Şimdi Ara

ryzen 7 3800x ve Ryzen 9 3900x maksimum RAM kapasitesi ve maksimum kanal sayısı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: experiment67

    Neredeyse ekim oldu. Stok problemi devam etmekte. 3900x ya da 3950x stok durumu hakkında bilgisi olan arkadaşlar detaylı bilgi verebilir mi
    3950 aslında eylülde çıkacaktı ama ekime sarktı net tarih belli değil. 3900x üretim sıkıntısı var deniyor elbet stoklara girer de tarihi belli değil.

    Daisy Chain ve T-Topology ile ilgili ek bilgi



    Daisy Chain topolojisini uygulayan ANAKARTLARIN Avantajları, işlemci ve A2 ve B2 bellek yuvaları arasındaki hattın (bus) optimize edilmiş uzunluğu ile yatmaktadır.





    T-topolojisine sahip olan ANAKARTLAR, bellek ile vasat olarak overclock olur - 3466–3533 MHz'e kadar. Böyle bir ANAKARTIN temel avantajı, dört modül konfigürasyonunun yüksek overclock potansiyelidir.



    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Eylül 2019; 4:27:45 >




  • 4 kanal desteklemesi başka bir şey ram slotunun fazla olması başka. X99'da bazı Xeon'lar 512 gb ram falan destekliyor olması lazım. Bunu 4 kanal üstünden isterse 20 soketle versin teoride farketmez.

    Ha overclock edilmiş yüksek frekansta çalışan ramlerde çok sayıda modül kullanılırsa kararsızlık olabiliyor. Gaming sistemde eğer çift kanal ram varsa çift ram kullanmak en optimali yani. Quad channel ise 4 parça ram kullanmak keza.

    Neden x99'lar 4 kanallı ama 9900K veya 3900x çift kanal peki? Bunlar ile x99'un bulunduğu kategori farklı. Intel X Chipset workstation'dır, Z Chipset ise gaming.

    X99 ile profesyonel render, modelling falan yapar(dın)sın. Z390 ile oyun ağırlıklı olarak bir çok iş yapılır ama daha yüksek iş gücü için x299 Chipset gerek.

    Keza 3900x evet oyun işlemcisinden çok daha fazlası ama bir threadripper serisi gibi de değil. Çok fazla çekirdek sayısı destekleyemez x570 gibi x470 gibi Chipsetler, tr4 gibi anakartlar gerek bunlara.

    Üretim maliyeti ve müşteri hedefiyle alakalı yani.

    3900x'e 4 adet ram takarsan ve çok yüksek hız aşırtma yapmazsan ramlere gayet de düzgün çalışır. Ama düşük kalite ramleri yüksek frekanslara zorlarsan mavi ekran haliyle.

    Ecc ram daha kararlı ama daha yavaş frekansta çalışan ramler ve evet iş istasyonu işlemciler destekler sadece çünkü diğerlerinin böyle bir ihtiyacı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap için teşşekkürler beyler.

    Yeni çıkacak olan Threadripper işlemcileri her ne kadar istesem de mevcut 64GB ramlerimi ECC ramler ile değiştirmek bütçemi aşıyor. Noctua D14 ve D15 soğutucularım yerine Threadripper'a uygun soğutucu alıp ayrıca masraf etmek mantıklı gelmiyor.

    İş için kullanacağımdan dolayı 3900x stoğunu bekleyip almak daha mantıklı. T-topology ve Daisy Chain konularında detaylı bilgi sahibi oldum.

    İntel'in X serisi chipsetlerinin workstation kullanımı için üretildiğini de bilmiyordum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.