Şimdi Ara

------SABANCI vs sabancı------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
20
Favori
11.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Geçen sene tm'de 31. olup Sabancı'ya yerleştim. Sınava Sabancı için hazırlanmıştım çünkü amacım CS okumaktı. Lisede alanım dil olduğu için tmden böyle bir geçiş daha mümkün oldu. Hazırlığı atladım. Daha önce başka üniversitede başka bölümde öğrenciydim, dil bölümü. Oradan aldığım bazı dersleri saydırdım. Sabancı'da sene başında yeni girişliler için matematik ve python derslerinin muafiyeti oluyor. Her ikisini de atladım. 2 senede mezun olabiliyorum.

    Bu konuya şu an açmamın en önemli sebebi SABANCI trolleri ve sabancı trolleri. İlk grupta troll olmayıp SABANCI hayranı olanlar da var. Ben de ilk yerleştiğimde bu kitleyi baya gördüm ve şaşırdım. Çünkü her koşulda okulu savunuyorlar. Ben de okuldan para aldıklarını vs düşünüyordum. Fakat paradan ziyade okula fazla aidiyet hissetme, bi nevi SABANCI milliyetçiliği buna sebebiyet veriyor. Corona sürecinde bu kitlede ciddi bir erime olduğunu düşünüyorum çünkü okul çok kötü yönetildi. Bunun dışında forumda bi Sabancı sevmemezliği var gözlemlediğim kadarıyla. Kimi zaman şişirilen üniversiteler olduğu gibi kimi zaman da yerilen üniversiteler oluyor. Çoğu kişi Sabancı'nın nerede olduğunu bile bilmiyorken ahkam kesiyor; Koç alır
    Bilkent verir gibi boş yorumlar yapıyorlar. Doğru olan her üniversite öğrencisinin kendi okulunu objektif bir şekilde tanıtması ve kıyas işini adaylara bırakmasıdır. Umarım forumda bu anlayış oturur zamanla.

    Asıl mevzumuza gelirsek, SABANCI vs sabancı. Burada yazdıklarımdaki tek amaç adayları doğru bilgilendirmek ve tercihleri konusunda yardımcı olmaktır.



    SABANCI (iyi yönleri)

    1-Bölüm seçme serbestliği: Sabancı'da ilk sene herkes aynı dersleri alıyor. Ve sonrasında istediğiniz bölümü, kontenjan sınırlaması ve not ortalaması kıstası olmadan seçebiliyorsunuz. Bu koşullarda bölüm seçme serbestliği sunan tek okul Sabancı. Kendi sitesinden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Burs vb durumlarınız aynen devam eder. Yani Yönetim Bilimleri'ne yerleştikten sonra Bilgisayar Mühendisliği'ne ya da Görsel İletişim Tasarımı'na ya da Ekonomi'ye ya da Endüstri Mühendisliği'ne... geçiş yapabiliyorsunuz. Tek bir koşulu var: Ülkedeki en düşük puanlı ilgili bölüme yetecek puanınızın olması. Yani CS okumak istiyorsanız sayısal puanınızın Kıbrıs'taki CS bölümüne(en düşük bunun oduğunu farz ediyorum) yetecek kadar olması gerekir.

    2-Ders seçim serbestliği: Türkiye'de istisnasız her üniversitede dönemlik alınması gereken dersler listelenmiştir. Yani 1. dönemde matematik, fizik, akademik yazma; 3. dönemde algoritmalar, ayrık matematik vs. Sabancı'da böyle bir plan yok. 1. sınıftan sonra istediğiniz dersi istediğiniz zaman alabiliyorsunuz. Bu ne işe yarıyor derseniz: Ders yükünüzü kendiniz belirliyorsunuz. Yani o dönem bireysel olarak zamana ihtiyacınız varsa daha rahat dersleri seçebiliyorsunuz. Ya da matematik derslerini aradan çıkarayım derseniz, aynı dönem 3 matematik dersi alabiliyorsunuz. Ya da bi dönem o dersi kasıntı bi hoca veriyorsa siz sonraki döneme bırakabiliyorsunuz.

