Şimdi Ara

Sadece OS Olan HDD'yi Formatlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben bilgisayarımı bu yılın mart ayında aldım.
    Pentium Dual Core 3,00Ghz, 2GB RAM var ve Windows XP Service Pack 2 kurulu.

    250GB'lık HDD'yi dörde böldüm. Bir bölümde (C:) işletim sistemi, bir bölümde programlar (P:), diğerinde oyunlar (O:), sonuncuda da filmler ve müzikler var.

    Şimdi sorunum şu:
    Son 2-3 haftadır bilgisayarda anormal bir yavaşlama hissediyorum. Koruma programları olduğu için ve düzenli şekilde taramalar yaptırdığım için virüs yahut benzeri daha başka bir şeyden kuşkulanmıyorum.
    Sanırım bu kısa süre içinde çok fazla program yükleyip sildiğim için biraz ''şişti'' ve ''yoruldu''. :)

    Çözüm olarak formatlamayı, gereken ve mutlaka kullanacağım programları yükleyip ghost ile imajını almayı, daha sonraki bu tür durumlarda da o imajdan yükleme yapmayı düşündüm.

    Bu durumda belli sorunlar çıkabileceğinden şüpheliyim. Zira ben her programı P'ye, her oyunu da O'ya kurmuştum. C'ye ise yalnızca işletim sistemi kurulu. P'ye ve O'ya kurulumlar sırasında bazı dosyaların (genelde dll) C'ye kurulduklarını gördüm.

    Şimdi ben C'ye format atarsam programlarım ve oyunlarım büyük ihtimalle sorun çıkaracaklar. Hangi dosyaları isteyeceklerini öngörüp onları yedeklemem de mümkün değil.

    Bana ne önerirsiniz? Programlarım ve oyunlarım sorun yapmadan C'yi formatlayıp oraya yeniden işletim sistemi kurabilmek için ne yapmalıyım?







  • oyunların etkileneceğini sanmıyorum ki bende de ikiye ayrık hdd C: ve D: olmak üzere C: de yalnızca işletim sistemi ve programlar kurulu d: de ise oyunlar ve arşivim var.pc ye format attığımda oyunlarda bi problem oluşmuyo.ama sen bence hatayı başta yapmışsın.zaten hdd ne kadar parçalı olursa o kadar sistem de az da olsa performans kaybı olur.sen üstüne programları da ayrı hdd ye kurmuşsun ki bu da performans kaybı yaşatır.sistem dosyaları bi tarafta program dosyaları diğer tarafta etkileşimli çalıştıkları için verim alamazsın gibime geliyo.bence oyunlar kalsın programları sil öbür hdd den de ve C: ye formatını at+programlarını kur ve imajını al diğer hhd ne.sorun olursa imajdan hepsini geri yüklersin bence doğrusu bu


    programlar bazı dosyalarını windows ve system klasörlerine kopyaladıkları için programları tekrar kurman gerekir kısacası bana göre




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.