Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM EFSANELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1- sahibinden.com araçları tamamen orjinaldir, darbesi yoktur. Darbeli araçları bilinçli satıcılarımız böyle satmaktansa denize atmaktadır!!! onun için arasanız bile bulamazsınız.

    2-sahibinden.com araçlarında boya her zaman lokaldir, sürtmeden dolayı olmuştur. Boya her zaman etek altlarındadır. Komple boyanan arabalar keyfe keder boyanmıştır.

    3- c sınıfı 11-12 yaşında 100.000 i çoktan devirmiş sıfırı 35 lira olan bir araba burada 20 liraya pazarlıksız satılır. bu paraya pazarlık yapmak isteyene dilenciye para vermiş gibi davranmak, aracı hibe ediyormuş gibi üstüne azarlamak normal şeylerdendir.

    4- 10-15 yaş arasındaki arabaların ortalama km si ile 3-5 yaş aralığındaki araçların km si arasında pek bir fark yoktur.

    5- sahibinden.com arabalarının km si yaş geçtikçe ilerleme göstermez, hatta bazıları geri geri bile gidebilmektedir.

    6- sahibinden.com da 20 yaşını geçse bile 200.000 km yi geçmiş bir araç bulmanız tesadüflerle açıklanabilir.

    7- iki yaşında 50000 i devirmiş araçlar sıfırlarından daha orjinal olduğu için aynı fiyata satılabilir. bunlarda şarap özelliği mevcuttur. sakın bunlarla pazarlık yapmayın kalbinizi kırabilirler.

    8- sahibinden.com da acil satılık; hastalıktan, ihtiyaçtan acil satanların çoğunluğunun araç devrini üzerlerine hep son 3 ay içinde alındığı görülür.

    9- Milyarlar verilip alınacak bir arabanın açıklama bölümüne "sahibinden temiz" , "2009 model xxx", "meraklasına" vs. gibi iki-üç kelimeyle bir aracı özetleme yeteneğine sahip çok satıcı vardır.

    Bunlar genel olarak benim gözlemlerim sizin de varsa paylaşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 19 Kasım 2009; 14:02:52 >







  • Tepeden tırnağa haklısınızÖzellikle keyfe keder komple boya kısmına sonuna kadar katılıyorum..
  • Ayrıca,

    Tüm satıcılar Yeşilay sevdalısıdır ve hiçbir arabada sigara içilmemiştir.
    Arabaların çoğu şehirlerarası otobüs gibidir, kilometresinin çoğu uzun yolda yapılmıştır.
    Arabalar herzaman sahibinden, bayandan veya doktordan; bazen de bayan doktor sahibindendir.
  • Ben aracımı aşağıdaki metni yazarak kısa sürede sattım. Açık net ve dürüst olmakta fayda var. Aracımın kazası yoktu ama çok talihsiz bir olay gelmişti başına açık açık yazdım. Benim aracımın olduğu kategoride hiç bir araçta tek bir kusur yoktu.:)))



    BU ARAÇ EMSALLERİNE GÖRE FİYATIYLA FIRSATTIR. BU YÜZDEN LÜTFEN İLANI SONUNA KADAR DİKKATLE OKUYUNUZ. TAKAS DÜŞÜNMÜYORUM.

    GERÇEK 4 ÇEKERİN SÜRÜŞ KEYFİNİ BİLENLER BİLİR.

    SON GRAND VİTARALAR SES YALITIMI, KALİTELİ İŞÇİLİĞİ, SAĞLAMLIĞI VE SORUNSUZLUĞUYLA SUZUKİ`NİN ÜRETTİĞİ EN KALİTELİ MODELDİR...

    KULLANDIĞI ARACI HER BAKTIĞI YERDE GÖRMEK İSTEMEYEN, AYRICALIKLI VE SIRADIŞI BİR ARAÇ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN BİRİSİYSENİZ...

    HERKESİN DURMAK ZORUNDA OLDUĞU BİR YERDE YOLUNA DEVAM ETMEK İSTEYEN MACERACI BİR RUHUNUZ VARSA...

    KARDA ZİNCİR TAKMAK ZORUNDA OLANLARIN YANINDAN HAFİF BİR TEBESSÜMLE GEÇİP GİDECEK KADAR MÜTEVAZIYSANIZ...

    BU ARAÇ TAM SİZE GÖRE...

    KESİNLİKLE KAZASI YOKTUR !

    ARACIMA ALDIĞIM GÜN BOYA KORUMASI YAPILMIŞTIR VE FIRÇA DEĞMEMİŞTİR. WÜRTH`TE YIKANIP PAKLANMAKTADIR. WÜRTH BOYA KORUMASINI KISA SÜRE ÖNCE YENİLETTİM. SOLARGUARD CAM FİLMİ YAPTIRDIM. MUAYENESİ YENİ YAPILDI (4X4`LERİN YILDA BİR MUAYENE ZORUNLULUĞU KALKTI, SONRAKİ MUAYENE 2011)...

