Şimdi Ara

Sağlıklı bir ev ortamı nasıl olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıcaklık: Eviniz sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden koruyabilmelidir. Yalıtım yapılmış evler daha korunaklıdır.Yetişkinler için ideal ortam ısısı 20-21 derecedir. Kullandığınız perdeler sıcaklık dengesini korumada çok etkilidir. Mevcut stor perdenizi ısı ileten özel izolasyon astarlarıyla kaplayabilirsiniz, kış ve yaz mevsimlerinde 2 ayrı takım perde kullanabilirsiniz, dubleli kumaş perdelerle hava geçişini önleyebilirsiniz.

    Nem: Oturduğunuz evin nemli olması romatizma,soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Üstelik nem duvarlara yapışarak bakteri ve virüs gibi hastalık yapan küçük canlıların eve yerleşmesine de neden olur.

    Aydınlatma: Aydınlatmada en önemli kriter elbetteki gün ışığından max ölçüde yararlanmak olmalıdır. Gün ışığı hem bakterileri öldürür, hem vücudumuzda D vitamini oluşmasına katkı sağlar, hem de derimizin dayanıklılığını arttırır. açık renklere boyanmış mekanlar, daha az eşya kullanımı, camların temiz olması gibi faktörler de aydınlatmayı etkiler.

    Havalandırma: Sağlıklı bir ortam için hava kalitesi çok önemlidir. Çöpleri kapalı kaplarda tutmak, temizlemek, kötü koku kaynaklarını gidermek evimizin hava kalitesini arttırır. Evi temizlerken havaya kalkan tozlar bile havada 4 saat kalır. Yaşadığımız mekanlarda yetiştireceğimiz yeşil bitkiler hem içerdeki havayı yeniler, taze bir soluk verir ve böylece enerjimizi arttırır hem de görsel olarak kendinizi doğadan kopmamış hissedersiniz.
    Kaynak: Alçı Boya Alçıpan Sağlıklı bir ev ortamı







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.