Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.433
Cevap
217
Favori
960.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • üstatlar rica etsem 55 fx 90 Resim modu-standart- gelişmiş ayarlar değerlerini yazabilirler mi?
    Yani ilk geliş biçimi ile..Açıkçası oynarken standart ayarları bozdum:)) yazarsanız sevinirim:)
  • Merhaba, mevcut tv arıza yaptığı için yeni tv arayışına girmek zorunda kaldım (yıllar sonra) yaptığım 1 günlük araştırmalar çoğunlukla bu modele yönlendiriyor.
    Ağırlıklı olarak digitürk kullanımı olacak.Sormak istediğim genel memnuniyet oranı nedir digitürk ile kullanımda, kronik sorunu var mıdır tavsiye eder misiniz? (55" düşünüyorum)
    Teşekkürler,
  • Anladığım kadarıyla Modül ile izlemek daha iyi sonuç verecek.Bize Modül yolu gözüktü o zaman:)Aylık 3 TL iyiymiş.Teledünya ile görüşüp ilk fırsatta alacağım.
  • bende LG 4K bir tv vardı. ama ben hiç bir zaman kendi tuneri ile seyretmedim. çünkü uydu çanağından veya sistemden gelebilecek herhangi bir voltaj veya amper direkt tvye zarar verir diye düşündüm. bende sorun olmadı ama arkadaşımın tv tuneri merkezi sistem santralin arıza yapmasından dolayı sorun oldu tvyi komple götürdürler. ama diğer türlü olsaydı uydu receiver bozulacaktı. ben dreambox 900 kullanıyorum.
  • dreambox 920 cihazın tuneri çok güçlüdür, ayrıca görüntüyü çok iyi upscale ediyor örnek vermek gerekirse 1080i 24fps görüntüyü 2160p 60fps olarak çıkış verebiliyor. Tek sıkıntısı upscala yaptığında renklerde değişkler oluyor beyaza doğru bir kayma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mayers!

    Hocam selam,

    Sana tavsiyem tv de kanal kurulumunu otomatik olarak yapman ve yaptıktan sonra bunu usb ye yedeklemen.
    Tv yi resetlemek zorunda kaldığında yada bahsettiğin gibi kanallar uçup gittiğinde usb ile tv ye atarak hiç uğraşmadan kanalları tekrardan elde etmiş olursun.

    Benim ilk tv 6 ay önce kurulmuştu. Servis o zaman usb ile kanal listesini atmıştı bana. Elimde bu kalıp dosyası mevcut. Ayrıca bende 1 ay önce otomatik tarama yaparak türksat ve hotbird kanalları elde etmiştim. Mail adresini özelden yazarsan 2 dosyayı da sana mail olarak atabilirim. Usb ile tv ye aktarım yaparsın.

    Ama en temizi ve en günceli sana ilk baştaki tavsiyem gibi olur. Biraz uğraşırsın ama sonrasında rahat edersin.
    merhaba, peki otomatik taramayı nasıl yapacağım ve o taramayı yaptığım da mesela 20 ile 27 arasında kanal yok gözüküyor sıralama da o kanallar otomatik geri gelir mi? çok ayar var tv içinde birşeyi bozmak da istemiyorum açıkçası tkgs den güncelleme yaptığını düşünüyordum kanal listesine ama kanallar uçtuğuna göre yapmıyor demek ki. nasıl yapacağımı anlatırsan bir deneyeyim hocam bende 6 ay önce aldım tv yi ilk kalıp dosyasını yüklediğim de derdime çare olmadı ondan yadım buraya da




  • A.C. kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bir bilgin yoksa kurcalama. Ben sana yine de anlatayım. Türksat uydusu kullandığını varsayıyorum.
    Home - ayarlar - kanal ayarı - digital kurulum - digital ayarlar. Evet diyip kuruluma başla. ( burada uydu seçimi gibi bişeyler var karışık olabilir ) Burdan sonrasını ileri gidemiyorum. Bende de kuruluma geçecek çünkü. Youtubeden videoları izle derim ben. Ama tarama ayarlarının yolu bu.