    3-Çift anadal imkanı: Geçtiğimiz sene itibariyle Sabancı'da istediğiniz herhangi bir bölümle çap yapabiliyorsunuz. 3.20 not ortalaması istiyor. Çap durumunda okulu 1 yıl daha burslu okuyabiliyorsunuz.

    4-İngilizce: Ben hazırlığı atladığım için pek bilmiyorum. Lisans eğitimine başlayan öğrencilerin dersleri anlamakta zorlandıklarını duymadım pek. Genel olarak iyi bir eğitim verildiği çıkarımını yapıyorum.

    5-Akademik ortam: Üniversitede ve bilim üretilen bir kurumda olduğunuzu hissediyorsunuz. Hocaların araştırma projeleri çokça oluyor. Öğrenciler de katılabiliyor. Akademik kadro genel olarak iyi.

    6-Tam burslulara sağlanan olanaklar: İlk 1000'e 1000 TL burs verilecek. Ayrıca 2 kişilik yurt ücretsiz. Tam burslu yerleşip ilk 1000'de olmayanlara ise 4 kişilik yurt veriliyor. Ayrıca maddi durumunuz kötüyse ihtiyaç bursu(600 TL) veriliyor.

    7-Üniversitenin prestiji: Çok iyi yerlere gelen mezunlar var ve diplomanın bir etkisi var, gözlemlediğim kadarıyla. İyi maaş veren şirketlerde Sabancı mezunlarını görmek mümkün ve yurt dışına giden de baya var. Ama Sabancı İşkur Üniversitesi değil okulun adı. Yani kendine bir şeyler katmayıp işsiz kalanlar da olabiliyor, her okulda olduğu gibi, ve bunlar okulu sorumlu tutabiliyor ilginç bi şekilde.

    8-Sabancı Gösteri Merkezi: Aylık program yayınlanıyor ve konser, tiyatro gibi etkinlikler yapılıyor. Cüzi bir rakama iyi gösterileri izleyebiliyorsunuz. Burası da kampüs içinde.

    9-Öğrenci kulüpleri: Baya bir öğrenci kulübü var. Bazılarındaki ortam bana samimiyetsiz gelse de güzel aktiviteleri olabiliyor.



    sabancı (kötü yönleri)

    1-Konum: Sabancı dağ başında. Dağ başında derken yerleşke bir tepenin üstünde değil kastım. Dağ başında, yani önünden insan geçmiyor. Kampüsün ana kapısı çevreyoluna açılıyor ve yürüyüş yapıp biraz hava alayım deme şansınız yok. 3-4 km yürürseniz insan görebilirsiniz. O yürüyeceğiniz yolda da kamyon ve tırlar geçiyor. Dağ başında olmasının yanında İstanbul il sınırında. Kocaeli tableası 5-10 km ötesinde. Haliyle İstanbul'a ulaşmak sıkıntılı. Civarda (6-7 km ötede) Viaport(avm) var bi gidilecek. Bu konumun belki de tek olumlu yanı Sabiha Gökçen Havaalanına yakın olması. 15-20 dk.da havaalanına ulaşabiliyorsunuz.

    2-Ulaşım sorunu: Konum mevzusunun bir sonucu olarak okula ulaşım sıkıntılı. Üniversitenin anlaşmalı olduğu Gürsel firması var. Yüksek ücretlerle birkaç noktaya ulaşım sağlıyorlar(Pendik-Kadıköy-Levent-Viaport vb.). Fiyatlar pahalı olsa bile nispeten hızlı ulaşım imkanı sağlıyorlar. Otobandan gittiği için 50 dk.da Kadıköy'de olabiliyorsunuz mesela. Levent de 60 dk. Bu kısa bir süre aslında çünkü özel aracınızla da gitseniz bu kadar sürer. Ama pahalı bir hizmet ve her sene de zamlanıyor. Öğrenci kitlesi de ciddi bir tepki göstermiyor. Bu sene olumlu bir gelişme oldu ve birkaç öğrenciyle birlikte İETT hattı getirttik okula. Pendik metro ve marmaraya ulaşım sağlıyor. Ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olmasa da ciddi bir rahatlama oldu.

