Şimdi Ara

Sahte Dekont ile dolandırıldım, yardımlarınızı rica ediyorum. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
4
Favori
25.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmma

    Geçtiğimiz yaz aldım. Satış gününden önceki süreçler anlattığınız gibi oldu.

    Anladım hocam hayırlı olsun eviniz. Belki artık bu şekilde ilerliyordur, tam olarak bilmiyorum ama benim yaşadığım durum bundan ibaretti. :)

  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, bankaların prosedürleri değişiyordur. Ben sadece yazdıklarınızı okuyunca güven konusunda tecrübesiz hissettim kendimi, siz yazınca bir değerlendirme yaptım ve dikkatli olma konusunda çıkarımlar yaptım kendi durumumu düşünerek.

    Size de hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matmma

    Doğrudur hocam, bankaların prosedürleri değişiyordur. Ben sadece yazdıklarınızı okuyunca güven konusunda tecrübesiz hissettim kendimi, siz yazınca bir değerlendirme yaptım ve dikkatli olma konusunda çıkarımlar yaptım kendi durumumu düşünerek.

    Size de hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

    Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

  • Hocam çok geçmiş olsun.Profil resminin gerçek olduğuna emin olmadığınız için kaldırın isterseniz.Eğer farklı birisi çıkarsa ki bence farklı birisi 2.defa sıkıntı yaşama durumunuz doğabilir.O kişiyi zan altında bırakmış oluyorsunuz

  • Keşke televizyon duysa, bu haber takip altına alınsa. En azından bir kişi bir kişi bu sahtekarlar yakalansa..

  • Geçmiş olsun. Parayı nakit kabul etmemen garip bir hata. Neyse o bir tarafa sen iban a istediğin halde isme yollaması da hatalı. Lakin herif organize çalışıyor hepsini planlamış. Senin bu hatayı niye yaptığını tahmin edeyim ki 21 yıldır internet üzerinden alım satımlarım olur bir kitap yazacak kadar olumlu olumsuz tecrübem var genelde bu durum şundan kaynaklanır, birincisi sattığın ürünün reel piyasa değerimi bilmiyorum lakin eminim ki esasen 8-9 bine belki ancak satılabilecek bir cihazdır ve alıcının 11 bin TL yi kabul etmesi senin de paraya ihtiyacın olması muhtemel sebeple bilincini ve güven standartlarını gevşetmiştir. 2.si alıcı öyle organize iş yapmış ki Gurup şirketi filan, facebook onaylı bir Letgo hesabı, wsapp hesabı resimli vb, muhtemelen güzel de bir numara kullanabilir ve birazda edebiyat parçalar bu iş tamamdır. Benim tahminim o dekont sahte olmayabilir çünkü isme havaleyi kişi iptal edebilir etmiş te olabilir. Para hesabuna geçmeden de kesinlikle teslim etmemen gerekirdi ama olan olmuş. Türkiye de öyle sinyalden bulma filan çok ütopik şeyler bizde kardeşim ama abd konsolos çalışanı vb olsaydın bak o zaman işler değişebilirdi örnek. Benim görüşüm o şahıs eğer şunu derse işin zor ben önce isme hv yaptım ama sonra elden istedi parayı elden verdim ve iptal ettim işte bu olmaz inşallah kardeşim. En kötü senaryo da şöyle olabilir o dekont sahte olmayabilir ama adam der ki kişi nakit istedi sonra ben hv i iptal ettim elden verdim der. Bak bu en kötü sonuç olur. 👍😌

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Geç saatte attıysa bile işlemi iptal etme şansı var. Nakit çalışın böyle durumlarda.

    Ben geçen ev aldım. Bankaya talimat verdik. Neyse satış oldu falan imzaları attık ama adama henüz para gelmemişti.

    İşlemler bitti, adama dedim 'abi bekleyelim 1 saat para gelsin öyle dağılalım'. Adam gerek yok dedi.

    Valla ne yalan söyleyeyim şaşırdım. Adam atladı arabasına gitti. Tabi ben üçkağıt yapacak değilim ama adam nasıl bu kadar bastıra bastıra 'ben size güveniyorum oğlum, problem yok' dedi. Milletin başına gelen olayları görünce insan garipsiyor. Neredeyse 1-1,5 saat geçti ama adam bir kere bile arayıp param gelmedi demedi.

    Hocam bilmediğim için soruyorum hesabına havale attı diyelim biri benimde hesabımda göründü paranın geldiği, o parayı geri alabilir mi?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN

    Hocam bilmediğim için soruyorum hesabına havale attı diyelim biri benimde hesabımda göründü paranın geldiği, o parayı geri alabilir mi?



    Alıntıları Göster

    Eft ve havale saati geçmişse, onun hesabında bekleyen işlem olarak görünür ve o zaman isterse iptal edebilir ama para karşı tarafın hesabına geçtiyse iptal edemez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Bende de benzer bir olay oldu. Araba aldım ikinci el, adamla noterde satışı yaptık, sonra dışarı çıktık. Bu arada benim oturduğum şehirden farklı bir şehirdi. Adam dedi bilmem ne caddesinde şu bankanın şubesi var oraya gel ordan çekip verirsin parayı. Herkes arabasına bindi gitti orda, yani nasıl güvendi anlamadım ben çekip gitsem hiç bir hak iddia da edemezdi.

  • Savciliga suç duyurusunda bulun. Bir ihtimal çözülür.


    Benzer bi olayi ben yasadim. Sahibinden.com dan bi urun aldim. Adama havale gectim herif beni engelledi ve kayboldu. Sırra kıdem basti.


