Şimdi Ara

SAATLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
104
Favori
3.880.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili gubidikkk omega 1.sınıf replicasini koyuyorum kordonlarda kod numaraları mevcut olanlarda var.
     SAATLER

     SAATLER
  • Bu arada replika değil orjinal arıyorum replikalarda sınıf ve bir çok detaya girip aldanma ihtimali yerine orjinalini tercih edeceğim herhalde benim sormak istediğim bu saat quartz olabilir mi yigit tuna pm ile sana detayını da neden şüphelendiğimi de yazmıstım aslında baktıysanız
  • Çünkü seamasterin orjinalinde quartz da mevcut onda dediğim gibi seamaster yazısı otomatikte kırmızı diğerinde beyaz.Bu cronolu da sitesinde kırmızı yazıyor ama satıcının satışındaki saatin yazısı beyaz çıkamadım işin içinden açıkçası replika mı otomatik mi?Satıcıyla da 2 gündür irtibat kuramadım arttırma bendeydi zaten teklif iptali yaptım sonunda biraz önce.
  • bu saatlerden sizce hangisi iyi almayi dusunuyorum
     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gubidikkk

    Çünkü seamasterin orjinalinde quartz da mevcut onda dediğim gibi seamaster yazısı otomatikte kırmızı diğerinde beyaz.Bu cronolu da sitesinde kırmızı yazıyor ama satıcının satışındaki saatin yazısı beyaz çıkamadım işin içinden açıkçası replika mı otomatik mi?Satıcıyla da 2 gündür irtibat kuramadım arttırma bendeydi zaten teklif iptali yaptım sonunda biraz önce.

    yok ben orjinal diyerek replicasini vermesinler diye detay farklarına bakarak bir fikir edinirsiniz diyerek replicasini koydum.chrono diver modelinde 7750 eta valjoux kullanılır quartz sadece Seamaster 300 M modelinde vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gubidikkk



     SAATLER


    />


    benim dikkatimi ceken seamaster yazısı omeganin resmi sitesinde kırmızı ama diğer yerlerdeki fotograflarda beaz bu fark neden kaynaklamıyor bir amacı mı var




  • chrono diver kadranda küçük bir makyaj geçirdi yenilerinde seamaster yaziları kırmızı ve 15 ve 45. dakikalarda olan luminous puntolar kaldırıldı.2 modelde orjinaldir.
  • dünyanın en ince tourbillion u.
  • Tourbillion mekanizmasi ile ilgili güzel videolar.


    Jaeger-LeCoultre



    Glashütte







  • Minute Repeaterlarıda cok severim onunda bir kaç videosunu koymak istiyorum.






  • Doğru saat kullanımı ve bakımı
    Saat pillerinizi tamamen bitmeden değiştirin. Saatin içinde bırakılmış bitik piller, zamanla aşınmalara ve akmalara neden olabilir.

    * Suya dayanıklı saatlerin arasında pek azına su geçirmez denilebilir. Sadece “water resistant” denilen, suya dayanıklılık oranı üzerinde açıkça belirtilmiş saatleri, denizde, duşta ya da havuzda güvenle kullanabilirsiniz.


    * İçine su (nem) veya toz bulaşmış saatlerinizi sadece yetkili teknisyen ve servislere gösterin. Konusunda yetersiz kişilerin müdahelesi, saatinizde ciddi hasarlar açabileceği gibi, mevcut garantisini de iptal edebilir.


    * Mekanik saatlere, mutlaka düzenli aralıklarla bakım yapılması gerekir. İçlerine kaçabilecek küçük toz zerrecikleri nem vs mekanik aksamın sürtünmesini arttırabilir.


    * Saatinizi her zaman,”saat yönünde” kurun.


    * Saatiniz üzerindeki kırık yada çizik parçaları, mutlaka zamanında değiştirin. Bu çatlaklar, toz ve nemin içeriye girmesini kolaylaştırır.


    * Saat pillerinizi mümkün olduğunca, muhtemel bitim tarihin yakınında, yani tamamen bitmeden değiştirin. Saatin içinde bırakılmış bitik piller, zamanla aşınmalara ve akmalara neden olabilir. Sıradan saat pillerinin ortalama ömrü 2 yıl kadardır. Tabi saatin üzerindeki, enerji kullanan ekstra özelliklerin yoğun kullanımı bu süreyi muhakkak azaltır. Pil değişimini, saatinizin yetkili servisine yaptırın.
    Ayrıca değişim sonunda; saatinizde, ter, su yada tozun sebep olabileceği hasarların olup olmadığını kontrol ettirin ve yıpranıp değişmesi gereken parça olup olmadığını kontrol ettirin.


    * Metal aksam suyla temizlerken dikkatli olmak gerekir. Eğer çok kirli ise, bir diş fırçası ve sabundan yardım alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki sabun, deri kayışlara uzun vadede zarar verebilir.


    * Sadece suyla durulayıp, yumuşak ve saatinizde küçük çizikler bırakmayacak bir bezle kurulayın. Tabi saatinizde ,”water resistant” güvenliği yok ise, gövdesini mutlaka sudan uzak tutmalısınız.


    * Deri kayışlar özellikle yaz mevsiminde, kolunuzdaki teri emdiği için gevşeyebilir ve şekillerini kaybedebilir. Ayrıca bileğinizde terin oluşturduğu isilik benzeri izlerde bırakabilir. Bu sebeple, deri kayışları, yazın düzenli olarak kurulayın.


    * Saatinizi, direk ve güçlü güneş ışığından uzak tutun. Bu aynı zamanda, deri kayışların renklerini de soldurur. Ayrıca, saat pilinizde bu sıcaklıkta daha çabuk azalacaktır.