    3-Yemek sorunu: Daha önce başka üniversitelerde de yemek yedim ama bu kadar kötüsünü hatırlamıyorum. Sürekli benzer yemekler ve tatları çok kötü. Beğenen olabilir ama damak tadı yoksa bir şey diyemem. Ki bu kötü yemekler pahalı da aynı zaman da. Tabldot menü 11 TL idi bu sene. Seneye 14 TL civarı olur. Fiyatlar her sene artıyor. Sadece bazen tatlıları güzel oluyor ama onlar da kilo aldırıyor:). Yemek konusunda da okulda değişiklik olması için gelecek sene çabamızı ortaya koyacağız. Umarım bu mevzuyu da hallederiz.

    4-Koku sorunu: 20 yıl önce kurulan bi okul neden buraya yapılır pek anlayamıyorum. Çünkü organize sanayi bölgesinin yanında olan okulda ara sıra fabrikalardan gelen kötü kokular oluyor. Bazen ciddi derecede rahatsı edici olsa da bezdirecek sıklıkta ve şiddette olmuyor. Hava kirliliği açısından ise sorun olmadığını belirtti, üniversite yönetimi. Bazı ölçümler yapmışlar ve normale yakın çıkmış.

    5-Yaz okulu: Yaz okulu tam burslulara ücretli. Bu saçmalığı uygulayan sayılı vakıf üniversitelerinden. Yaz okulu ders ücreti 7000 TL idi bu sene, ücretlilere. Tam ve %50 burslulara ise 3500 TL. Baya pahalı yani. Ve yaz okulunda okulun dışından hocalara ders verdirtebiliyorlar. Bunlar bazen fiyasko oluyor.

    6-$abancı: Sabancı pahalı bir okul ve zam yaparken öğrencilerin gözünün yaşına bakmıyorlar. 108000 TL oldu ücreti. Tam bursluları etkilemiyor bu belki ama okula para ödeyenler her sene ücret zammına hazırlasınlar kendilerini. Okulda ucuza geçinme imkanı yok. Yemekhane bile pahalı ve kötü. Okuldan çıkmak isterseniz shuttle var ve pahalı. Asistanlık vs ek iş yapayım derseniz de ucuz işçilik yapıyorsunuz. Saatlik 10 TL veriyorlar.

    7-Yönetim krizi: Üniversite yönetimi bu sene baya kötü performans gösterdi. Ama ben onların tamamen sorumlu olduğunu düşünüyorum. Sonuçta okulun çalışanı onlar ve yapabilecekleri sınırlı. Asıl kararları holding veriyor. Corona salgınının görülmeye başlamasından itibaren hep öğrenciler mağdur edildi. Olumlu olan tek şey not sisteminin esnetilmesiydi. Onun dışında çokça fiyasko yaşandı. Yurt ücretlerinin iadesi için baya direttiler. Kampüste olmamamıza rağmen ücret ödeyenlere bir kuruş geri vermediler. Online mezuniyet diye bir saçmalığa imza attılar ve mezun olanların tüm haykırışlarına rağmen onları görmezden geldiler. Salgın koşullarındaki ekonomik duruma rağmen yaz okulu ders ücretlerine %25 zam yaptılar(salgından etkilendiğini belgeleyenlere biraz indirim yaptılar). Özetle öğrenciler ve üniversite yönetimi arasında bir iletişimsizlik var. Umarım çözülür.



    SaBaNCı (ne iyi ne kötü yönleri)

    1-Spor imkanları: Kapalı spor salonu, basketbol ve futbol sahaları vs var. Fitness salonu çok küçük değil ama genelde kalabalık. Çok ciddi bir eksik var bana göre. O da yüzme havuzu olmaması. Bunun içinde gelecek sene uğraşıcaz.

