Şimdi Ara

Sality.NAU virüsü hk. Önerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba, konuyu açmam gereken yerin burası olduğuna tam olarak emin olamadım. Bir hata etti isem özür diler ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Dün arkadaşımdan içinde birkaç oyun ve program bulunan bir DVD alıp içindeki dosyaları bilgisayarıma kopyaladım.
    Dosyalar rar'lı halde idi ve rar'dan çıkarırken ESET SMART SECURITY 5 uyarı verdi. Önemli 3 programın Setup.exe dosyasında Sality.NAU virüsü tehdidi olduğunu söyleyip üçünü de karantinaya aldı.

    Karantinaya almasının akabinde o 3 programın setup dosyasını tekrar tarattım ve temiz çıktılar. Karaktinadaki bloklanmış virüsleri sildim. ve o 3 programın Satup.exe'sini tekrar 2-3 kez tarattım ve hiçbir tehdit algılamadı.
    Temizlenen 3 setup dosyasını silmek daha garanti olurdu tabi fakat bildiğiniz üzere programların Setup.exe dosyası olmadan onları kurabilmem imkansız. Fakat her ne kadar temizlendi desede tereddütteyim.

    Sizce artık programları kurabilir miyim? Bu konuda içimi rahatlatırsanız sevinirim.







  • selamlar.
    heralde hiç bir antivirus programı yüzde yüz tanıma garantisi veremiyor. bunun için antivirusların online tarama opsiyonları var kullanabilirsiniz içinizde rahat eder .
    http://www.binbert.com/blog/2010/01/list-of-free-online-anti-virus-scanners/
    linkten takip edebilirsiniz
    Saygılar
  • Şöyle bir durum var, dosyayı kurduğunda virüs varsa tekrar faaliyete geçebilir. Sen genede programın kodlarını incelemeyi bilen bir arkadaşın varsa incelet. Ayrıca comodo - anibus gibi online sitelerden birdaha tarat. Eğer virüsün kodlarını internetten vs. bulabilirsen buraya koy, inceleyeyim.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.