Şimdi Ara

Sağlam bir bilgisayar önerisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, başlıkta belirtmiş olduğum gibi bazı özelliklere sahip bir masaüstü bilgasayar toplamayı düşünüyorum. Çok uzatmadan talep ettiğim özellikleri anlatayım.
    1- Her konuda hızının en üst seviyede olması (internet, upload, download vs.)
    2- Ses iletiminin sağlam olması (surround ses sistemi alacağım, ona uyumlu en verimli ses kalitesini almam için gerekli)
    3- Ne olursa olsun oyuncu bilgisayarı ile alakası olmasın (şu an ki kullandığım MSI GE62 6QC Apache bilgisayarım gibi performans yüzünden çökmesin, uzun yıllar kullanayım)
    4- Oyun olarak nadiren ets2 oynuyorum, onun dışında performans beklentim yok.
    Yani bu saydığım kriterlerler arasında olan, 6.000-7.000tl arasında tutan bilgisayar istiyorum. Monitör ve klavye var. Ek olarakta bilgisayarı iş için alacağım, internet hızının iyi olması en büyük kriter. Ve büyük bir müzik arşivi kuracağım. Bunlar için gerekli olan bileşenleri içeren bir bilgisayar önerirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KapıcıKobra -- 7 Ekim 2018; 22:59:40 >







  • start_system kullanıcısına yanıt
    Masaüstü toplama olarak almayı düşünüyorum, öneriniz için teşekkür ederim.
  • KapıcıKobra K kullanıcısına yanıt
    ryzen 2700
    msi b450m
    ddr4 3000 2x8gb
    msi r7 240
    seagate 1tb (ihtiyaç duyarsan seagate 4tb 256 mb alabilirsin)
    ocz-toshiba 240gb ssd
    everest rampage 79
    aerocool 400w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi start_system -- 7 Ekim 2018; 23:29:55 >
  • start_system kullanıcısına yanıt
    Bu ne hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş için demişsin de hangi iş için kullanacaksın. İnternet hızının bilgisayarla alakası yok, hepsinde gigabit ethernet oluyor. Ses kalitesi iyi olsun istiyorsan alc1220 ses kartı olan anakartlardan alabilirsin. Üst düzey bir hoparlör setin varsa ses kartı da alınabilir.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşımın Asus vivo book pro cihazı var, onda internet hızı çok daha fazla (cihazın üzerinde 6 kat fark var etiketi vardı). Yani tam bilmiyorum bu konuları ucundan az çok bir şey biliyorum. İş olarak güvenli ve hızlı bir internet ağı olmak zorunda çünkü bitcoin, banka vs işlerimi halledeceğim ve sörf yapacağım (bu ne kadar işe girmesede ) Anakarta bakacağım. Ve 1000 wattlık surround 4 hoparlörlü bir set alacağım. Bildiğiniz ses kartı varsa kaliteli önerirseniz sevinirim.
  • Monsterları incele derim :)
  • Gaming düşünmüyorum. Bir daha asla gaming almam...
  • Gaming düşünmüyorum. Bir daha asla gaming almam...
  • Dellin iş için olanları var onlara baka bilirsin.




  • Ses kalitesine önem veriyorsan aldığın anakartta alc 1220 ses yongası bulunmasında fayda var. Bununla birlikte şayet ev sinema sistemi diye satılan 5.1 hoparlör setlerinden alırsan optik bağlantı kullanmak zorunda kalacaksın. Her koşulda 5.1 alabilmen içinde anakartında yada kullandığın ses kartında dolby digital live yada dts connect özelliği bulunması gerekecek. PC den surround ses almak istiyorsan kesinlikle 5.1 pc hoperlör seti (3 adet stereo jack ile bağlanan-piyasadakilerin çoğu logitech yada creative) ile olayı çözmende fayda var. Her halukarda ses sistemini ayarlamaları bilen birinin kurmasında da fayda var. Yada kendin çözeceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Ekim 2018; 22:25:43 >
  • 1- Bağlantı türün, bağlantı hızın, Bağlantı altyapınla alakalı bir durum. Güncel bir ethernet veya wireless bileşeni ile ideal bir modem sağlıklı bağlantıyı sağlayacaktır.
    2- Ses konusunda sınırları zorlamak istiyorsan harici bir ses kartı alman daha mantıklı olur
    3- Oyuncu bilgisayarı diye bir şey yoktur. Oyun için tasarlanmış bilgisayarda iş de yapabilirsin, iş için olanlarda oyun oynayabilirsin. Genel fark iş istasyonlarında genellike çekirdek sayısı önplana çıkarken oyun bilgisayarlarında çekirdeklerin frekans hızları ön plana çıkmaktadır.

    Ben sana amd RYZEN önereceğim.

    2600, 2600x, 2700x bütçene göre
    B450 anakart
    2x8 3000 MHZ ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.