    2-Yurt: Yurtlar 3 katlık binalardan oluşuyor ve asansörsüz. Odalar orta bütüklükte. Çok küçük değil. Ama ranzada yatıyoruz, masa yatğın altında. Masanın çok geniş olması hoş bir şey ama yatağıma oturayım diyemiyorsunuz. Her seferinde o merdivenden inip çıkmanız gerekiyor. Yurt etkinlikleri oluyor. Pizza, lahmacun vs dağıtıyor öğrenci mentörleri ve hoş bir ortam oluyor. Bunun finansmanını okul sağlıyor. Yurtta çalışma odası var sözde ama çalışacak kadar motive olmak gerçekten imkansız. Her katta bir odaya 2 masa 2 kırık sandalye koyup öğrencilerin ders çalışmalarını bekliyorlar. Burası genelde sigara odası olarak kullanılıyor(sigara yasak normalde). Yurt öğrencileri yetişkin olarak görüyor ve saçma sapan giriş çıkış saatleri vs yok. Turnikeden kart vs de okutmuyorsunuz. Dilerseniz gece 4'te yurda gelebilirsiniz ve kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

    3-Kafeler ve market: Birkaç tane kafe var ama çok pahalı. Güzel yemek yapanlar var. Bir dürüme 20-25 TL bayılmanız gerekiyor tabii. Starbucks da var, meraklılarına. Market olarak Şok var. Küçük ve ürün skalası dar. Bolca sıra beklemeniz gerekiyor genelde.

    4-Öğrenci kitlesi: Üst sıralardan yerleşen çokça öğrenci var. Baya zeki insanla karşılaşıyorsunuz. Ailesinin maddi durumu iyi olması sebebiyle Ösym sınavına kasmayıp ücretli yerleşen ama iyi bir lise geçmişine sahip(fen liseleri, robert koleji, gs lisesi, kabataş erkek vs.) öğrenciler oluyor. Fakat bunun yanında ortamlar için üniversite okuyanlar da var. Bu kitlenin içine girmek zorunda değilsiniz. Ki maddi durumu iyi olan herkesin öcü gibi görülmesi saçmalığı da var forumda. Ama bence tam tersi şekilde düşünmek gerekiyor. Maddi durumu iyi olan yakın arkadaşlarınız olabilir ve bu insanlar arkadaşlığın ötesinde de size faydalı olabilir. Benim iyi anlaştığım bir arkadaşım var mesela. Maddi durumu iyi ve arabası var. Bir yere gitmek istediğimde beraber gidiyoruz. Onun dışında benden matematik dersi alan arkadaşım var. İleride bu arkadaşlarınız size iş imkanı bile sağlayabilir. O yüzden maddi durumu iyi olan insanlara farklı gözle bakmamak gerek. Onlar da bizim gibi insan.


    1 saatten fazladır bununla uğraşıyorum. Umarım kararsız olanlara faydalı olur. Çokça soruyu cevapladım ama hala sorunuz varsa cevap verebilirim, müsait oldukça. Özelden yazmak yerine buradan yazın lütfen(çok kişiselse ayrı tabii). Sizden ricam troller başlık altında yorum yapmasın. Yazım yanlışı yaptıysam kusura bakmayın. Umarım herkes en doğru tercihi yapar.

    Not: Burslar ve ücretler her sene değişiyor. Güncel veriler için üniversitenin web sitesini incelemelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 14 Ocak 2023; 9:46:32 >







  • Yazdıklarınıza katılıyorum. Eksiklikleri ve artılarıyla Sabancı türkiyedeki top 5’te, bölüme veya aranan imkana göre bu beşlinin sıralaması değişse de genel kaide bu yönde. Ben hem sabancı hem de diğer top okul başlıklarında fikirlerimi beyan ederken hep minor faktörlere göre karar verilmesi gerektiğini, özellikle eğitim ve imkan açısından eşit olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.

