Şimdi Ara

Sadece Bass olan kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece bas verebilen mümkün olduğunca tizi az olan max 50 tl lik kulaklık (kulak içi) önerebilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan15963

    Sadece bas verebilen mümkün olduğunca tizi az olan max 50 tl lik kulaklık (kulak içi) önerebilir misiniz ?

    tizi az olup çok bas verme kavramı doğru bir kavram sayılmaz. ses olayı komple bir olaydır. kulaklık olsun, hoparlör olsun ses veren her cihaz sesi belli bir alana yayar, bu alana akustik diyoruz. akustik içinde tizler, baslar, vokaller, enstrümanlar hep beraber bulunur. baslar ve tizler birbirine karşıt elemanlar değildir. akustik içerisinde hepsinin belli bir yeri vardır.

    tiz vermek için basları kısmak, bas vermek için tizleri kısmak gerekmez. tahterevalli değil yani bu. nedense bazı kişiler böyle bir ezbere meyilli oluyor. kulaklık konularında en çok dikkatimi çeken hususlardan biridir bu. aslında kısmen doğru olduğu veya böyle anlaşılmasının mantıklı olduğu durumlar tespit ettim. mesela shure se215, ttpod t1-e, muvit flat beat gibi sayılı bazı kulaklıklar aynı anda bas ve tize yüklenildiğinde sapıtabiliyorlar, ancak bu denediğim 70'e yakın kulaklık içinde dediğim gibi sayılı kulaklık için geçerli ve sadece yüksek seste ortaya çıkıyor.

    bunun dışında bazı firmaların bazı kulaklıkları bas konusunda gelişmiş performans sergilerken tiz konusunda zayıf kalabiliyor. aynı şekilde tersi de geçerli, tizleri iyi olan bir kulaklığın basları zayıf olabiliyor. bu tarz kulaklıklara denk gelip kulaklık tecrübesini bunlar üzerine inşa eden kişiler de haliyle ortalıkta bu tahterevalli mantığıyla gezinebiliyor.

    bir başka can alıcı husus da insanların equalizer kullanmamayı marifet sanma veya bas/tiz ayarlarına gereken önemi vermeme durumudur. buna kulaklıkların fabrikadan bas veya tiz arttırımlı gelebileceğini de eklediğimiz zaman tablo iyice içinden çıkılmaz hale geliyor. mesele ckm500, moxpad x6 gibi kulaklıklar yüksek tiz ihtiva eden kulaklıklardır. ses kaynağından gerekli ayarları yapmadan kullanan kişiler kulaklıkları fazla veya az tiz/bas vs. vermekle suçlayabiliyor ki sayıları hiç de az değil bu kişilerin.

    yani uzun lafın kısası, öncelikle kulaklığı kullanacak kişi bas/tiz ayarlarını yönetebilmeyi bilmelidir. kulaklığının yüksek seste aynı anda bas/tiz verip veremediğini bilmelidir. ondan sonra kulaklığı değerlendirmeye geçebilir. ayrıca kişinin zeka ve anlama kapasitesi de biraz yüksek olmalı zira bu kadar ayrıntılı açıklamama rağmen hala karşıma geçip "haa tamam anladım peki o zaman şimdi sen bana az tiz veren kulaklık söyler misin" diyebiliyor. evladım ben iki saattir ne anlatıyorum burda ?

    bu duruma yol açan bir başka etmen ses kaynaklarının ayar yetersizliği olabilir zira günümüzde bir cep telefonu hegemonyası oluştu. bunların farklı ses çipleri olacağından hangisi ne ayar içeriyor bilmek lazım ve ben o işte yokum. hem kulaklık konusunda yeterli hem de cep telefonu kullanan birisi olman gerekiyor ki bu piyasada ne dönüyor anlayabilesin. yoksa eğer ses kaynağı tiz seviyesini normalin altına düşürecek bir ayar içermiyorsa o başka bir konu olur ki mesele ben equalizer ayarları yetersiz birçok cihaz gördüm. eq ayarları kısıtlı cihazlar olduğuna göre bas/tiz ayarı yetersiz cihazlar da pekala olabilir.

    sorunun etrafından dolaşma babında aslında kaynak müzik dosyasına eq hardcode ederek sorun bir nebze giderilebilir ama etraftan dolaşma bir çözüm olduğundan uzun iş olur. neyse zaten sorun burda mı bilmeden konuşuyoruz.

    toparlarsak burada anlaşılması gereken birinci husus, bir kulaklığın gayet sağlam baslar içermesi için tizlerinin kötü veya az olması gerekmemesi. iyi bir kulaklık her ikisini de yapabilir ki her ikisini de yapabilmesi ölçüsünde iyi kulaklık diyoruz zaten. en azından ben öyle diyorum şahsen. buna mukabil tizlerden rahatsız olduğunu söyleyen kişinin öncelikle equalizer ayarından 2khz ile 10khz arasındaki tüm frekansları aşağı çekerek 14-16khz'ye ağırlık verdiğinden emin olmamız gerekir. bunu yapmasına rağmen x kulaklığın tizlerinden rahatsız olması o kulaklığın tiz üretiminin kötü olduğu manasına gelebilir.

