Şimdi Ara

SALDIRGANIN ÖRGÜTÜ BELLİ OLDU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nı kana bulayan intihar eylemcisinin örgütü, Türkiye İhtilalci Komünist Birliği çıktı.


    Polisin kimliğini saptadıktan sonra hızlı bir şekilde yaptığı incelemede intihar eylemcisi Güven Akkuş'un yakın akrabalarının da örgüt üyeliğinden cezaevine girdikleri anlaşıldı.

    Güven Akkuş'un polisle tanışmasını sağlayan eylemlerini 1996 yılında ve tümünü İstanbul'da gerçekleştirdiği saptandı.

    Güven Akkuş'un 1996 yılı 1 Mayıs'ında polise direnip çatışmaya girdiği ve bu suçtan tutuklanıp hüküm giyerek iki yıl cezaevinde yattığı da anlaşıldı.

    Güven Akkuş'un polisteki kayıtlarına göre, yakalandığı zaman verdiği ifadede örgütünü Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği olarak açıkladığı anlaşıldı. Fazla tanınmayan örgütün üyesi olan Akkuş'un cezaevinde PKK'lılarla temas ederek bu örgüte de kaymış olabileceği belirtiliyor.

    Ankara Valisi Kemal Önal, terör eyleminin, patlayıcının cinsi ve eylem şekli itibariyle bölücü terör örgütünün kullandığı malzeme ve metodlarla örtüştüğünün anlaşıldığını kaydetti.


    İDDİANAME DE YER ALDI

    Güven Akkuş, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1996 yılında Kadıköy’deki 1 Mayıs mitinginde çıkan olaylara ilişkin 63 sanıkla birlikte yargılandı.

    Güven Akkuş’un "yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi olmak" suçundan 15-22,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, Akkuş’un 1 Mayıs olayları ile öncesi ve sonrasında çeşitli yerlere molotofkokteyli atılması olaylarına karıştığı gerekçesiyle bu eylemine ilişkin de ayrıca 7,5 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.


    CANLI BOMBA LİSE 1'DEN TERKMİŞ

    Güven Akkuş’un, lise birinci sınıftan terk olduğu bildirildi.

    Güven Akkuş (28), Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi’ndeki Tahsin Banguoğlu İlköğretim Okulu’nda bir süre eğitim gördüğü, 14 yıl önce kaydını Fatih Arpaemini Mahallesi Tatlıpınar Caddesi’nde yer alan Vatan Lisesi’ne yaptırdığı ve kısa süre birinci sınıfa devam ettiği belirlendi.

    Bir süre sonra okulu terk ettiği belirtilen Akkuş’un, okula kayıt sırasında adres olarak aynı ilçede bulunan ve lise yakınında olan Arpaemini Mahallesi Bican Bağcıoğlu Yokuşu Numara 9’u gösterdiği, bu adreste yıllar önce terk edilmiş yıkık bir yapı bulunduğu tespit edildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerinin de Akkuş hakkında araştırma yaptığı belirtildi.


    VÜCUDUNUN PARÇALARI İNCELENİYOR

    Ulus’taki Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamanın faili Güven Akkuş’un, ceset parçaları üzerindeki incelemeler sürdürülüyor.

    Olayla ilgili soruşturmayı yürüten, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, sabah saatlerinde geldiği Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’ndan, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ayrıldı.

    Öte yandan, patlamada vücudu parçalanan Güven Akkuş’un iki bacağının Adli Tıp Kurumu morgunda bulunduğu, diğer parçalarının ise Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarında incelendiği öğrenildi.

    Laboratuvardaki çalışmaların ardından, ceset parçalarındaki kalıntılardan patlayıcının niteliğine ilişkin bulgulara ulaşılabileceği kaydedildi.

    Olayın faili Güven Akkuş’un cesedinin parçalarının, daha sonra Adli Tıp Kurumu’nda bir araya getirileceği belirtildi.


    AİLE BİREYLERİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

    Sivas-Zara doğumlu Güven Akkuş’un İstanbul’da yaşayan ailesiyle 9 yıldır görüşmediği öğrenildi. Güven Akkuş’un İstanbul’da yaşayan aile bireylerinin gözaltına alındığı, ancak örgütsel bağlantılarının bulunmadığı için serbest bırakıldıkları ifade edildi.