    İlk paragraftaki söylediklerinize istinaden benim eleştirdiğim tutum bu kareem said isimli arkadaşın olumlu özellikleri söyleyenleri PR’cı ilan etmesi. ODTÜ EEE vs Sabancı MDBF başlığında ODTÜ EEE’yi öven uzunca bir mesaj yazmama rağmen arkadaş garip bir eziklik dürtüsüyle beni PR’cı ilan etti Geçen seneden beri bu hesapla, ondan önce de farklı bir hesapla tercih döneminde gördüklerimi paylaşmaya çalışıyordum. Bilenler bilir genelde Sabancı tercih edecek arkadaşlarla değil bilgim dahilinde olduğundan ve objektif katkıda bulunmak için bilkent ve odtü tercih eden/okuyan arkadaşlar ile konuşuyorum.
  • Hocam gel alnından öpeyim seni, çok güzel bir rehber hazırlamışsın. Gerçek sabancı budur arkadaşlar. Birde ben ekleme yapayım.

    Yemek: Özellikle hafta sonları yemekler daha kötü oluyor. Millet eve dönüyor yurtlar boşalıyor diye hiç özen göstermiyorlar.
    Kafeler ve Market: Koca kampüs kücücük şok barındırıyor. Buraya gelen meyve ve sebzeler çürük falan oluyor en dandikleri bizim okula mı iteliyorlar anlamadım ve ürünler hızla bitiyor.

    Sadece 5 yıl süreyle burs hakkınız var okulu kalmadan tamamlamanız gerekiyor.
    Ortam: Bence okulda bilkent odtü veya boun koça nazaran cok zor competitive ortam yok. Çok fazla nerd adam bulunmuyor okulda bu saydığım okullara nazaran. Ortama alışıp dersi salarsanız kötü olur. Çünkü dersler zor değil ama yoğun ve tempolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kareem Said' -- 31 Temmuz 2020; 21:33:31 >
  • ben oyumu sAbaNci dan yana kullanıyorum eyv.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Troller out demiştim ama 😡😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • binalar depreme dayanıklı mı hocam? sonuçta 1.dereceden risk bölgesinde. okula mail attık, instagram sayfasına sorduk hiç cevap vermediler. okul içinde böyle bir şey konuşuldu mu hiç binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda veya binalara bakınca bazı şeyler belli olur sizin gördüğünüz herhangi bir şey var mı ?
  • Yazdıklarınıza katılıyorum. Eksiklikleri ve artılarıyla Sabancı türkiyedeki top 5’te, bölüme veya aranan imkana göre bu beşlinin sıralaması değişse de genel kaide bu yönde. Ben hem sabancı hem de diğer top okul başlıklarında fikirlerimi beyan ederken hep minor faktörlere göre karar verilmesi gerektiğini, özellikle eğitim ve imkan açısından eşit olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.

    İlk paragraftaki söylediklerinize istinaden benim eleştirdiğim tutum bu kareem said isimli arkadaşın olumlu özellikleri söyleyenleri PR’cı ilan etmesi. ODTÜ EEE vs Sabancı MDBF başlığında ODTÜ EEE’yi öven uzunca bir mesaj yazmama rağmen arkadaş garip bir eziklik dürtüsüyle beni PR’cı ilan etti Geçen seneden beri bu hesapla, ondan önce de farklı bir hesapla tercih döneminde gördüklerimi paylaşmaya çalışıyordum. Bilenler bilir genelde Sabancı tercih edecek arkadaşlarla değil bilgim dahilinde olduğundan ve objektif katkıda bulunmak için bilkent ve odtü tercih eden/okuyan arkadaşlar ile konuşuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: basarınınteksırrıcalısmak

