Şimdi Ara

Sadece İçimi Dökmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleykum cümleten hayırlı günler arkadaşlar.Adım Alperen.İki yıl Mimarlık okudum.Bazı nedenlerden dolayı okulu bırakmam gerekti.Bu sene tıp-diş hekimliği için hazırlandım.Çok güzel bir şekilde ygs ye hazırlandım.Sınav önceşi kendime göre gayet iyi netler yapıyordum.Sınavda stresim yüzünden basiretim bağlandı sanki son yarım saat hiç bir soruyu çözemedim ve bu sorular matematikti.Aileme bunu izah edemedim.Yapabileceğim soruları sürem yettiği halde yapamadığımı söyleyince haliyle onlar benden daha kötü bir duruma düştüler.Bir iki gün her şeyin bittiğini düşündüm.Sorulara baktım
    34 Türkçe
    26 Sosyal
    22 Mat
    33 Fen Net Ygs1 390 YGS 400 puan Sıralama ne gelir Allah bilir
    sıralama konusunda herkes gibi tatmin edici bir sıralama gelmeyeceğini düşünüyorum.Yine de Allah'a hamd olsun.Yapabildiğimi yaptım çalıştım denedim en azından takdir Allah'ındır.Hevesim kırıldı ama az da olsa lys çalışmaya başladım.

    Dershaneye yada kursa gitmiyorum evde hazırlanıyorum.Bu durumun getirdiği sonuç olarak biraz yalnızlık çekiyorum.Bundan dolayı zırvalayıp sizin başınızı ağrıtabilirim, hakkınızı helal edin.Arkadaşlarım seneye mezun olacaklar.Bunu bilmek daha çok yüreğimi burkuyor.Bunun tek sorumlusu yine benim.YGS'ye 2014 yılında girmiştim.O zamanlar daha tecrübesiz ve haylaz olduğum için çalışmadan girmiştim.O zaman gelen sıralamaya üzülmedim.Çalışmadığıma üzülmüştüm.Her neyse tercihi yaptım.Şimdiyse çalıştığımı yapamadığım için üzülüyorum.Vardır bunda da bir hayır diyorum.Tabiki gönlümün söylediğini aklım idrak etmiyor.Nasibini kabul etmiyor.En kötü gelecek sıralamayı 14 bine çekmem gerekiyor okul puanım kötü olduğu için.

    Abim matematik öğretmeni sağolsun Onun sayesinde bir şeyler yapabiliyorum.Sadece matematik de değil fizik de kimyada bile yardımcı oldu.En azından onun çabasının boşa çıkmasını istemiyorum.Kendimi bunun için motive ediyorum.Verdiği emeklerin bir hiç için olmadığını göstermem gerek...Pes Etmeniz için Çok Bahaneniz Var Ama Devam Etmek İçin Daha Çok Sebebiniz Olduğuna Eminim.Başarıyı tadabilmek çok güzel duygu.Ama bunun için çabalamamız gerek.Bu kadar başınızı ağrıttım.Kusura bakmayın.Ama ne olursa olsun Tüm olanakları deneyin.Selametle







  • 2 yıldır yaşamıyorum sadece ders. Meslek lisesi mezunu olarak öle öle hukuk kazandim şimdi ise öle öle sevdiğim şehre gitmeye çalışıyorum anladım ki herkesin kendi derdi en büyük dert. Hiç kimse dertsiz değil derdi olmayan bile neden derdim yok diye dertli. Allah hepinize sabır versin. Emeklerimiz boşa çıkmasın inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü geçti dediğin netler diş hekimliğine ve ya tıpa çok uzak değil emin ol tahmini 30k civarı gelir diye düşünüyorum daha iyide gelebilir.420 puan 15k olucak gibi duruyor yani aranda 20 puan var ygsdeki 20 puan fark lysde 3-4 soru ile kapanıyor kimya ve biyolojiyi 25+ yapmaya bak derim.
  • Amin.Dert çok güzel bir şey insana sorumluluk duygusu veriyor.Beklenti veriyor.Yaşama tutunmak için çaba duygusunu veriyor.Biz sadece bazı şeyleri büyütüyor.İstediğiniz hayırlısıyla olur inşaAllah çalışmaya devam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reflexy

    Kötü geçti dediğin netler diş hekimliğine ve ya tıpa çok uzak değil emin ol tahmini 30k civarı gelir diye düşünüyorum daha iyide gelebilir.420 puan 15k olucak gibi duruyor yani aranda 20 puan var ygsdeki 20 puan fark lysde 3-4 soru ile kapanıyor kimya ve biyolojiyi 25+ yapmaya bak derim.

    Anladım üstadım ama işte daha iyi bir sonuç bekliyordum böyle olması üzdü ama sizin de dediğiniz gibi maç 90 dakika daha herşey bitmedi..
  • Senin izinden geliyorum bende. Aynı şeyleri yaşıyoruz, yaşayacağım.

    1. sınıf bitecek ve ben okulu bırakıp tekrar hazırlanacağım.

