Şimdi Ara

S21 Plus mı Düz S22 mi..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...


    Kullandığım Galaxy S8 modeli, elimden düşüp ekranı çatladığından artık kullanılamaz hale geldi.


    Mecburen en kısa zamanda yeni bir cihaz almam gerekecek...


    Bu noktada bu iki model arasında kaldım.


    Acaba hangi modeli almak gerekir..? Neden..?


    Şimdiden çok teşekkür ederim...




  • ben de aynı modeller arasında kaldım s22'yi tercih ettim. iki telefonun da öne çıkan özellikleri var, kendi ihtiyacınıza göre tercih yapmalısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam S22 alırdım. Exynos cihaz ile uğraşılmaz.

  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    gen 1 de samsung üretimi  Exynos dan daha iyi tabi orası ayrı ama pil konusunda batırıyor.

  • Düz S21 aldım. Cevaplar için çok sağ olun :)

  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    Herkes s22 demiş siz s21 almışsınız 🤣🤣🤣

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın.


    S22'nin kamerası S21'den bir tık daha iyi. Renk doğruluğu pek iyi değil gibi hatta ama netlik vs. daha iyi. Onun dışında da S22'nin S22'den bir avantajı yok gibi bir şey. Batarya ufak ve işlemci hayvan gibi enerji yiyor, S21 kadar rahat kullanılmıyor S22.

  • @sis651


    @ctrl-alt-delete Evet öyle oldu. Açıkçası S22'nin S21 ile arasında ekstrem düzeyde farkların olmadığını analiz ettim.


    Kamera da sadece bir tık iyi olan S22'nin bir de işlemci düzeyinde etkisi olduğunu düşünüyorum.


    Onun dışındaki özelliklerde S21, halefine göre halen iyi durumdadır. (Batarya, PPI değeri, kullanım vb.)


    Zaten alttaki mesajda da forumdaş yeterli analizi yapmış :-)

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.


    Üstteki mesajda da dediğim gibi iki model arasında git-gel yaşadım evet ama S21'in de halen günümüz şartlarına göre özelliklerinin çok iyi olduğunu düşünmekteyim. Kamerası da -bana göre- gayet iyi bir netlik sunuyor. Beğendim doğrusu...


    Belki batarya noktasında üzer mi? Onu da zaman gösterecektir. Yoksa işlemci vs S22 almaya iten sebepler olarak gelmedi gözüme...


    Ama tabii S22 Ultra olsaydı mukayese kabul etmez direkt alırdım ama ona da bütçem el vermedi.


    Özetle; S21'i olup da S22'ye geçilmesini -kendimce- akılcı bulmuyorum.

  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

    S21 kamerası gayet net aslında da karanlıkta veya harekette vs. S22 daha net fotoğraf yakalamakta bir tık daha iyi. Aman aman bir fark yok hani. Hatta S22 fotoğrafları biraz daha doğal ve S22 fazladan keskinlik uygulayarak detay göstermeye çalışıyor.


    S22'de Snapdragon işlemci var ama Samsung üretimi olması sebebiyle Exynos'a göre çok fazla artısı yok gibi işlemcinin. Kamera performansı biraz daha iyi gibi, ve oyunlarda daha iyi. Onun dışında kattığı aman aman bir üstünlük yok.


    S21 grubunda şikayet edenler vardı, Exynos işlemci var diye S21 iyi çekmiyormuş, Çinli telefonlar daha iyi çekiyormuş. S22 Snapdragon işlemcili ama S21'e göre daha zayıf çekiyor ya da 4G'den daha çabuk düşüyor. Bu tarafta bir ayara ihtiyacı var bence. Bir de S21 ile 580 Mbps civarı 4G'de görmüştüm hız testinde. S22 ile 450 Mbps üstüne daha çıkamadım. Gün geçtikçe de bu hızı görebileceğim baz istasyonları yoğunluktan dolayı azalıyor gibi. :)


    Yazılımsal olarak da arada fark yok gibi. Hâlâ kamerada ekranda geri hareketi yapınca fotoğraftan videoya geçiyor ya da ön kameraya falan geçiyor, böyle yazılımsal ince ayarlar Snapdragon modelinde de düzgün değil.


    Kişisel olarak S21'den S22'ye geçtiğimde gerek yokmuş ve keşke geçmeseydim dediğim de oldu. Ama yanımda sürekli power bank taşıdığımdan ve ille bir şarj kaynağına yakın olduğumdan sıkıntı etmiyorum pek. Daha kompakt oluşu daha bile hoş ama pilin göz önünde azalışını görmek hoşuma gitmiyor. :)





  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle detaylı analizden ve mukayeseden ötürü çok ama çok teşekkür ederim.


    Her ne kadar S21 sayfasında yazsam da malum orada cevaplar alamadığım belki S22 sayfasına sorsam bir şey derler mi diye çekincede kaldığım S21'e dair birtakım sorularım var. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden çoook teşekkür ederim.




    1-) Malum ülkemizde henüz 5G olmadığından onu kapatıp cihazı LTE 4.5G'ye almayı bulamadım. Acaba böyle bir ayar var mıydı..?



    2-) Önceki cihazım S8'de Wi-Fi'ye ilk bağlanırken Wi-Fi Personal 2 gibi bu şekilde bağlanıyordum. S21'de ise WP2'nin altında 'Wi-Fi Enterprise' gibi bir şey daha yazıyordu. Bu tam olarak nedir acaba..?



    3-) Cihazı aldığımda üzerinde ekran koruyucusu bulunuyordu. Parmak izi okuması açısından bu şekilde kullanmak bir sıkıntı yaşatır mı? Yoksa çıkarılmalı mıdır..?