    Ekran goruntulerini ve telefon numarasini verdim savciliga. Bi kac ay sonra "abi b... Yiyim" diye aradi beni. Parayi yatiricam ama sikayetinizi geri cekin falan ayagi cekti bana. He he dedim. Aldim parayi sikayet falan cekmedim geri. İsim gucum yok bi de sikayet mi geri cekecem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür hırsızlar kışın çalar çırpar içeride yatar yazın parayı yer. Ülkemiz de hak adalet sistemi iyi olmadığı için senin 10 senelik emeğini de çalsalar yatacakları en fazla 1 sene. Sende hakkını ara dur ALLAH yardımcınız olsun umarım bu karaktersiz hak ettiği cezanın en az 10 katını alır. Elleri kırılır ve bir daha böyle bir şey yapamaz...

  • hocam valla öncelikle geçmiş olsun kusura bakma ama sen bunun üzerine soğuk bi su iç 2019 da sahibinden üzerinden 600 tl ye çocuğa beşik alacaktım tüm konuşmalarımız falan banka dekontları vardı parayı dolandırıcıyq değil başla bi kadının üzerine yollamştm 1 sene sonra takipsizlik geldi ama sonra hesap sahibi kadın vicdanamı geldi ne oldu yada kendine suç kalacak diyemi korktu gidip itiraf etmiş daha geçen ay 3 sene 4 ay hapis cezası aldırdm şahsa 600 tl para için 3 sene yatılırmı be içeri girdi ama bizim para yalan oldu gidip 600 tl için bide tasminat davası açcakmşm senin dekont falan kanıtta yok ortada adam ben almaya gitmedm diyecek kamera kaydıfalan yoksa ürünü alırken onu bilemem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 27 Şubat 2021; 0:25:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın dosyası varsa zaten bir nevi dolandırıcılığı meslek edinmiştir. Yani adam zaten başına gelecekleri biliyor ifadesi alınana iddianamesi hazırlanana kadar kim bilir kaç kişinin daha canını yakacak. Hocam canınızı sıkmayın fakat gerçekçi olmak gerekirse geriye almanız çok zor inşallah ürününüzü veya ücretini geri alırsınız. Adli süreç epeyce bir uzun sürecek size parasını ödemesi koşulu ile belki de uzlaşmaya gitmeniz istenecek falan falan.
  • atylantos kullanıcısına yanıt
    Hocam dekont ve üstündeki bütün bilgiler sahte. Bakılınca kontrol edilince anlaşılıyor zaten. Evrakta sahtecilik var o yüzden. Sattığım ürünün fiyatı 15bin tl türkiye de. İhtiyacım olduğu için o fiyata verdim, kaldı ki o herif dışında başka alıcılar da vardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN

    Hocam bilmediğim için soruyorum hesabına havale attı diyelim biri benimde hesabımda göründü paranın geldiği, o parayı geri alabilir mi?



    Alıntıları Göster

    Senin hesaba geçmiş hiç bir para gönderen tarafından geri alınamaz iptal edilemez. Saati geçmiş eft zaten senin hesabına geçmez. Havale ise banka içi olduğundan saat sınırlaması olmaz anında geçer. Burada ki tek istisna, banka içi yapılan hatalı işlem sonucu iptaldir. Misal banka personeli havaleyi müşterinin talimatından farklı olarak yaptı, bankanın kendi hatası diye o işlemi iptal edebilir ve bu sadece havale için geçerlidir. Eft de banka hata yapsa bile, para karşıya ulaştığında ve karşının hesabına geçtiğinde yine iptal mümkün değildir. Ancak paranın geçtiği hesap sahibi rızası ile para iade olur. Eğer rıza göstermezse kişiye karşı sebepsiz zenginleşme davası açar ve faiziyle geri alırsın.





  • Bu tür adamlarda tonla sabıka ve dosya var. Bu gibi insanlar sanki bir bilgisayar programı gibi hayatları boyunca bu tür dolandırıcılıkları benliğine işlemiş şekilde defalarca tekrar ederler.


    Genelde 4 yıldan daha az süre hapis cezasına çarptırılan suçluların birçoğu cezalarının yarısını çektikten sonra tahliyelerine bir şart konulmaksızın otomatik olarak serbest bırakılırlar

    4 yıl ya da daha uzun süreli hapis cezasına çarptırılan suçlular cezalarının yarısını tamamladıklarında şartlı tahliye için değerlendirilirler ancak cezasını 2/3 oranında tamamladıklarında otomatik olarak serbest bırakılmak zorundadırlar. 


    Yani bunlar 1-2 yıl yatıp işlere kaldıkları yerden devam ediyorlar.


    Çare uyanık olmak zorundasınız her gün tonlarca dolandırıldım haberleri yapılıyor hepsini açın okuyun kendinize dersler çıkarın. Geçmiş olsun.

  • Satış yaparken açıklama kısmına mutlaka ne ile ilgili olduğu konusunda bir iki kelime de olsa yazdırmaya gayret edin. Parayı hesapta görmeden de alışverişi gerçekleştirmeyin. Şerefsiz herifler profesyonelleşmiş dolandırıcılık konusunda gayet soğukkanlı şekilde yapıyorlar. Geçmiş olsun bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huux35 -- 26 Şubat 2021; 23:42:18 >
  • geçmiş, olsun muhtemelen o laptop 7-8 bin civarıydı 11bini görünce eller ayaklar birbirine karıştı dekonta falan bakmadan ürünü verdiniz.
    her zaman söylerim genelde insanlar uyanıklık yapmak isterken dolandırılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bennett.antony -- 26 Şubat 2021; 23:52:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir?

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.