Şimdi Ara

Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
615
Cevap
62
Favori
30.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Wilson Fisk Hocam bu ramlar den elimde 4 tane var.Acaba 2 sinde bi sıkıntı olabilir diye diğerlerini taktım sonuç yine aynı.Uğraşmamış demişsin ama sabahtan beri uğraşıyorum hala da uğraşmaktayım :)) Evet taiphoon dan okutmadım şimdi onu deniyecem.Yani sorun calcutator da değildi anakartda gibi yada bende :))) çünkü calcutar dan bağımsız voltaj vs... versem de hiçbir şekilde açılmıyor pc.Bu ramlar bu kadar kötü olamaz :((


    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

    Açılmıyor Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı 





  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

    ya ben de diyorum ki gördüm ben bu filmi daha önce.o arkadaş da anlamayan biri değildi ama revision nedir bilmiyormuş b die mi b die diye düşünüyormuş.onu nasıl ikna etmiştik şimdi bulsam konuya bakıp ama sen beni dinle taiphon işini kesin yap ona uğraşmamışsın dedim.3600 de deneme daha azını dene kademe kademe in limiti bulacaksın eninde sonunda.adam 3200 diye satmış yalan mı değil.b die diye satmış yalan mı değil ama bad bin olanlarından b die o yüzden olmuyor.b die'nin bir ton kalitesi var iyisi var iyisinin iyisi var artık bir yerden sonra elle seçiyorlar çipleri ramleri oluştururken onların fiyatı uçuk var bende 2 set oradan biliyorum.çok süper dediğim b die adataları rezil etmişti o kadar da süper değilmiş.anlatabildim mi mercedes ama a b c e s diye gidiyor ya da hepsinde sunroof yok yani bir b die'nin kötü olabileceğini başka nasıl örnekleyebilirim?

  • Anladım hocam mercedes görünümlü şahin almışım işte Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı  neyse cl16 3200 le devam edecem artık Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı 

  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

    öyle demeyelim de dizel a180 almışsın dci motorlu yani reno.3200 cl16 da kurtarır işlemcisine göre.popüler olanlardan sadece 3600 3700x için süper olmaz o mimarinin ram işi sıkıntılı ondan böyle konu açtık zamanında böyle programlar yazıldı.şimdi zen3'e 2133 taksan Allah razı olsun abi Allah ne muradın varsa versin abi Allah tuttuğunu altın etsin abi diye uzatıyor yani ram tak yeter ki. şimdi böyle bir işlemci ve elimde piyasanın en iyi bir iki raminden biri var ne 4000 yapabiliyorum 3800 cl14 yapabiliyorum bir işe yaramıyor bizim iş de yaş yani.ikinci set 10600kf'de onun keyfi gıcır buldu 3800 çalışan rami düşük voltajda o da Allah razı olsun abi diyor.

  • hocam merhabalar,sistemim msi b450m vdh pro max,3600x(4.2ghz 1,275 v) ve team t-Force Vulcan tuf gaming alliance 3200 mhz (cl16) ramler var(hynix cjr C-die) .bir kaç denemeden sonra 3600 mhz cl 16 buldum,voltaj 1.370v.testmem ve oyunlar da hata almadım.latency 72,4ns den 67,3 ns oluyor daha olmuyor.degerlerim amd nin 3600 mhz ramler icin tavsiye ettiği degerlere yakın.



    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı
    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı




  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    merhaba, değerlerinden GDM yani gear down mode disabled olarak görüyorum.bu ayar kapatarak iş yapılması zor bir ayardır anakartına göre değişir kimi kolay kapatabilir kimi kapatamaz sistem açmaz ya da çok voltaj ister.bu ayar aynı zamanda ryzende tek sayı cl değeri verebilmemizi önleyen ayardır.madem kapalı bu durumda az daha voltaj vererek 1.4'ü geçemeyerek -ki günlük için uygun- cl15 deneyebilirsin biraz daha düşer.