    MUHTAR: GÖRSEM TANIMAM

    Ankara’da Anafartalar Çarşısı önünde meydana gelen patlamanın, üzerinde bulunan plastik patlayıcının patlaması sonucu olduğu bildirilen Güven Akkuş’un İstanbul doğumlu olduğu belirtildi.

    Sivas’ın Zara ilçesi Çaypınar Köyü Muhtarı Şükrü Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda adı geçen Güven Akkuş’un İstanbul doğumlu olduğunu bildirdi.

    Muhtar Akkuş, Güven Akkuş’un 90 yaşlarındaki dedesi Nuri Akkuş’un 2 yıldır köyde yaşadığını belirterek, "Güven Akkuş’u görsem tanımam. İstanbul’da doğdu. Köye hiç gelmedi" dedi.

    milliyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kommennius -- 23 Mayıs 2007; 21:59:49 >







  • Büyükanıt paşam direk söylüyor, bunların arkasındakilere bakın diyor ama nerdeeeee. Bizim meclisteki AB-ABD karma hükümetin ve muhalefetin umrunda mı? onlar kimi transfer etsek de seçimde daha çok oy alsak diye düşünüyolar şu sıralar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    bakıyorum bazıları saklandı..ne oldu?? dün lanet okuyanlar şimdi neredeler??..yoksa adı geçen örgüt birilerinin dost örgütü mü?işte açık açık ortada ihtilalci(darbeci) ve komünist zihniyetli bir teröristin eseri..yoksa uymadı mı?varsa karın ağrısı olan belirtmeli..

    Napalım tüm TKP üyelerini mi tutuklayalım hey güzel Allah'ım yaratıyosun bari kontrol et




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    bakıyorum bazıları saklandı..ne oldu?? dün lanet okuyanlar şimdi neredeler??..yoksa adı geçen örgüt birilerinin dost örgütü mü?işte açık açık ortada ihtilalci(darbeci) ve komünist zihniyetli bir teröristin eseri..yoksa uymadı mı?varsa karın ağrısı olan belirtmeli..


    bu ne sevinç??? kimin yaptırdığına bakalım diyoruz, kimin yardım ettiğine kimin hainlik ettiğine, işi yaptıran önemli 100lerce fason örgüt bulursun, bulmazsan kurarsın isminide kendin koy,





    quote:




    Adı Konmamış Bir Savaş

    Saldırının faili daha olay yerinde iken yakalandığı hain saldırılar yaşıyoruz. AKP nin başı her sıkıştığında karşımıza yeni bir eylem çıkıyor. Petrol Yasası çıkacak Hrant Dink öldürüldü, zanlı yolda yakalandı. 14 Nisan’da Cumhuriyet mitinginin ilki yapıldı, dört gün sonra Malatya’da misyonerler öldürüldü, saldırganlar henüz iş üzerinde basıldı.

    PKK koordinatörü Edip Başer”in “tüm yollar kapandı” açıklaması üzerine 22 Mayısta görevinden alındı. Ayni gün, Büyükanıt’ın “Savunma ve Havacılık Dergisi'nin IDEF 2007 Fuarı nedeniyle hazırlanan özel sayısına, 'Terör Kıskacındaki Dünya ve Terörizmle Uluslararası Mücadeleye Olan Gereksinim' adlı makalesini yazdığı haberleri medyada yer aldı.

    Makalede önemli ayrıntılar şöyle idi:
    “ PKK nın Kuzey Irak’ta barınmaktadır. PKK ya AB içinden 400 e yakın STK u silahlı yapısına siyasi, mali ve lojistik bakımdan destek sağladığını kaydetmektedir. Sonuç kısmında dost ve müttefik ülkelerin PKK ya yardım ve yataklık etmemesi tavsiyesi.” Yer alıyordu.

    Genel Kurmay başkanı Büyükanıt bu yazısı ile hem AB ye hem ABD ye gönderme yaparken, Kuzey Irak’ın da her an hedef olması gerektiğini ifade ediyor, topu TBMM ne atıyordu.

    İşte bu yazının yayınlandığı dergi, IDEF 2007 Fuarında, 22 Mayısta misafirlerin ilgisine sunuldu. Fuara elli metre mesafede ki “Anafartalar çarşısında” ise ayni gün patlama oldu. Hedef Büyükanıt’ın fikirleridir. O fikirler aslında tüm toplumun fikridir. Öyle bir noktaya gelindi ki devlet adamları artık düşüncelerini duyurarak, şuur birlikteliğine dahil olmak istiyor. O halde A–4 lerin hedefi topyekûn Türk Milletidir.