    Ayrıca tarama yaptığın zaman veya kanal listesini tv ye attığın zaman digital kurulum seçeneğine gelip teknik ayarlara gel ve oto servis güncelle seçeneğini kapalı, servis değişimini de kapalı yap. Sonra digital kurulum menüsünde yine uydu ayarına gelip uydu otomatik servis güncelle seçeneğine gelerek tercih edilen uydu kapalı, genel uydu seçeneğini kapalı yap. Bu seçenekleri kapalı yaparsan tv ye atmış olduğun kanal listesini tv güncellemez kanallarda uçmaz hocam.

    Kalıp dosyalarını istersen özel mail adresi gönderebilirsin. Yine söylüyorum bu konuda bilgin sıfırsa kurcalama hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Serpantino kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ayarlarda sıfırla seçeneği var. tv nin ilk resim ayarlarına getirir.sadece resim ayarlarını sıfırlar.
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demiurgos

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Teledünyayı kablotv üzerinden kendi receiverı ile izliyorum.Şu anda teledünya kanal listemde fun box 4k adlı bir kanal var ama görüntü alamıyorum.Önceki televizyonum hd ready olduğu için izleyemiyorum sanmıştım ama bu tv dede ses var görüntü yok.Bütün hdmi girişlerini denedim sonuç yok.Belki de yeni akıllı receiverdsn almalı bilemiyorum.

    Alıntıları Göster
    selamlar bende neta8800 uydu alıcısı ile aynı sorunu yaşadım fun box ta görüntü yoktu sonra modül aldım görüntü çok güzelleşti tüm kanallarda fun box ta açıldı. yanlız şöyle bir sorun oldu tv seyrederken interneti açınca yani tvyi internete bağlayınca bazı kanallarda mozaiklenme sorunu oluştu,interneti kapatınca sorun yok sebebide hem internet hem tv tek kablodan gelmesi sanırım o yüzden modülü iade ettim DM.900 uhd 4 k bakıyorum 250 dolar civarı fiyatı var ama süper cihaz saygılar.




  • wquzun kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun oldu. Teledünya arıza ekibi splitterı değiştirdi, sorun düzeldi. Onlar normal splitter dan farklı olarak data-tv ayrımı yapan parça takıyorlar. Modül ile mozaiklenme sorunu yaşayanlar bu şekilde çözebilir.

    Ama bir taraftanda şu var, TV nin kablo tv tuneri temiz ve yüksek sinyal istiyor ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outlander

    bende LG 4K bir tv vardı. ama ben hiç bir zaman kendi tuneri ile seyretmedim. çünkü uydu çanağından veya sistemden gelebilecek herhangi bir voltaj veya amper direkt tvye zarar verir diye düşündüm. bende sorun olmadı ama arkadaşımın tv tuneri merkezi sistem santralin arıza yapmasından dolayı sorun oldu tvyi komple götürdürler. ama diğer türlü olsaydı uydu receiver bozulacaktı. ben dreambox 900 kullanıyorum.
    maalesef bir önceki televizyonum teledünyanın reciever ı tarafından bozuldu.
    yüksek voltaj gelmiş ve hdmi girişlerimin tamamı yandı.
    anakart değişecek 1250 lira dediler bende o yüzden 55XF9005 aldım.
    ve direk uydu kablosunu taktım.
    yani o voltaj yüksek gelirse recieverdan da anakartını bozabiliyor maalesef :(
    inşallah öyle bir şey yaşanmaz tabi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    Gelişmiş ayarlarda sıfırla seçeneği var. tv nin ilk resim ayarlarına getirir.sadece resim ayarlarını sıfırlar.
    hocam diyelim ki standart modda Gelişmiş ayarlarda ''sıfırla''yı seçtik sadece standart mod bilgileri Tv'yi ilk aldığımız resim ayarlarına döner değil mi?Yani bundan diğer Canlı mod,Sinema pro,sinema home,animasyon,Oyun modları etkilenmez değil mi?Hepsi birden komple ilk aldığımız hale dönmez değil mi?
  • satem S kullanıcısına yanıt
    diğer modları hiç ellemediğim için bir şey diyemiyorum ama komple resim ayarlarınızı sıfırlar diye tahmin ediyorum.Yani diğer modlarıda sıfırlama ihtimali var.Denemedim net bir şey diyemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 18 Aralık 2018; 16:20:57 >
  • 6,5 sene önceki flagship bir Philips TV kullanıyorum ve 250 zone local dimming yapan Full Led TV. Şimdi TV alacağım, piyasaya bakıyorum iki tanecik 2018 model Full Led TV var. OLED'lerin yanık hikayeleri hele evlere şenlik. Bu kadar sürede hiç mi ilerlemedi bu TV teknolojisi, pes yani. Tamam 4K HDR vs var ama en azından şu banding problemini çözselerdi bari. Benim emektar TV'de bu problem var, bakıyorum XF9005 ve Q9FN'de de aynı durum. Hiç bir adım ilerlememiş.

