Şimdi Ara

Samimi değiliz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adı üzerinde taraftarsak elbette olaylara kendi tarafımızdan bakacağız ama bir de samimi olmak lazım, en azından mantıklı olmak lazım.
    Yaklaşık 1 haftadır sürüp giden şike soruşturması konusunda herkes gerek duygusalca, gerek fanatikçe (istisnalar kaideyi bozmaz) yazıp çiziyor.

    Adam yazıyor ve "cemaat Fenerbahçe cumhuriyetini ele geçirmek istiyor, biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz, gerekirse postalı giyer, kalpağı takarız !" Bir başkasının gözü dönmüş "şehirleri yakıp yıkalım" diyor. "Bu Fenerbahçe'yi çekemeyenlerin onu aşağı çekme planlarıdır" diyenler de çok. Peki bugün ne oldu ? Soruşturmanın Trabzonspor hatta başka takımlara da sıçrayacağı görünüyor. Başbakanı, dosyaya bakan savcısı, federasyon başkanı Fenerbahçeli olan bu durumda bunlar nasıl peşin hükümdür, mantıkdır ? Demek ki biraz beklemek, görmek, sonra konuşmak lazım.
    Tabi bu aşırı söylemlerin bir de karşı tarafı var. Daha kimsenin suçlu olduğuna dair karar yok, yargı süreci yeni başlıyor ama hemen küme düşürülsün diyenler de var, insanların sağlığı üzerine insafsızca yazanlar, dalga geçenler var.
    Federasyonun bugünkü kararı tamamen doğrudur ve zaten hukukçular ile bu kararı almışlardır. Fenerbahçe'yi şu aşamada nasıl küme düşürecekler ? Ortada ispatlanmış bir şike mi var, mahkeme kararı mı var, yoksa federasyona iletilmiş kesin deliller mi var ? Juventus apar topar küme düşürüldü ve şampiyonluğu elinden alındı ancak 5 sene geçmesine karşın kesin karar henüz yok, yargılama hala devam ediyor (buradan bizim yargımız yavaş deyip devamlı saldıranlara da selam olsun) . O dönemde büyük cezalar alan kulüplerin bu cezaları almamaları gerektiği söyleniyor ve Juventus'un 2006 yılında kazandığı ve elinden alınan şampiyonluk için İtalya Futbol Federasyonu'na tekrar müracaat ettiğini biliyoruz. Peki şimdi ortada kesin yargı kararı yokken Fenerbahçeyi küme düşürdünüz ve şampiyonluğunu aldınız ama sonuçta şike olmadığı ortaya çıktı. Nasıl telafi edeceksiniz ? Oysa yargı kararı sonucu şike yaptığı açıklandığı an yine küme düşürme işlemini yapabilirsiniz. Ama acele edip ortada karar yokken nasıl küme düşürürsünüz ?

    Herkes kendi işine geldiği gibi sorumsuzca yazıp çiziyor, kendini tatmin ediyor. Rengimize göre yazıyoruz, siyasi görüşümüze göre yazıyoruz. Hep biz haklıyız, diğerleri ise düşman. Gerçekten futbolu sevdiği için yazan, soğukkanlı ve samimi olanlar çok az.







  • Müthiş bir yazı olmuş.
  • Taner hocam a katılıyorum.

    Federasyonun aldığı karar kesinlikle Fenerbahçe' yi ve adı geçen diğer kişileri kurumları şahısları aklamaz.

    Yine verilen bir haber doğru ise federasyondaki kişilerinde içinde bulunduğu düşünüldüğü için emniyet tarafından deliller paylaşılmamış.

    Bu durumda federasyonun ne yapmasını bekliyordunuz. Kendi başına büyük bir sorumluluk alıp.
    Gazetelerde şunlar şunlar yazıyor bu takımlara şu cezaları verdik mi demeleri gerekiyordu ?

    Taner hocamında dediği gibi her kesimden çok çok aşırı tepki verenler var.
    Çok gereksiz davranışlar bunlar.

