Şimdi Ara

S Sport Plus ve Digiturk Play 50 Fps Yayın Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Epeydir aklıma takılan bir soru var. S Sport Plus veya Digiturk play gibi internet üzerinden yayın veren platformlarda neden yüksek bitrate ve 50 FPS yayın seçeneği yok?
    İnterneti iyi olan epey insan var kaldı ki 1080p 50fps yayınları reddit vs gibi platformlarda İngiltere ligini izlemek için yayınlar bulabiliyorsunuz ve hiç donma takılma olmuyor.
    Kaçak göçek yayınlarda bile bu seçenekler varken neden para verip alınan bir platformda bu seçenekler olmuyor. Bunu sağlamak mı çok zor yoksa bunu verirlerse uydu yayıncılığını bitirip daha fazla para kazanamayacaklarından korktukları için mi bu seçenekleri getirmiyorlar? Ya da bir başka seçenek kimse şikayet etmediği için habersiz bir şekilde düşük bitrate ve 25-30 fps yayınlara devam mı ediyorlar?
    Bilen birisi yazarsa sevinirim. Şahsen ben S Sport Plus yüksek bitrate ve 50Fps (uydu yayını kare hızı) seçeneği olsa o fiyata sırf F1 ve İngiltere ligi için seve seve üye olurum. Fakat düşük kare hızı ile izlerken takıla takıla ilerliyor sanki top akıcılık ölüyor ve kalitede internetteki kaçak yayınlardan daha kötü.







  • Üyeler koyun olduğu için. Maç spor sevdasına uydu pahalı olduğundan buna şükür diyorlar net üyeliği alıyorlar. Abone fazla olunca onların da canına minnet geliştirmiyolar. Bir iki ses olur sonra susarlar 4 kişi kurbana girer gibi izlerler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Hocam para verip direkt Beinsport eutelsat üyeliği olanı anlıyorum fakat kalite önemli değil sırf izleyeyim yeterli diyenler için internette bir sürü yayın var. İnsanları korsana teşvik etmiyorum fakat o kötü kalite ve kare hızı parasını hak etmiyor. Dünya da artık ip TV de bile 50fps arar oldu insanlar. Bu olayı yayıncı kuruluş ya da resmi yayın hakkına sahip büyük şirketler sağlayamıyorsa vay halimize.
    Bir diğer olayda gecikme süresi herkes ona kafayı takmış durumda. Şahsen ben saniyesi saniyesine böyle izleyeceğime, seçenek olsa 1 dakika geriden izleyip dediğim özelliklerin olmasını yeğlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yayın kalite yetersizliği hakkında çok mesajım ve konum vardır. Digiturk playe bu konu ile ilgili mail attım ama dönüş yapmadılar.

    Her şey bir yana digiturk play sitesinde bile yayın kalitesi hakkında bilgi bulamazsınız :) 720p mi, 1080p mi,1200k mi vs. Hadi biz biliyoruz 1800k rezalet kalitesi var. Ya bilmeyen insanlar?

    Türkiye'de yayıncılık denen bir şey yok. S sports plusu geçen yıl 5 ay ücretsiz denedim. Dolu dolu 5 ay. Bu sezon 1 ay denedim. Sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz.

    Adamlara diyorum ki Epl liginde yayınlarını donuyor. Hala uğraşıyorlar ama bilmiyorum :) bana kendi kalitemi kendim seçeceğim seçenek koy diyorum. YouTube tarzı mesela. İnternet hızı iyi olan istediği gibi izlesin.

    47 mbps sabit hız almama rağmen görüntü kafasına göre değişiyor.

    Yani hocam sistem yetersiz. Hiçbir zaman da yeterli olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Şaka gibi gerçekten IPTV denemesi aldım 3-4 yerden. Onlarda bile S Sport 1080p 5-6k bitrate ve 50fps iken heriflerin kendi yayın sitelerinde dandirik 1500bitrate ve 25fps. Dediğiniz gibi ilerlemesi çok zor gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simos35

    Şaka gibi gerçekten IPTV denemesi aldım 3-4 yerden. Onlarda bile S Sport 1080p 5-6k bitrate ve 50fps iken heriflerin kendi yayın sitelerinde dandirik 1500bitrate ve 25fps. Dediğiniz gibi ilerlemesi çok zor gibi duruyor.
    Hocam adamlar uydudan çekiyor çünkü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S Sport Plus'da 6 mbite varan bitrate mevcut, hızınıza göre (bende direkt en yüksekten açıyor) açıyor.

    FPS'e gelirsek evet 25 düşük geliyor bana da, 50 olmalı artık sene 2019, 2020 ye giriyoruz.
  • S sport plus kullanan var mı. Memnun mudur. F1 için düşünüyorum. Yayınlar stabil mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uydu yayınları
    1080i 25fps
    720p 50fps
    2160p 50fps

    olarak verilmektedir.
  • HD diye sattıkları yayınlar HD değildi.

    Daha önce ben de bu konularda çok yazdım ancak ne yayınlayanın nede seyredenin çok umrundda değil.

    Üstelik utanmadan birde Smart TV için ekstra para istiyorlar. Bu dandrik görüntüyü koca panelde seyretmeye kalkmak eskiden ciddi bir işkence göz yorgunluğuna sebep oluyordu.

    Açıkcası uzun zamandır Bein kullanmadım kulanmayı da düşünmüyorum.

    Kablo TV üzerinden görüntü kalitesi çok tatminkar tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 000hasan -- 19 Şubat 2020; 11:3:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.