    Binlerce Türk vatandaşının ölümünden sorumlu PKK, “uyduruktan koordinatörler” yolu ile çözülmek istendi son bir yıldır. Aslında 3 koordinatörün görevi, “Sözde Kürdistan ile Türkiye’yi” ayni masa etrafında oturtmaktan ibaret bir arabuluculuktu. Bu anlaşılınca, Türk kamuoyu kazan kaldırdı. Edip Başer’in de dediği buydu.” Koordinatörlük” artık çökmüştür. Oysa ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un geçtiğimiz hafta Isparta’da yaptığı açıklamada:

    “PKK terörünün bitmesi için ABD, Türkiye ve Kuzey Irak'ın üçlü inisiyatifi gerekli. Bu yakın zamanda sağlanacaktır. Bu şekilde PKK terörünün sona erdirileceğini düşünüyoruz.” ( Sabah- 18 Mayıs 2007) diyordu.

    AKP iktidarı da Başer’i işte bu “Çöktü” sözü üzerine jet hızı il değiştirdi, Amerika’nın gazabına uğramamak için. “Türkiye’nin menfaati” için K.Irak’ta ki oluşumla görüşebiliriz diyen Başbakan Erdoğan ve Washington’un ayni paralelde olması, hükümetin düşmesi ile sekteye uğradı denilebilir.

    Seçimlere kadar olan iki aylık süre içinde AKP ye puan getirici neler yaşanabilir? K.Irak ile görüşmeye cesaret edilebilir mi? PKK için yapılacak sınır ötesi harekât sonrası, böyle bir görüşmenin temelini atmaya kalkabilirler mi?

    Anafartalar çarşısına yapılan terörist saldırının faili de ertesi günü tespit edildi. Yıllardır ailesi ile irtibatı kesik ve fason Türkiye İhtilalci Komünist Birliği diye bir örgüte üye birisi olarak açıklandı. Saldırgan öldüğü için, bu konuda ne söylense doğru kabul edilecektir.

    6 kişinin öldüğü, 80 e yakın kişinin yaralandığı “kanlı terör eylemi” PKK dan geldiği sanılırken, fatura hiç alakasız fason örgüte kesildi. Yoksa öfke, K.Irak’a yönelebilirdi. Bunun önünü almaya da sabık bir başbakanın gücü yetmeyebilirdi.

    Bu bombanın hangi amaçla patladığını, “milli şuur” olarak hissedebiliyoruz ve korkmuyoruz. Olayın ertesi günü çarşı esnafının, binayı bayraklarla donatması da bunun işareti olmuştur. Türkiye ile adı konmamış bir savaşa giren Batı Emperyalizmi, yıllardır PKK ile Türkiye’yi vuruyor ve Türk Milleti bunu artık biliyor.

    Olay yerine gelerek halka moral veren Orgeneral Büyükanıt:

    “Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım, başka bir şey söylemeyeceğim. Yorumlarını size bırakıyorum” derken, başbakan Erdoğan TBMM “derhal sınır ötesi müdahale kararını çıkaracaktır” demesi gerekirken;

    “Teröre karşı uluslararası bir mücadele platformunun oluşturulması gerekir” dedi.

    Sularımızın kontrolü başta olmak üzere PKK terörünü de “Uluslar arası” üst kurula havale etmekten bahseden başbakan, çözümün değil “problemin” tarafında olduğunu da açıkça ilan etmektedir. PKK nın Amerikan’ın terör örgütü olduğunu bilmeyen mi kaldı? Pentagon’un mutfağında pişen aş, batı tarafından servis edilmektedir. Bu örgüt zaten Türkiye için kurulmadı mı? Yıllarca PKK yı “terör örgütü” olarak kabul etmeyen AB-D değil midir?

    Olay 22 Mayıs 2007 de 18.45 de meydana geldi, Başbakan Erdoğan terör zirvesini ertesi günü, yani 23 Mayıs 2007 de 09.45 te topladı. Olaya yaklaşımında ki ciddiyet bu davranışı ile de ortaya çıkmıştır. Türk Milleti bu menfur saldırının ardından, “Ulusal yas” ilan edilmesini bekliyordu hükümet bunu yapmadı.