    Şu an için en iyisi bekleyip görmek..
  • Çoğu kişi forumda rengine göre davranıp ona göre yorum yapıyor. Kişisel olarak yazdığım her yazıda belirttim. Beklemekten başka yapılabilecek birşey yok. Herşey mahkemede belli olacak...
  • Aslında insanların bu davranışlarında medyanın yayın tarzı etkili oldu.Birinci suçlu Medyadır.
  • Çok saçma olmuş, ağır basan taraf hangisi ise o yöne doğru karar alınmalı.

    Hep olaya tek yönden bakmışsın, bir de şöyle düşün bakalım;

    Ligin 20. haftası olur, fenerbahöe bu süreçte CL de Çeyrek finale gelmiştir, Ligide açık ara lider götürüyordur. veee beklenen karar gelmiştir, Fenebahçe ve diğer bir kaç klübün şike yaptığı mahkemece tescillenmiştir.
    Peki bu süreçte ne yapmayı düşünüyorsun ?

    Ligimi iptal ediceksin ?
    Geçen yıl hakkı yenen takımlara nasıl hesap vericeksin
    1. ligde nücadele etmesi gerekirken hala Bnak Asyada oynayan takımların hakkını nasıl vericeksin
    Yayın gelirlerini gerimi alıcaksın
    Almış olsan bile kime vericeksin
    Bank Asyadan çıkması gereken takımlara mı vericeksin
    Bank Asyadan a-b-c takımları çıkmış olsa bunlarla yapılacak olan sponsorluk anlaşmalarından kazınılamsı muhtemel paraları tanzim edicekmisin
    UEFA Feneri ve hatta daha ileri giderek TFF una ağır cea verirse napıcaksın.

    Kısacası, bunca şeyi napıcaksın, hakkı yenenlere hakkını nasıl vericeksin ?

    Olaya şöyle bakıcaksın, akkında hiç bir suçlama olmayan insan zaten o an için kesinlikle masumdur.
    Hırsızlık yapmış olan bir insan var, bu adamla ilgili bir mahkeme süreci oluşturuluyor, eldeki deliller sebebi ile tutuklu olarak yargılama kararı alıyorsun, ve bu süreçte bu adam memurluğu kanazmış oluyor. Sen o kurum başındaki adam olsan, hakkında suçlama olan ve senin kurumundaki memuriyeti kazanmış bu adamı işe alırmısın yoksa almazmısın.
    Temsili misal olsun bu sana =)




  • Sorun şu ki,senin ligin mahkemenin pek umrunda değil.O kendi süreciyle hareket eder,ligin başıymış ortaısymış,pek sallayacaklarını düşünmüyorum kararı aldıklarında.Gizli bir soruşturma varsa,belgelerinide tff dahil kimse göremez.Bu durumda Tff'nin suçlanmasıda doğru değil doğal olarak,neye göre karar verecek adamlar,gazetelerde gördüğümüz kimin ne yaptığı belli olmayan fotoğralara göre mi küme düşürecekler herhangi bir takımı?Savcının iddianamesi hazırlanmış olsa,kanaat oluşturulabilirdi ama,gazete küpürüyle olmaz bu işler.

    Bizim taraftarlarında kendilerini masum olarak görmeleride bir o kadar yanlış elbette.Sonuçta adı üstünde bu bir mahkeme,doğru olan neyse,onu hüküme bağlayacaklar.Öyle olduysa,böyle olduysa diye düşünmez kararı verecek olanlar,önlerindekilere bakarlar,karşılığındaki kanun hükmü bellidir,onu uygulamaya koyar.Olayların bu hale gelmesi tamamen emniyet ve medya ortaklığının ürünü.Karar mercii olmadan karar vermeye kalkarsan,ortalığıda böyle toz duman edersin işte.Kısıtlı hukuk bilgim ve mantığım bu işte en az suçlunun,tff ve savcılık makamının olduğunu söylüyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.