Şimdi Ara

Sadece ev ortamı icin alınacak kulaklık ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba.
    Sennheiser mx760 ve Bose On Ear model kulaklıklara sahıbım.Kanal ici kulaklıklar benı rahatsız ettıgı ıcın sadece dısarıda dınlemek icin mx760 aldım.Son derece memnunum.Bose ise seyehat amaclı, son derece aslında kalıtelı ama nedense muzıklerde benı bır turlu tatmın edemeyen bır kulaklık.Gurultu kesme ozellıgı gercekten etkıleyıcı ve seyahatlar ıcın son derece uygun.Ama ben sadece evde dınleyebılecegım bır kulaklık ıstıyorum o yuzden boyut cokta onemlı degıl. Genelde trance ve rock agırlıklı muzık dınlıyorum. Aklımda Grado marka kulaklıklar var ve butcem max 200 ytl cıvarında. Grado sr 60 ya da sr 80 onerırmısınız bu ısteklerım dogrultusunda ? Ya da Sennheiser mı dusunmelıyım yıne. Grado kulaklıkları ovmeyen gormedım daha.Tek kotu yanı konforsuz oluslarıymıs.Benım ıcın ses kalıtesı on planda.Sızce alayımmı sr 80 ?



  • Ben dışarıda iGrado ve evde ve ofiste Grado SR225 kullanıyorum.

    iGrado enseden takılan kulak üstü ve tüm Grado'lar gibi açık tip bir kulaklık. SR60'ın sürücülerini kullanıyor, yalnızca dizaynı farklı. Protein.com'dan KDV HARİÇ 59.13 YTL'ye almıştım. Oldukça memnunum, ancak kulaklarımı biraz fazla sıkıştırdığından ve ayrıca süngeri biraz kalın olduğundan tizlerde azalma oluyordu. Plastiğini sıcak suda biraz açtıktan ve süngerini Sennheiser PX100 süngerleriyle değiştirdikten sonra pek bir sorun kalmadı. Sesi oldukça tatmin edici. Ancak SR225 ile pek kıyaslanamaz. Zira SR225'in sürücüleri daha büyük ve daha gelişmiş.

    SR225'i ise Hepsiburada.com'dan yine KDV hariç 270,93 YTL'ye almıştım. Her ne kadar Grado'ların ithalatçısı Ankara'daki elmasepeti.com olsa da, hepsiburada.com'un fiyatı biraz daha uygundu aldığım zaman. Aslında SR325i almak istiyordum ancak stokta kalmamıştı. SR125'i de düşünebilirsin, daha hesaplı.

    Grado'ların tümü hızlı tepkileri nedeniyle rock müzik için tek geçilir. Bu gerçekten de doğru. Özellikle break-in olayından sonra başka kulaklık kullanamıyorum. Grado kulaklıkların görüntüsü o kadar modern değil, biraz çağdışı. Ayrıca süngeri de biraz sert, alışması gerek. 1-2 saatten sonra sıkıştırmadan ve sertlikten dolayı kulak biraz ağrıyor, arada çıkartma ihtiyacı hissediyorsun. Zaten tek oturumda ancak bu kadar süre müzik dinleyebilirsin sanırım.

    Grado'lar için ayrıca orijinal uzatma kabloları ve jak adaptörleri de Türkiye'deki online alışveriş sitelerinde satılıyor.

    Grado'ların tüm modellerini kesinlikle tavsiye ederim, olağanüstü ses veriyorlar. ABD ve Avrupa'daki tüm forum ve sitelerde Grado'lar hakkında son derece olumlu yorumlar var. Benim de görüşüm son derece olumlu.




  • Peki 60 , 80 ve 125 aralarında cok ses kalıtesı farkı varmı ? Yoksa 80 işimi gorurmu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Poker_Player

    Peki 60 , 80 ve 125 aralarında cok ses kalıtesı farkı varmı ? Yoksa 80 işimi gorurmu ?


    fark var tabiki ama ev ortamı için iyidir
  • Ozaman 80 de karar kılayımmı ? Baska onerınız varmı ?
  • SR80 ile SR125 arasında büyük denebilecek fark var. SR125'te detayları çok daha iyi alabiliyorsun. Grado'da model rakamları büyüdükçe aldığın sesin kalitesi ve detayı da artar. Bu bazen nüanstır, bazen büyük farklar görülür. SR80 ile SR125 arasındaki fark büyüktür. SR125 ile SR225 arasındaki fark ise daha az. SR 125 biraz daha tiz ağırlıklıyken, SR225 ona göre daha kontrollü ve rafinedir. Alabiliyorsan SR125 al. Yalnız SR80'in jakı küçük (mini jak), SR125'inki büyüktür. Bunu da göz önünde bulundur.
  • Mini jak dedıgın normal 3.5 mm lık mı ? yoksa 2.5 mm mi ? tam anlayamadım. 125'in buyuk derken normal amfilere giris olan buyuk kalın gırıslerdenmı bahsedıyorsun ?
  • Pardon, evet SR80 normal 3,5mm, 125'inki ise normal amfi girişi için. ;)
  • hmm... bu durumda 80 almakta fayda var. ben mp3 calarda dınlıcem cunku.
  • Arkadaslar bazı yabancı forumlarda Grado 80 ıle sennheiser px100 kıyaslanıyor.bende px100 vardı ve gercekten grado 80 ıle kıyaslanacak duzeyde bır kulaklıksa hıc para vermeyım ben gradoya. ben cok daha ust kalıtede bır kualklık dıye tercıh edecektım.cunku px100 oyle cokta ahım sahım bır ses kalıtesıne sahıp degıldı benım ıcın. bırde bır kablo buldum asagda lınkını verıcem. grado sr 125 buyuk jaklı oldugu ıcın bunu 3.5mm lık jaka donusturen yıne aynı marka olan gradonun kablosu. sanırım 125 alıp bırde bu kabloyu aldımmı bu buyuk jak sorunuda ortadan kalkacak. o yuzdn tercıhım sr 125 e kaymıs gıbı su durumda. sr 125 en azından px 100 ıle kıyaslanmayacak kadar kalıtelı bır kulaklık dıymı ?


    http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=7425



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poker_Player -- 12 Ekim 2008; 11:37:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.