    ARACIN KESİNLİKLE KAZASI YOKTUR, SADECE SOL ÖN ÇAMURLUKTA MEYDANA GELEN YIRTILMA HASARI NEDENİYLE YETKİLİ SERVİS ERTUĞRUL-SUZUKİ'DE DEĞİŞMİŞ VE SOL KAPIYLA BİRLİKTE BOYANMIŞTIR. ONARIM ÖNCESİ ÇEKİLMİŞ FOTOLARI, KAYITLARI HEM BEN DE HEM DE SERVİSTE MEVCUTTUR. FİYAT BU DURUM NEDENİYLE EMSALLERİNİN ALTINA ÇEKİLMİŞTİR. AMA İDDİA EDİYORUM Kİ BU KADAR TEMİZ VE İTİNALI KULLANILMIŞ BİR ARAÇ ZOR BULUNUR.




  • ayrıca 1-2yaşında 35-40bin km yapmış araçlara garaj arabası, ikinci arabamdı sadece haftasonları kullandım muamelesi yapmaları da ayrı bir saçmalık, yılda 20bin km yapmış araç nasıl garaj arabası olıyor anlayamıyorum.
  • 1-
    http://www.sahibinden.com/fransiz_yapti_ben_duzelttim-91WQQaXQQ18711396WQQpXQQdisplayitem birkaç gün önce bu arkadaş aracına 70.000 istiyordu 5000 tl indirim yapmış bu forumdaysa söyliyim bu aracı bu fiyata zor satar.

    2-
    http://www.sahibinden.com/2009_model_c5_1_6hdi_s_x_p_k_cok_temiz-51WQQaXQQ17964902WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/speed_c_5_sx_1_6_hdi_sifir_gibi_boyasiz_-16WQQaXQQ18065700WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/4_300_km_de_citroen_c5_turkiye_de_10_tane_bulunmaktadir_1_tanes-53WQQaXQQ18025685WQQpXQQdisplayitem

    bunlar sıfırını C5 sx 52.000 tl ye bir Citroen bayisi veriyor pm atarım sxpk ise 55.900 sxpk ya 57000 isteyen var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 19 Kasım 2009; 15:11:50 >




  • Ufak sürtmeden dolayı boyayı bırakın değişen bile var
  • güzel konu olmuş . ellerinize sağlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1SECO -- 19 Kasım 2009; 15:30:37 >
  • - Boyalar kesinlikle çiziktendir.

    Bunun iki açıklaması olabilir: a) Elinde sürekli olarak bütün şehirlerde anahtarlar ile gezen gruplar var ve bunlar her daim her buldukları arabayı çize çize gezinmektedir. b) Bu araçlar kesinlikte trafikte kullanılmamakta, bahçede otoparkta beklemekte, dolayısıyla minicikte olsa maddi hasarlı bir trafik kazasına filan karışmamaktadırlar.

    - Kaç parça boyalı olduğu tam olarak belli değildir.

    İlanların çoğunda spesifik olarak boyalı parça belirtmek yerine; 2-3, 3-4, 4-5 parça boyalı gibi arabanın boyalı parçaları okuyucunun hayal gücü ile sınırlıdır.

    - Tüm arabalar emsalsizdir.

    Herkesin arabası Türkiye'de tektir. Otomobil firmaları sadece onlara özel model üretmiştir. En temizi, en dolusu, en dirisi, en sağlamı, en orjinali....

    - Aracın satış fiyatı ile takas fiyatı farklıdır.

    Satış fiyatı 10.000 TL olarak belirlenmiş aracın misal takas fiyatı 14.000 TL dir. Zaten normalde bir bayiye aracınızı takasa vermeye kalktığınızda da piyasa fiyatından 3-4 bin TL daha fazla önerdiklerinden son derece normaldir.

    - Mesajlara cevap vermek lütuftur.

    Herkes meşguldür. Kimsenin mesajlarına bakıp cevaplayacak vakti yoktur. Zaten ilanda kendi kendine verilmiş, bu da yetmezmiş gibi kendi kendine haftada, bazen iki günde bir yenilenmektedir.

    - Boyasız aracın fiyatı sıfırı ile mukayese edebilir.

    Emsalleri arasında boyasız araç her zaman en pahalısıdır. Bu kadar temizi bulunamayacağından ve bir arabada herşey kaportadaki boya miktarına bağlı olduğundan bu son derece normaldir. Donanım, yürüyen aksam, güvenlik ekipmanları vs. gibi kriterler önemsizdir. Boyasızdır.

    - Yepyeni araçlar keyfe keder satılıktır.

    Daha alalı 6 ayı geçmemiş araçlar, kah sıkılındığından, kah daha büyüğü alındığından hemen elden çıkartılmaktadır. Bu tür araçlar hele ki ÖTV indirimine denk gelinerek alındıysa mutlak surette kar ederek sıfırından pahalı bile satılabilir.