    burada dikkat edilmesi gereken husus, tizleri fabrikadan kısılmış gelen (yada yüksek gelmeyen diyelim) veya sadece detay yetersizliğinden ön plana çıkamayan ama basları kuvvetli diye böyle bir kulaklığın referans olarak alınıp tüm kulaklık değerlendirmelerinin bunun üzerine inşa edilmemesi gerektiğidir. bir başka değişle tizlerden rahatsız olduğunu söyleyen kişinin öncelikle tizler için gerekli eq ayarlarını yapmadığından veya kulaklığın tiz özürlü olduğundan şüpheleniriz. buna rağmen yine de herkesin tiz istememe hakkı bulunmakla beraber bu konunun da seviye ayarlarıyla giderilebileceğini hatırlatırız.

    çoğul konuşuyorum ama tek başımayım ve zırt pırt elektrik gidip duruyor. tek başına yaşayan adama 225 tl elektrik faturası çıkarmaya gelince tamam. iki gram kar yağınca dakka başı kesmeyi bilirler. hoş kar yokken de kesilmiyor muydu kesiliyordu. kesildi mi de 2 saat gelmiyor maşallah. benim faydama olunca kimse beni arayıp arayıp bulamaz. tek fatura var fatura daha taze çıkmış, cep telefonuma keserim haa diye mesaj yağıyor. o zaman durmak yok yola devam... dolar da zaten 3 lira ohhh maşallah ya. herkesin rahatı yerinde, ne güzel. welcome to laylaylom cumhuriyeti, home of cehalet...




  • bu ne ya böyle, forum kafayı yemiş ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 26 Ocak 2016; 14:03:56 >
  • ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 26 Ocak 2016; 14:04:40 >
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Dostum selam,

    Razer Hammerhead Pro hakkında ne düşünüyorsun alınırmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

    Dostum selam,

    Razer Hammerhead Pro hakkında ne düşünüyorsun alınırmı ?
    bu konuda bi lanet mi var alla halla, her türlü forum hatası çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 29 Ocak 2016; 0:52:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

    Dostum selam,

    Razer Hammerhead Pro hakkında ne düşünüyorsun alınırmı ?
    quote:

    Orijinalden alinti: Mr_aKReP

    Razer Hammerhead Pro hakkinda ne düsünüyorsun alinirmi ?

    razer pahalıya mal satan uçuk firmalar arasında bi firma. boyalı mal üretip keriz soyar. alınır mı konusunda parasını verirsen alabilirsin, müşteri seçtiklerini sanmıyorum. ben şahsen almam. alırsam şu ürün ondan daha iyi ve ucuz demek için alır sonra satarım. sattığımı da geri iade almam. iade alsam bile tekrar satarım. kısacası kullanmadım bilmiyorum.
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Peki mikrofonlu, malzeme kalitesi iyi ve ses kaliteside ruk30 kadar iyi yada daha iyi kulaklik tavsiyen varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr_aKReP kullanıcısına yanıt
    yine aynı hata yarabbim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 29 Ocak 2016; 1:15:31 >
  • Mr_aKReP kullanıcısına yanıt
    malzeme kalitesi diye birşey yok. palavra bunlar. bozulmayan kulaklık arama boşuna. garantisi çalışan ucuz ve performanslı kulaklık arayacaksın. madem ucuz, bol miktarda alacaksın ki elinde yedek olsun. böyle hem ses kalitesi olsun hem ucuz olsun hem garantisi olsun hem bozulmasın hem mikrofonu olsun, döşü de gıllı olsun diye bir arayış olmaz. bu ruk30 muhabbeti nerden çyktı benden başka bu kulaklığı kullanan yoktu, bi anda forumda iki konuda ruk30 deniliyor ilginç. az önce cevap yazdığım diğer konudaki arkadaşın bahsini açtığı beta ve moxpad x3'ün mikrofonları var. orda verdiğim cevabı inceleyebilirsin.
  • Ben ruk30u iki senedir kullaniyorum pcde gayet iyi caliyor telefonda kullanacagim ayri bi kulaklik ariyorum. Evet son zamanlarda bir ruk furyasi aldi basini gitti. Neyse tavsiyen icin tskler hayirli geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

    Ben ruk30u iki senedir kullaniyorum pcde gayet iyi caliyor telefonda kullanacagim ayri bi kulaklik ariyorum. Evet son zamanlarda bir ruk furyasi aldi basini gitti. Neyse tavsiyen icin tskler hayirli geceler.

    Ruk 30 telefonda nasıl?Memnun musunuz?Tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    ben lg g2, iphone 5s ve samsung note3 de kullanıyorum gayet başarılı tavsiye ederim üzmez merak etme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.