  • Tşk ederim hocam deneyeceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    rica ederim.az bir voltaj artışı ile olursa kullan olmazsa boşver kötü değil değerin 67 yani.zen2'de böyle çıkıyor abartı kasacaksın b die ile 3800 cl14 falan anca o zaman 61 oluyor 60 olmaz limiti 61 zen2'nin 3300x hariç.yani limiti 61 olan bir şeyde 67 yaptın öyle düşün.

  • Merhabalar


    Elimde 16 gb dual kit olarak kullandığım Vengeance RGB PRO SL b die samsung cipli ramlerime 3733 mhz cl16 gecıkmeyle oc denedim fakat hiç bir şekilde stabil çalışmadı testlerde .


    İşlemcim 5600


    Anakartım x570 gaming plus


    Sogutucum 240 capelix


    Sizden bu konuyla ilgili yardımlarınızı rica edeceğim, thapion verisi ektedir

    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı




  • ilkinylmaz İ kullanıcısına yanıt
    B-Die olduğunu eminsiniz. Thaipon Bazen C-Die yerine B-Die gösteriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ramlerin seri numaralarından baktık b die cip olarak geçiyor eminiz diyebilirim be şöyle birşey var bu ramler aldıgım arkadaş bu ramleri 4400 mhz cl14 degerlerinde intel sisteminde kullanıuordu 😔


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkinylmaz İ kullanıcısına yanıt
    Peki işlemcinin tam olarak hangi FCLK değerinde stabil olduğunu biliyormusunuz hocam ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayır maalesef bilemiyorum daha dogrusu bu konuyla ilk defa ilgi duyuyor ve yapmaya çalışıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt
    Dostum ögrendim 1800 de stabil çalışıyormuş ryzen ler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilkinylmaz İ kullanıcısına yanıt
    İlk önce optimal FCLK değerini bulmak için:

    Primary Timingleri 1T 18-18-18-18-36 ve tRC değerini 54 olarak ayarlayın, VDIMM olarak 1.45-1.5 arası verebilirsiniz şimdilik.

    FCLK=UCLK şeklinde ayarlamayı unutmayın.

    Yavaş yavaş frekansı 3600'den başlayıp TestMem5/Karhu/Memtest/Prime 95 gibi uygulamalar kullanarak test edin, Ayrıca WHEA Hatalarına bakın Stabil Olmayan FCLK değeri Ses Cızırtısı ve WHEA hatalarına neden olacaktır.

    Stabil değilse VSoc/VDDP/VDDG CCD,IOD değerleriyle oynayabilirsiniz. VSoc genellikle 1.1-1.2 arası bir değerde olması optimaldir aynı şekilde VDDP 0.9-1.0 arası optimal. VDDG IOD/CCD hakkında çok bir fikrim yok Zen 2-3 İşlemcim olmadığı için, Ama Her zaman VSoC degeri VDDG IOD değerinden büyük olmalı.

    Ayrıca CPU 1.8 Voltage değerini bir miktar artırmak FCLK değerinin stabil olmasını sağlayacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zen 2 ve 3 ProcODT değeri genellikle 40 Ohm Civarı optimaldir, RTT değerleri ise anakartlara özel o yüzden kendinizin test edip en iyi değeri bulmanız gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı

    Bendeki degerler böyle...bu gecikmeyi nasıl dusurcem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 1800x i çıkarıp 5700x taktım ve docp standart açtım vay be ilk seride kandırılmışızRyzen için DRAM Calculator Kullanımı Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı 



    Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı




  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    5700x + B-Die ile ne Overclock olur Hem Zen/Zen+ gibide uğraştırmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fulukk kullanıcısına yanıt

    Aynen 5700x konumda paylaştım herifin biri yapmış aynı ram ve aynı anakartla sadece işlemci 5900xRyzen için DRAM Calculator Kullanımı 


    zaten bu 1800x de 75 ns gördüğüm ayar yani sadece docp açık o yüzden şaşırdımRyzen için DRAM Calculator Kullanımı Ryzen için DRAM Calculator Kullanımı 


    5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE | DonanımHaber Forum » Sayfa 11 (donanimhaber.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Eylül 2022; 21:24:59 >




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.