıp olacağını ben de sanmıyorum. fakat bu dönüştürücü kullanılarak sanırım ses iletilemez.ki iletilse dahi monitörün ses çıkışı olmadığı için ses alınamaz monitörden. hdmi li monitörlerde kulaklık çıkışı oluyor genellikle ,o çıkış sayesinde kolaylıkla herhangi bi ses sistemi bağlanabilir ve ses alınabilir. kısacası konsolla kullanılacaksa hdmi lı monitörlerin büyük kullanım kolaylığı var diye düşünüyorum.




  • Evet doğru birşey atladığımı düşünmüştüm zaten ama ne atladığımı bi türlü hatırlayamadım, konsol üstünde ses çıkışı varsa ben ses sistemi takma taraftarıyım..:D

    İyi günler, Orhan..
  • BENQ X2200W BU MODELİ TAVSİYE EDERİM HEM MAT EKRAN GAMUT ORANI YÜKSEK TEPKİME SÜRESİDE G TO G 2 GERÇEK 8MS.HDMI DA VAR .
  • 226cw'u nereden aldiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrsag

    226cw'u nereden aldiniz?

    beylikdüzü mediamarkt'ten aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.