Şimdi Ara

SAA7134HL lifeview lr300 uydukart yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar konuyu doğru yere açıp açmadıgımı bilmiyorum öncelikle özür dilerim.
    sorunum SAA7134HL (everest ultimate teki ismi "Philips SAA7134 PCI AV Decoder" ) digital uydu kartımın driver ini sorunsuz yüklememe karsın hiçbir görüntü ve ses alamadım. evdeki uydu cihazımızın bağlı oldugu çanakta 2 çıkışlı lnb mevcut ve diğer çıkıştan bilgisayarıma sinyal ulaştırıyorum. kartım 2. el oldugu için marka ve benzeri hiç bir bilgiye sahip değilim.driverını çip üzerinde yazan bilgiler üzerinden buldum. son olarak takılı aygıtın bir uydu kart oldugundan bile şüpheliyim. sadece 1 aden lnb çıkış ve ext yazılı bir çıkışı var. hiçbir uydu kart programında görüntü alamadım. bana bu konuda bilgi verirseniz , önerebilceğiniz bir program ve bu programda yapmam gereken ayarlar konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim


    Msi 790FX GD70 - AMD Phenom 955 X4 - Asus 8800 GS Nvidia - Kingston 1600 Mhz 2x2 4GB -500 GB Seagate 7200 Rpm


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım


     SAA7134HL  lifeview lr300 uydukart yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheva728 -- 27 Ağustos 2010; 21:35:09 >







  • Sorununuz genel olarak 3 aşamalı olabilir.

    1. Driver ve işletim sistemi kaynaklı . Sizin bilgisayarda kart sorunsuz yüklenmiş ve everest ile bilgi alabildiğinize göre bu konuda sorun yok gibi duruyor. Windows 7 kullanıyorsanız, ekrana görüntü verme teknolojisi farklı olduğu için sorun olabilir, Windows XP daha iyidir.

    2. Uydu yayını izleme programı ile ilgili sorunlar. Bu sorunlar da :

    a ) Program uydu kartınız desteklemiyor olabilir. Başka uydu programı ile deneyin. DVBdream daha faydalı olur.

    b ) Kartı çalıştırmak (initiate ettmek ) için programda gerekli dosyalar , kartınıza destek vermediği için yoktur. Eğer kartın yanında CD varsa BDA tip sürücüsü yükleyip bir de onunla deneyin.

    c ) Kartı ile program arasında yapılması gereken ayarları tam yapmamış olabilirsiniz. Diseq , codec ayarları gibi.

    3. Uydu kartları görüntüyü ekrana vermek için MPEG2 codec e ihtiyaç duyarlar. Sisteminizde gerekli codec yoksa veya codec karışıklığı varsa sorun yaşarsınız. Directx ve ekran kartı sürücülerinizin de güncel olasında fayda var.

    Kolay gelsin




  • öncelikle teşekkür ederim...açıklamalarım eksik kalmış sanırım...
    Xp Sp2 kullanıyorum
    kart 2 ci el..cdsi mevcut değil..kartın üzerinde hiçbir bilgi yok o yüzden resmi sitesini de bilmiyorum.
    Diseq , codec ayarları : bunlarla ilgili hiçbir bilgim yok sadece biz pal b/g kullanıyoruz ..uydu hakkında bitek bunu bilebiliyorum..
    bilgisayarımda kodec ler var oldugunu düşünüyorum...
    ve konuya açıklık getirirsek..ben kanal taraması yapmaya çalıştıgımda hiçbir kanal bulamıyorum..görüntü alamamaktan kastım bu...sinyal kablosunda problem varmı diye kafama göre bi test yaptım kablonun sağlamlıgı açısından avometre ile..243-245 ohm arası bir değer alıyorum yani kablo çalışyor diye düşünüyorum..daha önce söylediğim gibi lnb evdeki TV mize bağlı çalışıyor..lnb 2 çıkışlı.. evdeki kabloda da 280 ohm gibi bir değer çıkıyor..benim problemim uğraşlarım çerçevesinde program ve uydu kartım arasında sanırım ama kartımın ne oldugunu bilmiyorum..kartımın uydu kart oldugundan bile şüpheliyim..çünkü üzerindeki SAA7134HL çipi kamera kayıt kartlarında da mevcut..ama lnb bağlantılı kamera varmı onuda bilmiyorum...kafam çok karışık..öneri programınızı kurup bir deneme yapacağım ..teşekkür ederek yardımlarınızı bekliyorum




  • bu arada ender bey kartımın adı life view lr 300 müş sonunda net olarak bir bilgi elde ettim..bu noktadan sora işimiz daha kolay olucak..teşekkür ederim..
  • uğraşlarım sonucunda kartımı çalıştırmayı başardım..lifeview lr 300 içinhttp://www.lifeview.com.tw/html/downloads/internal_tv/flydvbs.htm
    linkinde herşey var.
  • Sorununuzun çözülmesine sevindim.

    Diseq , kolay anlaşılması için birden çok çanak+lnb yi birleştiren bir sistemdir diyebiliriz. Uydu izleme programı üzerinden Turksat ve Hotbird 'ü ayarlamanız gerekir. Sizde tek çanak anten varsa diseq ayarı gerekmez , direkt olarak ayar yapmanız yeterli olacaktır. Zaten ayar yapmadan da çalışmış.

    Codec ise sıkıştırılmış görüntüleri çözmeye yarayan program parçasıdır. En bililenleri mpeg 2 , divx , h264 gibi. Bu codecler bilgisayarda yüklü değilse veya düzgün ayarlanmamışsa ister film olsun ister uydu yayınında ekrana görüntü alamayız.

    SAA7134HL ise philips imali bir çiptir. Amacı başka bir sistemden bilgisayarın istediği formata dönüşüm yapabilmektir. Basitçe anlatmak gerekirse dönüştürme işlemcisidir. Bu tarz işlemciler tv kartı , uydu kartı ve kayıt ( capture) kartlarında kullanılır. Bu çipler olmasa bilgisayar lnbden gelen sinyalı algılamaz veya işlem yapmaz çünkü kendi istediği tarzda değildir. Kayıt kartında da kameranın video sinyalini bilgisayara girmeye uygun hale getirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheva728

    uğraşlarım sonucunda kartımı çalıştırmayı başardım..lifeview lr 300 içinhttp://www.lifeview.com.tw/html/downloads/internal_tv/flydvbs.htm
    linkinde herşey var.


    bilgi icin tesekkurler. paylasiminiz isimi kolaylastirdi. Herkese iyi gunler
  • Merhaba arkadaşlar bende de Fly LR-300 tv kartı var. Kartın performansı maaşallah çok çok iyi. Yıllardır kullanıyorum. Fakat kendi programı haricinde kumandasını bir türlü kullanamadım, progdvb, dvbdream hiçbirinde çalıştıramadım.

    En son geçenlerde UICE adlı program denk geldi denedim onda seçenekler içinde FLY 3000 kumanda var onu seçtim kumandayı görüyor fakat bütün tuşları aynı algılıyor galiba, ayar yapamadım.

    Bu konuyu çözen arkadaşlar var mı, yada fikri olan. Paylaşırsanız sevinirim, iyi günler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.