Şimdi Ara

Sadizm nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Psikopatoloji de ve psikanaliz de, belli bir cinsel sapıklığı dile getiren ve Marki de Sade’nin adından kaynaklanan terim.

    Sadizm de söz konusu olan sapıklık, erotik zevkin, başkasına acı çektirerek alınmasıdır.Sadik kimsenin karşısındakine eziyet etmesi, fiziksel olduğu gibi manevi bir nitelik de taşıyabilir.

    Kriminoloji uzmanı Lombroso (1835-1909), savaş zamanı zulümleri ile cinsellik arasında bir bağlantı bulunduğunu belirtmişti. Ama sadizmin klasik ruhbilim açısından ayrıntılı incelemesini, psikiyatri uzmanı Krafft-Ebing gerçekleştirmiştir. Sadik edimler, taklitten(simgesel sadizm) öldürmeye kadar uzanan bir çeşitlilik gösterir. Krafft-Ebing’e göre, rakibin dışta bırakılmasının ve hatta yok edilmesinin istendiği erotik fetih alanı da dahil olmak üzere, yaşamın bütün alanlarında kendini gösteren ele geçirme, egemenlik ve rekabet içgüdüsünün çarpılmış bir biçimidir. Sadizm ile mazoşizm arasındaki bağıntı üstünde sık sık durulmuştur. Ama belli bir sapıkta, bu eğilimlerden biri genellikle daha ağır basar.

    Kaynak: Sadizm nedir ? - Akbil.Net
  • Özet geçsin biri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Sadizm nedir ?


     Sadizm nedir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.