Şimdi Ara

&&S@N@L P!L0T F@N CLUB&& (FSX ve FS2004 ile ilgili tüm sorular buraya) (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
4
Favori
104.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fuel flow degerini kollamak mantikli olsa da, bu sefer de ucusun uzamasiyla birlikte daha uzun sure uculacagi icin, anlik yakit akisi azalsa bile totalde tuketilen yakit artabilir. Bu yuzden, cesitli parametrelere gore secilen bir ekonomik hiz vardir. 737-400 ile yaklasik mach 0.73-0.74 civari bir hiz tutturmanizi onerebilirim.

    Ayni sekilde mumkun olan en yuksek irfifa da, en ekonomik irtifa olmayabilir. FL360 uzerine ciktikca tirmanmanin marjinal faydasi azalacaktir.

    Yolcu ucaklari genelde yaklasik 2-3 derece civari bir pitch acisi yani burun acisiyla seyrederler. Hizi buna denk getirecek sekilde duzenleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 21 Haziran 2008; 15:01:03 >
  • Demek ki her zaman yavaş gitmek mantıklı değil.

    Daha yeni yeni simulatöre başladığım için değişik belki de saçma sorularım olabilir, kusura bakmayın artık.

    Zaten hafta da 1 ya da 2 uçuş tamamlayabiliyorum vakit yokluğundan, o yüzden bazı şeyleri öğrenmem daha uzun sürüyor, anlamadığm çok şey var.

    Teşekkür ederim yardımların için, kafama bir şey takılırsa tekrar sorarım burdan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ucus hizi aslinda hassas dengeler sonucu tayin edilir. Bazen az yakit yakarak gitmek en ekonomik cozum degildir cunku ayni zamanda "vakit=nakit" oldugu icin, ucusta harcanan sure ve harcanan yakit arasinda bir denge kurmak gerekebilir. Ama bunlar karmasik mevzular, diger bazi pilot arkadaslarin asina oldugu, FMC'de "cost index" diye girilen deger iste bu "vakit=nakit" denkleminin onemini arzeden bir ifadedir. Cost index buyudukce yakitta daha comert olunur.

    Biz mesela tirmanmayi 290kts ya da Mach 0.78 ile (hangisi daha buyukse), seyri mach .78 ile ve alcalmayi da yine .78 / 290kts. ile yapariz, ucagimizdan ve yol karakteristigimizden yola cikilarak bulunan optimal deger budur. Boeing 737 New Generation ile ucan sanal pilot arkadaslar bu degerleri kullanabilirler. Ama bir 747-400 bundan cok daha hizli gidecektir cunku ucagin dinamikleri de, tasarim amaci da ve kullanildigi seferler de tamamen farkli dengeler uzerine kurulmustur. Ya da kargo tasiyan bir 747 ile yolcu tasiyan 747 bile farkli degerlere sahip olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 21 Haziran 2008; 20:04:04 >




  • Bilgisayarıma bir sürü eski model Nostaljik jet yükledim.
    Sıkıldım fmc ve mcdu kurmaktan. Artık Vor to Vor uçuşlar ile yoluma devam edicem.
    Bu gün 1980 model flight 1 md 80 ile ilk uçuşumu gerçekleştiricem. bakalım ne kadar prtaikte bildiklerimizi nasıl becerizcez.
    Hiç gps felan da açıp bakmıyacam. Göstergelei izliyicem. Sonuc ne olcak.
  • Benim gibi fms kullanan biri de ancak bukadar yapar .
    Aslında ucak bu kadar hızlı manevra almasa daha kaliteli bir dönüş olucaktı


     &&S@N@L P!L0T F@N CLUB&& (FSX ve FS2004 ile ilgili tüm sorular buraya)
  • Bravo Kapitan, guzel bir ugras secmissin. Ne yazik ki gercek hayatta VOR temelli navigasyon artik ortadan kaybolmaya yuz tuttuysa da sahsi fikrimce bu sekilde yolculuk yapmak cok zevklidir. Artik yogun trafik yuzunden FMC'ler, GPS'ler ve RNAV gibi yuksek hassasiyetli ve karmasik navigasyon yontemleri kullaniliyor, belki de bir kac on yil sonra VOR'lari sadece yedek kullanim amacli gorecegiz, belki hic gormeyecegiz.

    Neyse bu geyigi gecelim senin inise bakalim. Isin mantigini dogru kavramissin ama su soru geliyor akla, ya 2 dakikadan uzun gitmissin ya da cok hizli kalmissin. O yuzden fazla acilmissin. Hizi max 180 gibi tutarsan ve son donusu daha az aciyla donerek yaparsan (20 dene) sonuca varirsin. Kolay gelsin.

    Bir de, S yapmissin radyali kesmek icin, yani saga donmussun hemen yakalayayim diye ama delmissin, cok gerek yok oyle saga donmeye, nasil olsa keseceksin, ibreyi kovalamana gerek yok, birak oyle ilere... Zaten VOR'a yaklastikca iyice hassaslasir, tutturmak icin yalpa yapar kaybolursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 22 Haziran 2008; 8:20:32 >




  • ARkadaşlar KAlkışları güzel bir şekilde yapıyorum ama bir türlü iniş yapacağım piste tam olarak hizalayamıyorum ne yapmam gerekiyor?iniş yapacağım runwayı tam karşıma alamıyorum şu anda manuel uçuşları deniyorum daha yeniyim ILS şeklinde ucuşları denemedim hiç yardım lütfen Fsx kullanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gr3g0r

    ARkadaşlar KAlkışları güzel bir şekilde yapıyorum ama bir türlü iniş yapacağım piste tam olarak hizalayamıyorum ne yapmam gerekiyor?iniş yapacağım runwayı tam karşıma alamıyorum şu anda manuel uçuşları deniyorum daha yeniyim ILS şeklinde ucuşları denemedim hiç yardım lütfen Fsx kullanıyorum


    Simulasyon bölümünden Kapitan_Zur_See'nin açmış olduğu güzel konular var. Araştırırsan bulursun.
  • Onun birkaç videosunu gördümde konular çok karışık
    hepsini bulamadım teşekkürler yinede
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gr3g0r

    Onun birkaç videosunu gördümde konular çok karışık
    hepsini bulamadım teşekkürler yinede





    Bir de bu videoları izle.