    Seneye girdiğimde arkadaşlarım belki 4. sınıfa geçecekler, ama bunu düşünüp hiç üzülmüyorum.

    Önemli olan kişinin kendisinin nerede mutlu olacağını belirleyip orada okumaya başlamasıdır bana göre.

    Mutsuz olacağınız bir yerde 4 yıl geçirip üstüne sevmediğiniz bir işi yapmak yerine, 2 yıldan feda edip mutlu olacağın yerde olmak en iyisi.

    Hakkımızda hayırlısı hocam, sıkmayın canınızı.
  • Hocam boyle yazilari okuyunca içim cız ediyor bende mezuna kaldim bu sene insallah guzel sonuclar aliriz bende 1 senem gitti diye dertleniyordum kendimi sizin yerinize koydum cok haklisiniz calisipta yapmamak insani en cok uzun sey ama soyle diyim gecen sene arkadasim 25 binden 7 bine cekti siralamasini yani bu isin onemli kismi lys bazen bazi seyleri de cok kurcalamamak lazim bismillah cekip calisip su lys yi halletmek lazim Allah herkesin yardimcisi olsun onemli olan can sağligi gerisi gelir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: My Little Horny

    Hocam boyle yazilari okuyunca içim cız ediyor bende mezuna kaldim bu sene insallah guzel sonuclar aliriz bende 1 senem gitti diye dertleniyordum kendimi sizin yerinize koydum cok haklisiniz calisipta yapmamak insani en cok uzun sey ama soyle diyim gecen sene arkadasim 25 binden 7 bine cekti siralamasini yani bu isin onemli kismi lys bazen bazi seyleri de cok kurcalamamak lazim bismillah cekip calisip su lys yi halletmek lazim Allah herkesin yardimcisi olsun onemli olan can sağligi gerisi gelir hocam

    1 Senenize dertlenmeyin kazanacağınız bölümde okuyacağınız seneleri düşünün.İnsanı umut yaşatıyor.LYS ye yine çalışacağım olur ya da olmaz elimden geleni yapacağım.İnşaAllah istediğiniz gibi geçerr.Kolay gelsin.
  • Hocam mimarligi neden biraktiniz acaba? Bende insaat muhendisligini biraktim mimarlik icin tekrar calisiyorum bu sene, ygs pek istedigim gecmedi ama lys calisiyoruz insallah kazanicaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mezunus61

    Hocam mimarligi neden biraktiniz acaba? Bende insaat muhendisligini biraktim mimarlik icin tekrar calisiyorum bu sene, ygs pek istedigim gecmedi ama lys calisiyoruz insallah kazanicaz.

    Mimarlık güzel bir bölüm tasarım ve modelleme seviyorsanız daha güzel olabilir.Kendinizi geliştirmeniz gerekiyor haftalık ödev olarak operaya yada tiyatroya giderdik..Oradaki hareketlerden bir şeyler çıkarmaya çalışırdık.Sanatsal biri olmanız gerekebilir kitap okumalısınız hayal gücünüz gelişmeli.İzlediğiniz filmler size çok şey katacaktır.Maddi olarak biraz masraflı olabilir.Eğitim aldığınız üniversiteye göre de değişebilir.Öğrenilecek bir bölümden çok kendinizi geliştirilebileceğinizk bölüm.İsteyerek giderseniz bunları zevkle yaparsınız ben elimde olmaya nedenlerden dolayı bıraktım.




  • bombacimulayim34 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkurler. Insallah istedigimiz yerleri kazaniriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum anlattıklarına üzüldüm, keşke bi şekilde mimarlık olabilseymiş. Şimdi ygs de moralini bozmasın, beklediğin kadar kötü gelmeyebilir, gelse bile yüksek bi sıralamaya yükselebilirsin sıkı bi çalışmayla, yök atlasta yüzlerce örneği mevcut bunun. Sen çalış, her şey olacağına varır, inşallah istediğin yerlerde olabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin de soylediginiz gibi mac 90dakika ve biz daha 35-40. dakikasindayiz Henuz oynanmamis 50-55 dakika varken umutsuzluga kapilmak yanlis olur. Hayatin onumuze neler cikaracagi hic belli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler son dakika gollerini sever umutsuzluğa kapılmayın puan olarak benzeriz yapabiliriz olmazsa da canımız sağolsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten çalışmaya başladım kimya ve biyoloji matematik ağırlıklı çalışıyorum.Düzenli program yapamadım
  • Tam bir yıl geçti bu yazının üstüne. Ben tekrardan mimarlık kazandım.Bölüme baştan başladım gibi.İdealist olacaksanız bir bedel ödemeniz gerekebilir arkadaşlar unutmayın.
  • bombacimulayim34 kullanıcısına yanıt
    tıp-diş için tekrar girecek misin hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: düştengüzel

    tıp-diş için tekrar girecek misin hocam?

    Tekrardan gireceğim.Okuldan kalan zamanlarda çalışıyorum.
  • bombacimulayim34 kullanıcısına yanıt
    inşallah başarırsın kolay gelsin hocam
  • düştengüzel kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim Cümlemize Allah yardım etsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.