Şimdi Ara

Sabancı Üniversitesi Hakkında Sormak İstedikleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
159
Cevap
14
Favori
20.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hayır en kötü 3k ile açar bu yıl

  • 47den 3 e bu ekonomik şartlarda. Anladım abi

  • 47kdan 10kya gelmesine değil de 3kya gelmesine mi şaşırıyorsun :D

  • İnsanın tek umudu olunca her türlü soruyu sorabiliyor. Ea dan mühendislik tek bunda olduğu için çekme olasılığı var mı yok mu diye sormak istedim. Şu kalan günlerde bile insanlar 10binle girersin demeleri bile minik minik motivasyon kaynağı oluyor. Teşekkürler

  • Yök tarafından kaldırıldı ülke geneli
  • Bu aşağıda gördüğünüz burslardan faydalanan veya fikri olanlar lütfen cevaplasın.

    https://www.sabanciuniv.edu/tr/ogrenime-devam-ederken-saglanan-burs-olanaklari


    Atıyorum ücretli "mühendislik ve doğa bilimleri"ne yerleşmek istiyorum ama sadece ilk bir-iki yılın ücretini karşılayabiliyorum. Sonrasında okula maddi imkansızlıklardan devam edemediğim için bu burslara

    başvuruyorum ve okula devam edebiliyorum. Merak ettiğim böyle bir seçenek var mı? Bu yolu seçmiş olan var mı? Veya bu çok çok zor bir yol mudur?


    Şimdiden teşekkürler.





  • En temel Basari bursunu 3.9 civari veya direkt 4.0 yaparsanız alabilirsiniz

    %50 ler %100oliyor ve yurt bursu 2000tl harçlık vs de alıyorsunuz. Yani direkt tam burslu ile ayni imkanlara sahip oluyorsunuz.

    İhtiyaç bursu tarzi seyler var fakat onları bilmiyorum

  • Bunun hiç örneği olmuş mu acaba

  • Maddi imkansızlıklardan dolayı bu bursları alacağınızın herhangi bir garantisi yok, yani buradaki burslar ihtiyaç sahibi öğrenciler için ama çok fazla insana verilmiyor. Artık yüzde 50 bursun fiyatı bile 120000 lira civarına geldi, zaten Türkiye’de çok sınırlı bir kesimin karşılayabileceği bir fiyat bu. O yüzden tam burslu olarak gelmeyen öğrencilerin bir çoğu zaten burs arttırmak için inanılmaz bir çaba sarf ediyor, bu da rekabeti inanılmaz derecede arttırıyor. Geçen yıl 1’den 2’ye geçerken 4 olmayan hiç kimse yüzde yüz burs alamamıştı mesela, bu sene ne olmuştur bilmiyorum ancak yine 3.97-‘nin tam burs alması bir tık zor, Sabancı yüksek ortalama yapmanın zor olduğu bir okul değil ama çok çok yüksek ortalama yapmanın çok zor olduğu bir okul. Burs arttırma gibi bir stresiniz olacaksa Sabancı’yı yazmanızı önermem, ama burs arttırmak sadece bir artı olacaksa normalde de bunu karşılayabilecek durumdaysanız önerebilirim.




  • Gravitist kullanıcısına yanıt

    Aslında bu soruları ( sorularım bilgisayar bilimleri için) çocuğum için soruyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    1. akademik kadronun zayıfladığı yönünde bir şeyler okudum doğru mudur?
    2. zannediyorum ekşi sözlükte okudum( nisan 2022 tarihli olabilir) pandemi önlemlerinin hala devam ettiğini, bazı derslerde online eğitim verildiği yazıyordu. Hala durum öyle mi?
    3. Bu koku meselesini de ilk buradan okudum. Sizi rahatsız etmediğini söylediniz ancak yine de sormak istiyorum. Bu koku olduğu zamanlarda gün boyu hiç geçmiyor mu?
    4. erasmus ile anlaşmalı üniversiteler kaliteli mi? Aslında demek istediğim belli başlı çok kaliteli okullar var. Rekabet burada üst düzey olduğu için buralara hak kazanamayan öğrenciler için kalan anlaşmalı okullar sıradan mı?
    5. Çocuklar her ne kadar üniversitele ciddi idealler ile girseler de , çok çalışmaları gerekse de yine de arta kalan zamanlarında iyi vakit geçireceği bir alan da olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden okulun iyi bir kampüse sahip olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden kampüs imkanları ( tiyatro, konser, sinema, sosyal kulüpler vs) nasıldır.
    6. siz hazırlık okudunuz mu? Hazırlığı atlamak için yapılan sınav zor mudur?
    7. Okulun Yurt dışı imkanları ile ilgili bir avantajı var mıdır?