    Orgeneral Büyükanıt’ın sözleri ile satırlarımı bitiriyorum:

    ''Terör örgütlerinin terör eylemlerini gerçekleştirmesine mali, lojistik ve propaganda desteği sağlayanlar da en az bombaları patlatanlar, masum insanları öldürenler kadar suçludur ve terörist olarak kabul edilmelidir.”






  • nickinden belli oluyor neyin ne olduğu..söylemek istediğim şey bu ülkede pkklılar neyse komünistlerde odur...ayrıca TKP isminden bahsetmişsin..T.C anayasasına göre içinde "komünist" kelimesi geçen hiçbir dernek,parti,vakıf vb kurulamaz..kuranlar olursa da Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanırlar...fakat bu ülkede çaktırmadan;kemalizmimizi kırpıp kırpıp komünizme çevirip kendi şahsi çıkarlarında kullanan gizli güçler;TKP gibi ismi dahi alenen suç olan oluşumlara bırak dava açmayı destek bile sağlamaktadırlar..

    efelenmekten bahsedene de şunu peşin söyliyim bu ülkenin gizli-aşikare komünistlerinin birine beşine değil ALAYINA efeleniyorum..gücü de ATAM'DAN ve değerli vecizelerinden alıyorum..VARMI DAHA ÖTESİ???yokmu başka karnı ağrıyan?

    quote:

    Orjinalden alıntı: anarchy_1980


    quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    bakıyorum bazıları saklandı..ne oldu?? dün lanet okuyanlar şimdi neredeler??..yoksa adı geçen örgüt birilerinin dost örgütü mü?işte açık açık ortada ihtilalci(darbeci) ve komünist zihniyetli bir teröristin eseri..yoksa uymadı mı?varsa karın ağrısı olan belirtmeli..

    Napalım tüm TKP üyelerini mi tutuklayalım hey güzel Allah'ım yaratıyosun bari kontrol et




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    nickinden belli oluyor neyin ne olduğu..söylemek istediğim şey bu ülkede pkklılar neyse komünistlerde odur...ayrıca TKP isminden bahsetmişsin..T.C anayasasına göre içinde "komünist" kelimesi geçen hiçbir dernek,parti,vakıf vb kurulamaz..kuranlar olursa da Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanırlar...fakat bu ülkede çaktırmadan;kemalizmimizi kırpıp kırpıp komünizme çevirip kendi şahsi çıkarlarında kullanan gizli güçler;TKP gibi ismi dahi alenen suç olan oluşumlara bırak dava açmayı destek bile sağlamaktadırlar..

    efelenmekten bahsedene de şunu peşin söyliyim bu ülkenin gizli-aşikare komünistlerinin birine beşine değil ALAYINA efeleniyorum..gücü de ATAM'DAN ve değerli vecizelerinden alıyorum..VARMI DAHA ÖTESİ???yokmu başka karnı ağrıyan?

    quote:

    Orjinalden alıntı: anarchy_1980


    quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    bakıyorum bazıları saklandı..ne oldu?? dün lanet okuyanlar şimdi neredeler??..yoksa adı geçen örgüt birilerinin dost örgütü mü?işte açık açık ortada ihtilalci(darbeci) ve komünist zihniyetli bir teröristin eseri..yoksa uymadı mı?varsa karın ağrısı olan belirtmeli..

    Napalım tüm TKP üyelerini mi tutuklayalım hey güzel Allah'ım yaratıyosun bari kontrol et




    Hop hop pkkya ne dersen de komünisti tanımadan geçme...İlk anlamını öğren ve tam komünizmin gereklerini uygulayan adamlarıda göz önünde bulundur




  • Pkk yıkıcı emelleri olan bir terör örgütü,komünizm ise tamamen farklı birşey,bir ideoloji.Önce araştırmanı tavsiye ederim...

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 24 Mayıs 2007; 20:44:26 >
  • birileri Komunist ideolojinin arkasına saklanıp kan akıtıyor sonra KOMUNIZM kavramını sadece kahvedeki abilerinden öğrenmiş gençliğimizde gaza geliyor. Sonuç?

    Kahrolsun komunizm dimi?

    Kaçınız kaç kitap okudunuz komunizmle ilgili.