    Tıkla
  • O tutorial türk videoları süper tüm videoları indirdim elevatorların falan sensivty sini düşürdüm daha rahat kontrol ediyorum bide inerken hızımı azaltıorum ama hızı 200 knnota çıkıor piste 200 knot hızdayken temas ediyorum nasıl iniş yaaparken hızımı azaltabilirim? motorları kapatıyorum hala hızlanıyor
  • Tekrar tekrar izle, izledikçe hatalarını göreceksin.

    En azından ben tekrar tekrar izledikçe hatalarımı farkettim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gr3g0r

    O tutorial türk videoları süper tüm videoları indirdim elevatorların falan sensivty sini düşürdüm daha rahat kontrol ediyorum bide inerken hızımı azaltıorum ama hızı 200 knnota çıkıor piste 200 knot hızdayken temas ediyorum nasıl iniş yaaparken hızımı azaltabilirim? motorları kapatıyorum hala hızlanıyor


    Inis flap ayarinda ve gear down ucagin boyle bir problemi olmaz, muhtemelen A/T (autothrottle) aciktir ya da baska bir vahim hata var. Yoksa ucagin hizinin 200'un altine inmemesi bir yana, ucagi 145 kts. gibi hizda tutmak icin yuzde 60 civari gaz bile vermek gerekir.

    Ayrica motor kapatilir mi hic...

    200 kts ile yere degmen en azindan lastiklere bye bye demektir.

    Elbette kac fpm yani varyo ile alcaldigin onemli, -2000 gibi geliyorsan hizlanman normal tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 28 Haziran 2008; 8:58:47 >




  • Oyuna Yeni Başlıyorum Yeni Yeni Öğreniyorum dün ilk defa jet uçurdum sorunu çözdüm speed breaker die bi kol var iniş yaparken kademe kademe onu açıyorum çok sağlam bir iniş yapıyorum


    quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan

    Tekrar tekrar izle, izledikçe hatalarını göreceksin.

    En azından ben tekrar tekrar izledikçe hatalarımı farkettim.


    Şu kotalar yenilensin indircem izlemediklerimide kotayı 3 gb geçmiş bulunuyorum zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FavianMK -- 28 Haziran 2008; 11:12:35 >
  • Arkadaşlar Fan Cluba Girebilrmiyim? İmzayı ekledim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gr3g0r

    Oyuna Yeni Başlıyorum Yeni Yeni Öğreniyorum dün ilk defa jet uçurdum sorunu çözdüm speed breaker die bi kol var iniş yaparken kademe kademe onu açıyorum çok sağlam bir iniş yapıyorum





    Speed brake flap 20 pozisyonundan sonra ve 1000 feet altinda kullanilmaz. Yani sorun cozulmemis . Jetten once Cessna'ya devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 28 Haziran 2008; 11:12:25 >
  • elle iniş yapıyorum hala cok hızlıyım oto pilot herşey kapalı rpm 1600 devirde alcaktan uçtum iniş yapcam yine hızlı indim birazda glide slop açısı mı ne var onun üzerinde çalışmam lazım iniş açısını tam yakalayamıoyrum bu arada canessa da speed break varmı? neyse tutorial turkde birsürü video var onları izlicem bu akşam bu sorunu çözcem hangi havalimanından kalkıp hangi havalimanından inmeliyim araları kısa pistleri uzun olan hava limanı sölermisinz yada vfr planını buraya atarmısnız? öm de olur o plan üzerinde ben epey bi çalışayım


    Videoyu İzledim Hatırladım iniş açışından kaynaklanıor vertical speed i ayarlayamıyormuşum:D o nedenle birde dikey olarak inişe geçtiğimden çok hızlanıyormuşum bu arada güzel uçuş planları olan(yeni başlayanlar için) bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FavianMK -- 28 Haziran 2008; 13:56:17 >
  • please insert FS2004 Disc 4,select OK and restart application

    Şu hatayı alıyorum.Yukledıkten sonra acmaya calısınca Daemon uzerınden kurdum oyunu ama acamıyorum.Daemona ımage olarak 4. cd dosyasını da yukluyorum sonra tıklıyorum yıne acılmıyo.

    Nası cozucem bu sorunu
  • crack yapmadan açılmıor 4. cd de heralde crackı olması lazımdı ordan onu kopyalıcan oyunun kurulu oldugu klasöre sonra deamon falan gerekmıor
  • Arkadaşlar görüyorum ki büyük bir katılımcı kitlesi var burada. Sizleri saygıyla selamlıyorum çünkü böyle kompleks bir simulasyona insanın ilgisinin sürekli olması için, sanal da olsa pilotluğa gönül vermiş olması gerekir diye düşünüyorum.Aranızda Warbirds ve IL-2 Sturmovik 2. dünya savaşı simulasyonu oynamak ya da filomuzun bir parçası olmak isteyen olursa bekliyoruz. Gökyüzünde görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakinroll -- 2 Temmuz 2008; 17:33:30 >
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.