Şimdi Ara

Sadece şekeri keserek insülin direncini bitirebilir mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece şekeri kesersem insülin direncinden kurtulabilir miyim ?

    Herkese merhaba. İnsülin direncim var ve 2 saatte bir acikiyorum. Diyet yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım.

    Aklıma şöyle bir soru geldi :

    Sadece şekeri kessem , ve yemeğe biraz dikkat etsem. (Günde 3-4 öğün ama porsiyonları çok abartmadan) . Sonrasında şeker almadığım için insülin direnci düzelir mi ? Eğer düzelirse o zaman sıkı bir diyerek geçebilirim. Sadece şekeri keserek insülin direnci düzelir mi bunu cevabını bulamadım. Bilenlerden bir yardım bekliyorum , şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • +111111

  • insülin direncini kırmanın en etkili yolu hergün 40-45 dk yürümek. ben 4.6 dan 2.4 e düşürdüm ilaç almadan


    abur cuburu kestim. ekmek yine yiyordum ama beyaz ekmek degildi. makarna vs yiyorsam tam bugday alıyordum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisst0n -- 19 Mart 2023; 3:17:53 >
  • Sagolun hocam , basarmaniza sevindim. Ama merak ettigim sıkı bir diyet yapmasam direkt sekeri kessem yine de düzelir mi onu bilmiyorum. Yürüyüş tavsiyenizi de deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    düşürürsünüz hocam. ama kaloriye dikkat etmeniz gerek almanız gerekenden fazla alırsanız yağlanırsınız. 10 gün dikkat ederseniz şikayetlerde baya azalma oluyor beni yemekten sonra uyku basıyordu ikinci hafta düzeldim

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam umarım bir daha böyle şeyler yaşamayız ikimizde.

  • Etkisi olmakla birlikte karbonhidratlara da dikkat etmenizi öneririm. Pilav, makarna, karabuğday ekmekleri vs. şeker olabilir tüketirken dikkat etmek lazım. İnsülin, low carb beslenme tarzıyla çözülüyor ama "diyet" mantığıyla bakmayın bu beslenme türünü. Bol salata, zeytinyağı-tereyağı ve sağlam protein kaynakları(et,tavuk,balık,yumurta) içerir genelinde..


    Geçmiş olsun dilerim. Umarım güzel bir şekilde zorlanmadan atlatırsınız.

  • kilon varsa insülin direnci olur kiloyuda ver şekeri de kes tamamdır

  • @uAhmetcanX

    Sağolun hocam, maalesef günümüz teknolojisinde acı çekmeyen bu dirençten kurtulamayacağım sanırım. 3 Saat sonra modum tamamen düşüyor, bilişsel işlev de geriliyor fark ediyorum. Ama bir süre direndikten sonra ortadan kayboluyor. Alkol bağımlısının çektiği yoksunluk gibi bir şey. Umarım atlatırım.


    @Cpt. Billy


    Teşekkürler.

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Eğer geçmiş beslenmenizle şimdiki arasında ciddi bir fark varsa 1 hafta kesinlikle çok halsiz hissedebiliyorsunuz. Yemek yemeği çok düşünmemek gerek. Bir doktor yardımıyla bu işlere başlamanız size çok şey kazandırabilir bence. Başlamanın en önemli adımlarından biri fark etmek ve başarmışsınız.

    Yemekten sonra modum düşüyor diyorsunuz normaldir başlangıçta. Çünkü rutininizi bozdunuz bir nevi. Rutininiz abur cubur yemeye onla enerji ihtiyacınızı karşılamaya kısaca kolaya kaçmaya bayağı alışmıştır.

    Aralara bol bol su ve soda eklemenizi tavsiye ederim.

    Mevzu aslında tamamen beslenmedir. İnsülin günümüzde çözümü net olan bir hastalık artık. Şeker ve karbonhidratı kes, belirli bir yeme düzeni oturt(12-18) ve hareket! Zor ama başarılıyor hocam. Yaparsınız siz belliki istiyorsunuz.

    Aşağıdaki videoya denk geldiniz mi bilmiyorum ama zaten çoğu video bu bilgiler ekseninde anlatılmakta. Bir bakmanızı öneririm.


    https://www.youtube.com/watch?v=s796zH_Oz8o&feature=youtu.be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uAhmetcanX kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben bir şey yedikten 2 saat sonra modum düşüyor, 3.saatte garip bir hal alıyorum. Her şeye kestirmeden gitmeye çalışan birisiyim. İnsülin direnci için de kolay bir yol baktım.

    Hipnoz, bitkiler, biorezonans v.s. Hiç birisi etki etmiyor. Sadece şeker ameliyatı işe yarıyor. Ama apandisit ameliyatından sonra bir daha kendimi kestirmek istemiyorum açıkçası.

    Geriye sadece diyet kalıyor. Bu da zorlu bir yol. Şuan için diyet yapmıyorum. Şeker ve tuzu kolayca kesebilirim. Ama iştah büyük bir sorun. Denemeye çalışmaktan başka bir çarem yok gibi.

    Videoya da ayrıca bakacağım sağolun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.