    Madem çok bilgiç, çok kültür patlaması takılıyorsunuz...
    Sizler bu ülkede bazılarının SOL'un arkasına saklanıp kürt faşistliği yaptığını göremiyormusunuz?

    Tüm büyük SOL gruplar sokaklarda bu adamlar ve bölücülere lanet okurken sizler içinde komunist adı geçen ve varlığı bile meşrulaşmamış bir grup üzerinden koskoca bir ideolojiye saldırıyorsunuz..

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ve dünyaya Amerikan emperyalizminin taktığı at gözlükleriyle bakmak işte budur!!




  • provokatörlük yapmayı bıraksak artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    hiiiç saptırmayın vede çırpınmayın herkes neyin ne olduğunu biliyor..bugünkü türkiye sosyalistlerinin projelerinde orduya savaş açmak ve yönetimi ele geçirmek te var...Hepimiz biliyoruz,ordumuzun bir görevi de bu gibi komünist girişimleri yoketmektir..annadabiliyormuyum?

    yok mu artıran yada başka karnı ağrıyan??
    quote:

    Orjinalden alıntı: ABSOLUT

    Pkk yıkıcı emelleri olan bir terör örgütü,komünizm ise tamamen farklı birşey,bir ideoloji.Önce araştırmanı tavsiye ederim...

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%BCnizm





    Biraz daha araştırmanı tavsiye ediyorum,ayrıca üslübunu değiştir.
    Bana ne Türkiye sosyalistlerinden,bana göre sosyalizm tamamen farklı birşey.Ayrıca sosyalist demişsin sonrada komünist diye bahsetmişsin.Umarım komünizm ile sosyalizmin farklı şeyler olduğunu biliyorsundur,yoksa seninle tartışmaya bile gerek duymuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 24 Mayıs 2007; 21:16:18 >




  • quote:

    birileri Komunist ideolojinin arkasına saklanıp kan akıtıyor sonra KOMUNIZM kavramını sadece kahvedeki abilerinden öğrenmiş gençliğimizde gaza geliyor. Sonuç?

    Kahrolsun komunizm dimi?

    Kaçınız kaç kitap okudunuz komunizmle ilgili.

    Madem çok bilgiç, çok kültür patlaması takılıyorsunuz...
    Sizler bu ülkede bazılarının SOL'un arkasına saklanıp kürt faşistliği yaptığını göremiyormusunuz?

    Tüm büyük SOL gruplar sokaklarda bu adamlar ve bölücülere lanet okurken sizler içinde komunist adı geçen ve varlığı bile meşrulaşmamış bir grup üzerinden koskoca bir ideolojiye saldırıyorsunuz..

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ve dünyaya Amerikan emperyalizminin taktığı at gözlükleriyle bakmak işte budur!!



    @kommennius
    O 'güzelim''emperyalist Amerika''nın yapmaya çalıştıklarını ve yaptıklarını görmezden gelip,kürt provokatörlerin yaptıklarının komünizm,hatta sosyalizm ile alakası olduğunu sanıyorsun ya...
    Sonrada var mi başka karnı ağrıyan diye ahkam kesiyorsun...Dar görüşlü olmamaya davet ediyorum,sanki Ankara'daki patlamaya çok sevindik...Onu komünizm ile ne alakası heleki sosyalizm ile ne alakası var,resmen terrör işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 24 Mayıs 2007; 21:28:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: anarchy_1980


    quote:

    Orjinalden alıntı: kommennius

    bakıyorum bazıları saklandı..ne oldu?? dün lanet okuyanlar şimdi neredeler??..yoksa adı geçen örgüt birilerinin dost örgütü mü?işte açık açık ortada ihtilalci(darbeci) ve komünist zihniyetli bir teröristin eseri..yoksa uymadı mı?varsa karın ağrısı olan belirtmeli..

    Napalım tüm TKP üyelerini mi tutuklayalım hey güzel Allah'ım yaratıyosun bari kontrol et


    bu tabiri net bi şekilde ne anlamda kullandığını söylermisin eğer düşündüğüm gibi(ALLAH'a hesap sorar gibi)bir yaklaşımla kurulmuş bir cümle ise daha dikkatli cümleleri seçmeni öneririm eğer müslüman isen dinden çıkarsın eğer dinsiz isen zaten ALLAH belanı verecektir pek yakın zamanda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.