    Biraz araştırdım, mağazada inceledim vs. Samsung'un HDR renkleri gerçekten muazzam. 480 zone'la local dimming yapıyor. Piyasadaki en iyi TV bu tartışmasız (bence). Ama 75 inç satın almayı çok istiyorum ve maalesef 75 inch fiyatı çok uçuk.

    75 inç için daha makul bir fiyatı olduğu için 75XF9005 üzerinde duruyorum ama sadece 60 zone'la local dimming yapması düşündürüyor. Benim 52 inch emektar TV'mde bile 250 zone varken, 75 inch TV'de 60 zone nedir yahu! Edge led'in sadece bir tık üstünü yapmışlar. Renk kalitesi de Samsung Q9FN yanında zayıf kalıyor. Ama en kötüsü şu oldu. Mediamarkt'ta Samsung ile yanyanaydı bu Sony. Rica ettim iki TV'ye de Samsungun Wonderland 2 HDR demosunu açtılar. Sony görüntüdeki belirli sahnelerde yanıp sönme gibi bir titreme yapıyordu. Aynı sahnede Samsung kusursuzdu. Titreme dediğim stutter denilen görüntü işleme yavaşlığı değil, o açıdan akıcıydı. Aynı alan seri şekilde bir parlak bir koyu oluyordu, bunun saniyede onlarca kez olduğunu düşünün. Sanki local dimming algoritmasının başarısızlığı gibiydi.

    Neyse son yazdığım sorunun belirli bir video'ya ait olduğunu hüsnü zan ederek :) sizin fikrinizi soracağım. Siz olsanız 75XF9005 mi yoksa 65Q9FN'mi tercih ederdiniz? TV'ler iyiden iyiye pahalı bir yatırım haline dönüşmüş. 65 inç alıp sonra boyuttan dolayı pişmanlık duymakistemiyorum. Bir yandan da görüntü kalitesinde Samsung'un çok daha başarılı olması bir başka pişmanlık potansiyeli:/ Siz nedersiniz arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 18 Aralık 2018; 16:36:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buyukbang

    6,5 sene önceki flagship bir Philips TV kullanıyorum ve 250 zone local dimming yapan Full Led TV. Şimdi TV alacağım, piyasaya bakıyorum iki tanecik 2018 model Full Led TV var. OLED'lerin yanık hikayeleri hele evlere şenlik. Bu kadar sürede hiç mi ilerlemedi bu TV teknolojisi, pes yani. Tamam 4K HDR vs var ama en azından şu banding problemini çözselerdi bari. Benim emektar TV'de bu problem var, bakıyorum XF9005 ve Q9FN'de de aynı durum. Hiç bir adım ilerlememiş.

    Biraz araştırdım, mağazada inceledim vs. Samsung'un HDR renkleri gerçekten muazzam. 480 zone'la local dimming yapıyor. Piyasadaki en iyi TV bu tartışmasız (bence). Ama 75 inç satın almayı çok istiyorum ve maalesef 75 inch fiyatı çok uçuk.

    75 inç için daha makul bir fiyatı olduğu için 75XF9005 üzerinde duruyorum ama sadece 60 zone'la local dimming yapması düşündürüyor. Benim 52 inch emektar TV'mde bile 250 zone varken, 75 inch TV'de 60 zone nedir yahu! Edge led'in sadece bir tık üstünü yapmışlar. Renk kalitesi de Samsung Q9FN yanında zayıf kalıyor. Ama en kötüsü şu oldu. Mediamarkt'ta Samsung ile yanyanaydı bu Sony. Rica ettim iki TV'ye de Samsungun Wonderland 2 HDR demosunu açtılar. Sony görüntüdeki belirli sahnelerde yanıp sönme gibi bir titreme yapıyordu. Aynı sahnede Samsung kusursuzdu. Titreme dediğim stutter denilen görüntü işleme yavaşlığı değil, o açıdan akıcıydı. Aynı alan seri şekilde bir parlak bir koyu oluyordu, bunun saniyede onlarca kez olduğunu düşünün. Sanki local dimming algoritmasının başarısızlığı gibiydi.