    binalar depreme dayanıklı mı hocam? sonuçta 1.dereceden risk bölgesinde. okula mail attık, instagram sayfasına sorduk hiç cevap vermediler. okul içinde böyle bir şey konuşuldu mu hiç binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda veya binalara bakınca bazı şeyler belli olur sizin gördüğünüz herhangi bir şey var mı ?
    Hpcam depreme dayanıklı binalar şüpheniz olmadın zaten ekim kasım gibi bir deprem olmuştu istanbulda iyi sallamıştı o zaman bizim okulda yurtlardan hissedilmemişti. Zaten yurtlar depreme dayanıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sabanci hazirlik sinavi online mi olucak bilen var mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinize sağlık. Olması gerektiği gibi bir üslupla, objektif değerlendirme yapmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sallanması lazım ama bildiğim kadarıyla. hiç sallanmaması iyi bir şey değil diye hatırlıyorum yanlış da olabilirim tabii. yapı denetim firmalarından depreme dayanıklı olduğuna dair bir belge var mı hocam özellikle belediye onaylı bir firmadan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0164ECA97

    Yazdıklarınıza katılıyorum. Eksiklikleri ve artılarıyla Sabancı türkiyedeki top 5’te, bölüme veya aranan imkana göre bu beşlinin sıralaması değişse de genel kaide bu yönde. Ben hem sabancı hem de diğer top okul başlıklarında fikirlerimi beyan ederken hep minor faktörlere göre karar verilmesi gerektiğini, özellikle eğitim ve imkan açısından eşit olduğunu vurgulamaya çalışıyorum.

    İlk paragraftaki söylediklerinize istinaden benim eleştirdiğim tutum bu kareem said isimli arkadaşın olumlu özellikleri söyleyenleri PR’cı ilan etmesi. ODTÜ EEE vs Sabancı MDBF başlığında ODTÜ EEE’yi öven uzunca bir mesaj yazmama rağmen arkadaş garip bir eziklik dürtüsüyle beni PR’cı ilan etti Geçen seneden beri bu hesapla, ondan önce de farklı bir hesapla tercih döneminde gördüklerimi paylaşmaya çalışıyordum. Bilenler bilir genelde Sabancı tercih edecek arkadaşlarla değil bilgim dahilinde olduğundan ve objektif katkıda bulunmak için bilkent ve odtü tercih eden/okuyan arkadaşlar ile konuşuyorum.
    Ben okulun odtu boun bilkente oranla daha az burslu aldıgını ve taban puanını daha düşük oldugunu söyledim. Ortamının diğer okullardan daha köyü oldugunu ve cs ee bölümlerinde diğer okullardan competitive ortamının olmadıgını söyledim. Sen şak diye konunun ortasına atladığın için bana laf ettin 0 burslu eşin varmış falan diye. Boş yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • chezdenis kullanıcısına yanıt
    Yerleşin de onu duyururlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sabancı'da okuyorum, yazılan her şeyin altina imzamı atarım çok iyi bir yazı olmuş. Tercih yapacak arkadaşların da kafasında daha netleşir olay.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: basarınınteksırrıcalısmak

    hocam sallanması lazım ama bildiğim kadarıyla. hiç sallanmaması iyi bir şey değil diye hatırlıyorum yanlış da olabilirim tabii. yapı denetim firmalarından depreme dayanıklı olduğuna dair bir belge var mı hocam özellikle belediye onaylı bir firmadan ?
    Hocam bizim fakülte biraz sallandı zaten ama yurtlarda tık yoktu. Bir süpheniz varsa okul illa belge falan gösterir bir danışın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşılıklı atışma yerine adayların sorularına yer verirsek daha faydalı olur. Rica ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam lisede dilciydim demişsiniz. Mühendislik okurken 11-12 fen derslerini bilmemek sıkıntı yarattı mı sizde?
  • Batikonn B kullanıcısına yanıt
    Cs için temel ders matematik. Ayt matematikten 39/1 yaptım. Yani aram iyidir. Cs’in bazı alanları için fizik, biyoloji vs gerekiyor olabilir ama temel cs diploması için gerekmiyor. 1. sınıfta herkesin aldığı 2 fen dersi var. Fizik, kimya, biyoloji karışık. Bi şekilde geçiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı olmuş ellerinize sağlık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.