    (Sahibinden.com vasıtası ile 2 araç aldım, 3 araç sattım, dürüst satıcı ve temiz araç bakmaya gidildiğinde zaten kendini belli ediyor)




  • aracın ön tamponu değişmiştir. tamponla kaporta arasında ton farkı olduğu için araç komple boyanmıştır yazıyordu ilanın birinde
  • bu okkalı vergilerle ezilen zavallı halkımızın makus talihidir bu.Bu millet hep eski kötü araba almaya itildi,çünkü yeni alırsa onun içindeki vergilerle 2 araba parası verecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lupara_

    Asıl efsane aşağıda. 670.000 km'de.

    http://www.sahibinden.com/1992_model_mazda_626_hb-28WQQaXQQ18761501WQQpXQQdisplayitem


    hocam neden efsane anlamadım,adam neyse yazmış gibime geldi?
  • Tampondaki ufak tefek çizikler yüzünden araçta lokal boya vardır
    Malum İstanbul trafiği , hassas biri olduğum için aracın belden aşağısını boyattım
    Ton farkı olduğu için 3500€ vererek metalik boya ile komple boya yaptırdık
    Tampondaki o ufak çizik olmasa akslar rot kolları radyatör değişmeyecekti lakin onlar da yetkili serviste değişti , kazası yoktur
    Hemşirelere yazan bay doktordan ihtiyaç dolayısıyla acilen satılık
  • Aracım full + fulldur.

    Kilometresine bakmayın bundan daha temizini bulamazsınız.

    Aracım hor kullanılmamıştır

    Bayandan satılık

    Sınıfının en iyi yol tutuşuna sahiptir

    ESP ( aslında muhtemelen EPS) vardır

    Herkes de nedense ya ev alacağı için satıyor ya da borcu olduğu için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aadrty

    1-
    http://www.sahibinden.com/fransiz_yapti_ben_duzelttim-91WQQaXQQ18711396WQQpXQQdisplayitem birkaç gün önce bu arkadaş aracına 70.000 istiyordu 5000 tl indirim yapmış bu forumdaysa söyliyim bu aracı bu fiyata zor satar.

    2-
    http://www.sahibinden.com/2009_model_c5_1_6hdi_s_x_p_k_cok_temiz-51WQQaXQQ17964902WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/speed_c_5_sx_1_6_hdi_sifir_gibi_boyasiz_-16WQQaXQQ18065700WQQpXQQdisplayitem

    http://www.sahibinden.com/4_300_km_de_citroen_c5_turkiye_de_10_tane_bulunmaktadir_1_tanes-53WQQaXQQ18025685WQQpXQQdisplayitem

    bunlar sıfırını C5 sx 52.000 tl ye bir Citroen bayisi veriyor pm atarım sxpk ise 55.900 sxpk ya 57000 isteyen var...


    birinci ilan sahibinin yerinde olsam o jant ve lastikleri hemen söker, kimsenin görüp de kullanamayacağı kadar uzak bir yere gömerdim.




  • bi nevi satış politikası bu...

    ama bizim insanımız kendi altındaki elek gibi arabaya bakmaz, ama başka bi araba alacağı zaman armudun sapı üzümün çöpü hesabı her tarafını didikler... demi
  • ya arkadaşlar kusura bakmayın ama iğneyi başkasına cuvaldızı kendimize batırmalıyız...

    araba pazarlığında ilk sorulan soru "boya varmı?" olursa böyle "yok efendim keyfimden boyattım", "yok efendim sadece küçük çizikler vardı onları boyattım" gibi zırvalıkları daha çokkk duyarız/okuruz...piyasanın genel kuralı şudur; alıcı her zaman en iyiyi en ucuza almak iste, satıcı da herzaman malını en yüksek fiyata satmak ister..isteyen istediğini yazar, önemi olan bu yazılanlara prim verebilecek insanların olup olmamasıdır

    ayrıca bayandan veya bayan doktordan olayı ise hiçbirzaman bende yemeyecek bir olaydır. bayandan araba alınmaz, hele hele bayan doktordan hiç alınmaz

    sebebini soranlara hemen söyleyeyim: bayanların araba kullanması malumunuz; bayan doktorlar ise işleri gereği evden işe işten eve sürekli kısa mesafelerde ve motor soğuk bir şekilde bögüttüre böğürttüre kullanırlar..motorun anasını ağlatırlar resmen..belki yanılıyorum ama bende oluşan izlenim bu şekilde.




  • şu an arabam çizik içinde, en kısa sürede komple boyatmayı düşünüyorum. yarın soracaklar ''niye boyattın diye?'' çiziklerden diyicem buraya koyup dalga geçecekler.

    kendinize bakın biraz. 20 yaşındaki arabaya pazarlık için sohbete boya varmı diye sorarak başlarsan ilanlarda böyle olur işte.
  • ya kardeşim benim anlamadığım şu. gidiyorsun 7 8 yaşında ikinci el araba alıyorsun hadi değişen varmı diye sorulmasını anlarımda boya varmı diye soranalrı anlamıyorum. sözüm meclisten dışarı ama bu büyük saçmalık. elbette boya olur, sen ne kadar dikkat etsende başkası gelip çizmişdir en azından.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.