Şimdi Ara

sahibinden.com honda civic motor karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saygıdeğer arkadaşlar hepinize merhaba.
    google da uzun uzun aradım ama sorunuma bir çözüm bulamadım, umarım doğru yere yazmışımdır ve konu halihazırda yoktur.

    sorunum şu, kısmetse honda civic 2010 civarı bir araba düşünüyorum. sahibinden.com a girip baktığımda otomobiller>honda>civic> seçiminden sonra 1.6, 1.6 i-vtec 1.6 vtec diye seçenek karşıma çıkıyor. şimdi 1.6 i-vtec seçiminden sonra elegance seçip bakıyorum, iyi hoş güzel ama aynı kasa arabalar, düz 1.6 ve 1.6 vtec kısımında da var ve oralarda da elegance dream şudur budur gibi modellere ayrılmış var. diyeceksiniz ki es ve ls 2007 kasa öncesi modeller de var sonra çıkanlar dream,premium ve elegance ama aynı arabalar her kategoride var. kafam tamamen karıştı. şimdi atıyorum 2009 model bir elegance modelinin hem düz 1.6 sı hem 1.6 vtec'i hem de 1.6 i-vtec modeli mi var? ya da aracını ilana koyan vatandaşlar karıştırıp olmaması gereken yere o arabaları koyup siteyi çorbaya mı çevirmişler? sorunum umarım size saçma gelmez ve anlayışla karşılayıp cevaplarsınız. şu honda motor çeşitlerini bilen varsa ve yardım ederse çok mutlu olurum.

    honda-türkiye.com sitesinde hondanın tarihçesini anlatan bir makale vardı http://www.honda-turkiye.com/motor-teknolojileri/3714-bir-motor-efsanesi-honda-vtec.html ve o uzun yazıdan anladığım hondanın 1983 yılından beri vtec motor yaptığı ve 90ların sonunda toyotayla beraber i-vtec motoru geliştirdiği ve bu şekilde devam ettiği yazıyor. e ozaman bu sahibinden.com daki düz 1.6 neyin nesi?

    şimdiden teşekkürler.







  • Tamamen ilanı girenlerin bilmemesinden kaynaklı bir durum. 40 tane motor seçeneği yok aynı kasanın 1.6 litreliğinde.

    Benim bildiğim:

    1996-2001 arası v-tec I
    2001-2006 arası v-tec II
    2007-2014 arası i-vtec

    1,6 Civicler için tabi bunlar...
  • teşekkür ederim verdiğin cevap için, bende aynısını düşünüyorum, 1 modele elli çeşit benzin motor olmaz diyorum kendi kendime. ama ya varsa falan diye düşündüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.