    4-) Cihaza kılıf olarak da aşağıdaki ürünü aldım. Üzerindeki ekran koruyucusunun sağ üst uç kısmındaki fazlalık ilk başta sorun yaşatsa da o kısmı keserek yerleştirdim. Umarım yarar sağlar ve tavsiye ederim.



    https://www.spigen.com.tr/urun/galaxy-s21-kilif-spigen-liquid-crystal-4-tarafi-tam-koruma



    5-) Hemen hemen çoğu Samsung uygulamasına girerken en baştaki maddeleri kabul ettirmek için 'Verilerimi yurtdışına göndermek istiyorum.' gibi bir dayatma bulunuyor. Bu hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.



    6-) Kamera açıkken sağ üstte 'Hareketli Fotoğraf' adında bir özellik bulunuyor. Bu özelliğin kısa video çekiminden farkı nedir acaba..?



    7-) Cihaza şarj aleti olarak aşağıdaki ürünü Hepsi Burada satıcılı olarak almıştım.



    https://www.hepsiburada.com/samsung-ep-ta800n-typec-25w-kablosuz-hizli-sarj-aleti-siyah-p-HBCV000006KCP0?magaza=Hepsiburada



    Fakat telefonun Pil Ayarları menüsünde 2 seçenek bulunuyordu. Biri 'Hızlı Şarj', diğeri ise 'Süper Hızlı Şarj'...



    Cihazda ise şu an Süper Hızlı Şarj seçeneği aktif durumda gözüküyor. Şarj olurken de ekranda Süper Hızlı Şarj ibaresi var.


    Acaba cihaz adına yarar sağlaması açısından hangisini kullanmamız gerekir..?



    8-) Bir de Pil Ayarları menüsünde pili koruma adı altında %85'e kadar şarj etme durumu vardı. Bunu aktif etmeli mi..?



    9-) Cihazın 'Ram Plus' menüsünde ise 4 GB seçeneği seçiliydi. Acaba 6 GB veya 8 GB işaretlense bunun pile veya başka bir şeye olumlu/olumsuz etkisi olur mu..? Hangisini işaretlememiz uygun olur..?



    10-) Son olarak gerek telefon gerekse başka elektronik aletler için şarj aletlerini prizde tutmanın bir sakıncası olur mu..?





  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam s21, s22'den daha iyi. Ben de anlamadım Samsung neden s22'yi yapmış. Keşke işlemciyi mimariyi rami modemi vs falan değiştirmeden s21 satmaya devam etseydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bir haftadır telefon almayı kafaya koymuştum.Samsung'un S22 serisi değişim kampanyası göze cazip geldi . 4 senedir kullandığım Huawei Mate 20 lite'a yaklaşık 3500tl değer biçtiler ki bence çok iyi bir fiyat verdiler.Letgo'dan falan herhalde 750-1000tl ye ancak satardım :) Bütçe dahilinde s22 ve s22 plus arasında kalmıştım ama arada yaklaşık 6000tl fiyat farkı doğuyordu.Buna değer miydi bilemedim.S22'nin 3750'lik pil kapasitesine güvenemedim.

    Sonra tesadüfen hepsiburada'da S21 plus'ı gördüm fiyat olarak daha uygundu.Eski telefonumu da 2000tl değer biçtiler.Fırsat bu fırsat diyip aldım fiyatların yakın zamanda tekrar zamlanmasından korktum.


    İlk defa samsung telefon kullanıyorum.Mate 20 lite'dan sonra benim için çok fark oldu.Ben baya eskide kalmışım :) Telefonda oyun oynayan biri değilim.Genelde sosyal medya için kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.nako -- 13 Haziran 2022; 14:4:52 >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt

    1 - S21 ve S22 gibi cihazlar 5G desteklese de Samsung'un bunu bir yazılım güncellemesi yayınlayarak etkinleştirmesi gerekmekte. Etkinleştirse de 5G'yi kapatmak için ayar var tabii ki.


    2 - Farklı bir WiFi protokolü. Adına göre daha kurumsal özellikler olduğu belli oluyor ama detayları ile hiç ilgilenmedim.


    3 - Ciddi bir sıkıntı yaratmayacaktır. Zamanla eskir, aşınır vs. o zaman biraz sorun olabilir ama bir şey olacağını sanmıyorum açıkçası.


    5 - Samsung yabancı bir şirket. Tüm işleyişi de yurtdışından yönetiliyor. Tüm sunucuları da yurtdışında. İndirdiğimiz güncellemelerdir, yedeklemelerdir vs. Amazon'un sunucularında vs. yurtdışında yerlerde barınıyor.


    6 - Görece gereksiz bir oyuncak. :)


    7 - Yavaş şarj daha iyidir. Acele bir ihtiyaç olmadıkça yavaş şarj kullanmak iyidir.


    8 - Günü rahat çıkarıyorsanız edebilirsiniz. Bataryanın sıkıntılı olan tam doluluk seviyesine erişmeden kullanılabilmesini sağlamakta.


    9 - Çöp. Çok özel kullanım senaryoları dışında gerek yok pek buna. İşletim sistemi zaten bu işleri kendi yerine getirebiliyor. Android telefonumda yetersiz bellek hatası alalı yıllar yıllar oldu.


    10 - Faturanıza sakıncası olur. Az da olsa güncel akıllı sayaçlar bunların tüketimlerini de ölçebiliyor.





  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    Cihazı fazla kompakt yapmışlar. S21 ölçüsünde yapıp biraz daha batarya sıkıştırsalar içine, iyiydi.

  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam. Ben de mail attım Samsung'a. S21 varken s22 çok gereksiz. Sadece s21 satsanız daha mantıklı olur diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim. Eksik olmayın :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.