    Ayrıca, quartz saatlerinizi, kulaklık, hoparlör, mixer, televizyon vs. gibi manyetik alan oluşturan cihazlardan uzak tutun.
    Saatinizi, gaz, civa vb. kimyasallardan uzak tutun. Özellikle civa, altın saatlerinizin rengini bozabilir.

    MEKANİK SAATLER
    Mekanik alanda dakiklik, milimetrenin yüzde biri veya mikron olarak ifade edilir. Saatçiler, saniyelik değişimlerden söz ederler. Bu yüksek hassasiyet, mekanizmanın sürekli olarak yerçekimi, metal açılımı, ısı değişimleri, yağlama, sürtünmeden kaynaklanan etkilerin altında kaldığı varsayımıyla oluşmaktadır.
    Dakiklik ve ortalama günlük hız, saati kullanan kişinin aktivitelerine göre değişir. Manyetik alanlar (Bilgisayarlar, cep telefonları vb.) saatin çalışmasını etkileyebilir.
    Şiddetli çarpma ve darbeler bazı parçaları gevşetebileceğinden bu gibi sarsıntılardan kaçınmanız gerekmektedir.
    Mekanik saatler 100’ün üzerinde parçadan oluşan minyatür makineler olduğundan, dakiklikleri quartz saatler kadar kesin olmamaktadır. 24 saatte 6-12 saniyelik sapmalar normal sayılmaktadır.


    SU GEÇİRMEZLİK

    İsviçre’de üretilen su geçirmez saatlerin tümü basınç testlerinden geçirilmektedir. Saatin kasasının geçirildiği “Yüksek Hava Basıncına Direnç”, “Yüksek Su Basıncına Direnç” ve “Sıcaklık ve Mekanik Gerilime Karşı Direnç” testlerini başarıyla tamamlayan saatler “Su Geçirmez” (Water-resistant) saatler olarak tanımlanmaktadır.

    Kasalarda bulunan su geçirmezlik ibareleri şu şekilde açıklanabilir:
    3 ATM veya 3 BAR (30m veya 100ft)
    Her günlük kullanım için gerekli dayanıklılık seviyesidir. Yağmur gibi hafif bir su sıçramasına veya el yıkamaya dayanıklıdır. Ancak yüzmeye elverişli değildir.

    5 ATM veya 3 BAR (50m veya 165ft)
    Her günlük kullanıma, yüzmeye ve duşa uygun dayanıklılık seviyesidir, ancak dalmaya veya su sporlarına uygun değildir.

    10 ATM veya 10 BAR (100m veya 330ft)
    Her günlük kullanım ve havuzda yüzmeye uygun dayanıklılık seviyesidir. Tramplenden atlamaya, yüksek basınca veya su sporlarına uygun değildir.

    20 ATM veya 20 BAR (200m veya 660ft)
    Tramplenden atlama, yüksek basınç ve su sporlarına dayanıklılık için gereken en düşük basınç seviyesidir. Bu koşullara dayanıklı olabilecek tek saat türü “Dalgıç”(Diver) saatleridir


    saatci.net sitesinden alınmıştır.




  • arkadaslar ara ara açık arttırma sitelerinde italyan eta veya italyan replica gibi terimlere sahip ilanlarla karşılaşmaktayım bu konudada sizi uyarmalıyım.öncelikle italyan eta gibi bir sey yok italyanlar eta nın kopya mekanizmalarını yapmıyorlar ,italyan replica diye bir sey gerçektir fakat içerisinde eta mekanizma kullanılmaz.27 yada 31 jewels lık vespa mecanizmalar kullanılır.kalite olarak kıyaslarsak italyan replicalar 1.sınıf asya replikalara denktir fiyat olarakta 300 usd den fazla vermenizi önermem.
     SAATLER
  • bu bilgi iyi oldu,merak ettiğim bir konuydu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gael

    bu saatlerden sizce hangisi iyi almayi dusunuyorum
     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER

     SAATLER


    ben 5.den almayı düşünüyorum ama kaliteleri nasıl tam emin değilim o yüzden biraz şüpheliyim




  • bu saatlerde herhangi bir led bozulursa ne olucak?
  • Off BAyılıyorum şu iç aksamı gözüken saatlere. Ellerinize sağlık
  • breitling navitimer replicasi olan veya arıyan arkadaslar satıcılardan mutlaka mekanizmanın resimini isteyin ve simdi size vermiş oldugum resmin aynısıysa isviçredir geri kalan benzer mekanizmaların hepsi asyadır.
     SAATLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytuna -- 3 Şubat 2008; 14:48:02 >
  • Grade 1 isviçre replicaların sahip olması gereken özellikler.
    Make Genuine Swiss-made
    Movement ETA 25-Jewel
    Hacking Signal Yes
    Gold Finish 2-Tone: Solid gold
    All-gold: Triple-wrap 2-Tone: Triple-wrap
    Color of Gold Exact
    Stainless Steel Solid 440 Grade
    Weight Almost Exact
    Water-Resist. 30m Diving
    Crystal Genuine sapphire
    Wholesale Price $500-$700
    Retail Price $700-$1200
    Warranty 1 year
  • 1.sınıf japon replicalar

    Make Japan-made
    Movement ETA 21-Jewel or 25-Jewel
    Hacking Signal Yes
    Gold Finish 2-Tone: Solid gold All-gold: Triple-wrap
    Color of Gold Sport models are Exact Dress models are poor
    Stainless Steel Solid Low-Grade
    Weight 15-20% lighter 15-20% lighter Fair Too light
    Water-Resist. Unknown
    Crystal Lower quality sapphire
    Wholesale Price $300-$500
    Retail Price $500-$700
    Warranty 9 months-1 year
  • Casio Edifice EF-503
     SAATLER
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.