    cevaplar için şimdiden teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnyk -- 19 Aralık 2022; 9:7:5 >




  • Tam bursu hangi şartlarda kaybedebiliriz ?
  • storm_01 kullanıcısına yanıt
    Okul 5. yıla sarkarsa (hazırlık hariç)
  • mnyk M kullanıcısına yanıt

    2- Şu an çoğu ders yüzyüze (birinci sınıf öyle, diğer sınıflar da öyledir diye düşünüyorum)

    3- Tanıtımlarda çok kokmuyor, sıkıntı yok derlerse inanmayın. Her gün koku yok tabi ama arada bir koku oluyor, bazen çok kötü ve rahatsız edici kokuyor. Dışarıda nefes almak eziyet gibi oluyor ve gün boyu sürüyor genelde. Bazen 1-2 gün sürdüğü de oluyor. Binaların içine bile giriyor (koridorlara vs.). Çok rezalet bir durum keşke okulu yapmadan önce bi düşünselerdi buraya sanayi yaparlar mı diye. Her kokuyu çektiğinde kampüsün yerine küfrediyosun. Zaten uzak merkeze tamam da bari sanayinin yanına yapmasalardı. Koç ne güzel orman içi uzak olmasına rağmen, biz burda zehirleniyoruz resmen. (İçimi dökmem lazımdı biraz ağır olmuş olabilir :D)

    5- Tiyatro, konser eskiden baya oluyormuş Sabancı Gösteri Merkezinde ama pandemi sonrası nadiren oluyor. Bu dönem 1 konser oldu o da belediye sağolsun, okul saldı herhalde SGMyi. Bir ara 4 tane tiyatro oyunu oynandı bi de onu diyebilirim. Hiç yoktan iyidir ama eskiden sürekli oluyormuş. Sinema isterseniz arkadaşlarınızla akşam boş bir sınıfta izleyebilirsiniz. Bazen film izleme etkinliği oluyor sinema kulübünün onlara katılınabilir. Sosyal kulüplerin bazıları aktif ama çok bilgim yok. Bazı kulüpler için para lazım :/


    Bildiğim şeyleri yazdım. 1. sınıf olduğum için her şeye hakim değilim. Hazırlık okuduğum için de geçme sınavı hakkında tam bir yorum yapamayacağım.





  • Bulveye kullanıcısına yanıt

    Çok doğru

  • Yaz okulu burslu öğrencilere ücretli mi? Birde düzenli üstten ders alma şansımız oluyor mu? Eğer bilgin varsa cevaplarsan sevinirim.

  • Yaz okulu ücretinin yarısını ödüyorsun ders başına. Tam burslu olman fark etmiyor, illa para ödüyosun yani. Üstten ders alabiliyorsun eğer prerequisite'sini karşılıyorsan ve hiç yoksa. Birinci sınıfta 3 kredilik boşluk oluyor onunla üstten ders alan oluyor mesela. Pek alt üst olayı yok gerçi dersleri istediğin zaman alabiliyosun. Yeter ki prerequisitelerini karşıla.

    Sabancı Üniversitesi Hakkında Sormak İstedikleriniz
  • Gravitist kullanıcısına yanıt
    Merhaba yks 2023de sayısal.25k eşit ağırlık 6k yaptım sabancıda bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama sayısal sıralamamla burssuzuna girebiliyorum eşit ağırlık sıralamamla %50 burs alıp bilgisayar mühendisliğine girme imkanım var mı 1.sınıf bitiminde bölüm seçmede bilgisayar mühendisliği fazla tercih edilirse kontenjanlar dolarsa seçemezssem ne yapacağım yardımcı olursanız sevinirim .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.