Şimdi Ara

Samsun'dan Antalya'ya ilk uzun yol deneyimi ve güzergah önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.4 yıllık ehliyetim var ama aracımı yeni aldım önceden de arac başına geçmişliğim yoktu velhasıl 3 aylık şoförlüğüm var.Bu 3 aylık süreçte en fazla tek seferde yaptığım yol 275 km Rize-Samsun yolunun bir kısmı (yanımda şoför arkadaş vardı).Şimdi hanımla tatile çıkacağız aracımızla gitmek istiyoruz Ankarada mola verip Antalya'ya gitmek istiyoruz.Eylül 20 si gibi okullar açılmış oluyor sakin olur yollar kanımca.Bana önerebileceğiniz yol durumları- güzergah -paralı yol -uzun yol tavsiyesi gibi şeylere ihtiyacım var ?




  • Selamlar,


    Ankara-Afyon-Burdur-Antalya tamamen bölünmüş yoldan ibaret ideal güzergahtır. (Genelde harita uygulamaları Isparta yolunu önerir)

  • İspata yolu daha kısa sanırım. Gittiniz mi hiç ordan?

  • Ankara’ya kadar güzel bir dinlenme yeri yok . Genelde yakıt alımı için duruyor ve dinleniyorum . Sakin , yavaş kullanımda sorun olmaz dikkatte önemli . En az 2-2.5 saatte mola vermek lazım. Tabelalara sık sık bakıyorum . Navigasyon baya işe yarıyor. Hız sınırları çok önemli . Radar ve eds çok fazla var.
  • coder61 Arkadaşın dediğine katılıyorum. Ankara'dan Akşehir'e kadar bölünmüş, sonrası tek şerit. Yol eski, asfalt eski. Asfalt gürültüsü olur, viraj vs dolu. Usta şoföre zor gelmez, sana da gelmez de gıcır gıcır asfaltta gitmek varken mıcırlı asfaltta gitmek bana göre değil. Rahat ve keyifli bir yol Afyon-Antalya arası. Riske girmeye gerek yok. Ankara'dan Afyon'a, oradan da Antalya'ya. Antalya tarafına gelirken paralı yol vs yok.

  • kalemdarısaltanat K kullanıcısına yanıt

    Her iki yolu da yüzlerce kere kullandım. Isparta yolu belki 15-20 km kısadır ama yaklaşık 2 saat boyunca virajlı çift yönlü yolda kamyon sollamanız gerekecek, hangisinin uygun olacağına siz karar verin.

  • Samsun'dan Antalya'ya ilk uzun yol deneyimi ve güzergah önerisi ?

    Ankara'ya uğramadan Kırıkkale-Konya üzerinden şu istikamet hakkında bilgisi olan varmı ? Kötü dediğiniz Akşehir ısparta yolundan daha kısa ama durumu nasıl yolun ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.