    Neyse son yazdığım sorunun belirli bir video'ya ait olduğunu hüsnü zan ederek :) sizin fikrinizi soracağım. Siz olsanız 75XF9005 mi yoksa 65Q9FN'mi tercih ederdiniz? TV'ler iyiden iyiye pahalı bir yatırım haline dönüşmüş. 65 inç alıp sonra boyuttan dolayı pişmanlık duymakistemiyorum. Bir yandan da görüntü kalitesinde Samsung'un çok daha başarılı olması bir başka pişmanlık potansiyeli:/ Siz nedersiniz arkadaşlar?
    Bende sizin gibi ikilimde kalmıştım, bu yılın ortasında fiyatı nedeniyle elemiştim samsung qf9 modelini sonra 55xf9005 de karar kıldım sebebi 4, 5 yıl bu tv ile idare edip oled teknolojisinin daha iyi yerlere gelmesini bekliyorum, bir sonraki alacağım televizyon OLED olacak fakat ekran yanığı gibi kronik sorunları minimize edene kadar beklemek en iyi seçenek, gelişmesi gereken sadece panel teknolojisi de değil işlemci, yazılım ve upscale tarafında da ciddi bir iyileştirme şart.

    düzelme ve geliştirme olurmu pek ümidim de yok aslında her sene tv satmaları gerekiyor bu firmaların bir şeyleri hep eksik bırakıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    Üstad ufak bir düzeltme yapayım sony 55xe9005 ve 55xf9005 tv mi technisat uhd stc ve humax 4k ile kullandım iki cihazda kulvarında bir numaradalar bu cihazları söküp dahili uydu alıcısıyla kullanmaya başlayınca inanın içimden uydu yayınları izlemek gelmiyor şu andada 55b7 oledi dahili uydusuyla kullanıyoru. Çamur gibi bir görüntüsü var

    Alıntıları Göster
    İki model arasındayım arada fiyat varkı var xe ile xf modelinin ikisinide kullanmışsınız hangisini tercih etmeliyim sizce ? Daha çok Film dizi ve belgesel amaçlı kullanacağım tek xf de extreme chipset gözle görülür bir fark koymuş mu upscale motion ve renk detayında ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentalform

    İki model arasındayım arada fiyat varkı var xe ile xf modelinin ikisinide kullanmışsınız hangisini tercih etmeliyim sizce ? Daha çok Film dizi ve belgesel amaçlı kullanacağım tek xf de extreme chipset gözle görülür bir fark koymuş mu upscale motion ve renk detayında ?

    Alıntıları Göster
    Kesinlikle xf 9005 modeli derim hocam yanlız bu modelinde kendine göre problemleri var formda arkadaşlar fotoları paylaşmıştı bunları bilerek alın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve nihayet sabırla bekleyerek 55XF9005’i az önce almış bulunmaktayım

    N11’de mysonyshop satıcısı ürünü 6.799 TL’ye düşürdü ve 133 TL’de N11 kuponum vardı 6.666 TL’ye almış oldum

    Umarım yanılmamışımdır ve pişman olmam

    Sormak istediğim bu cihazda en güncel versiyon nedir? Servis geldiğinde kontrol ediyim. Yapmam gereken birşeyler varsada söylerseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disclosure -- 18 Aralık 2018; 20:11:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disclosure D kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam
    Güle güle kullanın
    Sorunsuz içinize sinen bir panel gelir inşallah .
    Gelen servise söyle servis menüsünü açsın
    Çalışma saatini servis menüsünden göstersin
    Önceki mesajlara gidersen arkadaşlar çeşitli test videolarını indir özellikle ölü piksel videosunu flash diske indir servis personelinin yanında o videoları çalıştırısan test edebilirsin çoğu sabırsızdır gitmek ister ama çalıştırabildiğin kârdır :)
    Versiyon konusunda merak etme Servis personelinde son versiyon olur.
    Aklıma gelenler bunlar şimdilik
    Hayırlısı olsun tekrardan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.