Şimdi Ara

Ryzen 5 7600 sıvı veya hava soğutucu oneri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
3
Favori
3.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Reis aldığım 700 Gr gr civari. Fazla ağır değil.
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    o 700 gram en ufak vibrasyonlarda 100 kat artar ve 70 kiloluk basınç uuygular anakarta.

    nerden mi biliyorum? arkadaşıma sattığım soğutucu anakartını kırdı. ve o snowman t4 rgb light board idi. 600 gram idi ve şu anda ram yataklarının biri çalışmıyor.

    sen 700 gram zarar vermez diye cesur ol tabii. ama bi kere naptım ben dedikten sonra geri dönüşü olmuyor.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Aga içimi kararttın :(

  • N3v3N N kullanıcısına yanıt

    arkadaşım sen okurken karardın. bana 4500 lira girdi geçen ay biliyon mu? dahası aldığım anakart da sıkıntı çıktı. pci express x8 de. anakarttan mı işlemciden mi gğu dan mı emin olamıyorum. ben napayıjm?

    soğutucu bi zıplamış arabada. gelene kadar eski anakartın ram yolunu koparmış. bu am4 anakartta oldu. intel lga da işlemciyi de işlemci yatağnı da yamultuverirsin. yaşanmış şeyler.

    15 yılda 30 parçayı darbeden kaybettim. bunların içinde bu ve ilk kasamın anakartı cidden canımı çok yaktı. ama siz gene alın isterseniz.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Reis ben hyper 212 Evo kule soğutucu kullanıyorum eski sistemimde. 6 yıldır hiç bir sıkıntı yok. EllemeZ isen bişey olmaz
  • 7500F kullanıyorum , Thermalright Phantom Spirit hava soğutucu aldım.Ürün bugün geldi ve işlemciye monte ettim.

    CS2 de maksimum sıcaklık 49 derece oldu.Boşts 23-30 arası geziniyor.
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    işte ellemezsen bi şey olmuyo. ama evde çocuk oluıyor. alıyorsun kasayı taşıyorsun. dahası o devasa soğutucuyu anakarta takmak çıkarmak eziyet.

    ben 7 yıldır sıvı soğutucu kulanıyorum daha en ufak sorunum yok şükür. geçen anakartın üzerine düşrdüm. gene bi şey yok. hem de sağlam düştü.

    sen söyle bakalım senin o soğutucu anakrt üzerine düşeydi ne olacaktıo?=

    kaldı ki sendeki soğutucu sadece 450 gramcık :D sen o yüzden öteye geç bence. burda biz snowman t4 ya da 1 kiloya yaklaşan soğutucuları konuşuyoruz. t4 dediğin soğutucu senin soğutucudan %50 daha ağır farkında isen. ve dev gibi bi soğutucu. aşırı uzun. her kasaya girmiyor. bu da vibrasyonda anakartı esnetme gücünü arttırıyor.

    kısaca sen neyle neyi karşılaştırıyorsun?

  • Hacim kiloluk malzeme alan düşünsün😁😁😁😁 sıvı herzmaan risktir. Bana göre çalışırken birden kaçak oluştuğunu düşün. Ne ekran kartı kalır ne anakart. Öyle bişey olmaz deme. Ya olursa.?
  • 7600'e stok soğutucdan fazlası fuzuli. Ben takmazdım.
  • expo yada manuel ram oc yapınca ekstra ısınma oluyor.

    Benim sistemim; r5 7600, b650 tomahawk, rx7800xt, 2x8 gb 6000 mhz ram. stok fan ile 55 derece boşta çalışıyordu.

    deepcool ak500 aldım, gta 5 oynarken 53 dereceyi geçmiyor.

    (nbsoc voltaj 1.1, ramler 6000mhz 32 36 36 76, pbo curve negatif 35 )



    Ryzen 5 7600 sıvı veya hava soğutucu oneri


    Ryzen 5 7600 sıvı veya hava soğutucu oneri


    Ryzen 5 7600 sıvı veya hava soğutucu oneri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 25 Ocak 2024; 22:51:7 >




  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    2018 den beri aktif kullanıyorum. bende neden kaçak yok hacı?

    sıvı sğutma sök taka gelen bi şey değildir. mm lik sacı olan bi şey. 3 ay da bi söküp kurclaıyacak diş fırçasıyla sökecek adm dokunmasın bile :D benim gibi temizlikle uğraşmıyan, kasa içi sirkülasyonu, oda havalandırması olmayan, bartın gibi nemin dibine vurduğu için sıcaklığı düşmeyen ortamda isen hava soğutma başa bela. şimdi bulamıyoırum da. eksiden ben hafa soığutma kullanırken az eziyet çekmemiştim. 3 ayda komple dönmeyi kesen fanlar vs eziyetti. toza hiç gelmiyor fan.

    şu anda 1800x işlemcim var. baya da ısınan bi model. bi koyuyorum işleme. 3 gün kapanmıyor pc. hadi gel de kule tipiyle soğut soğutabilirsen :D

    ama dediğim gibi temizlik hastasıysan, sisteminde tek ssd belki bi tane hdd varsa kasan geniş ferahsa kullan sen kuleyi.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Kasanın olduğu oda yazın 38 dereceyi buluyor. Yan kapağı açınca makine kendine geliyor. Sıkıntı yok onun haricinde😁 aman da kaçırmasın reis. Yoksa kasa içi duman olur.. sıvı dan memnun san sesin çıkarma😁🤗👍
  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullan. Bende termal peerles se satin aldım. Şuan sadece ram kaldı. Şu Expo olayını tam manasıyla randıman li çalışmıyor. Acaba xmp ram alınıp gecsemmi? Sende sıkıntı oluyor mu ramlar?
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    sistemi ilk topladığımda (kasım ayının ortaları) b650 pro wifi anakart yanına da patriot viper venom 2x8 5600 mhz ram almıştım. Uzun süre sistemi kuramadım çünkü anakart chipset arızalı geldi. Aralık 25 e kadar bekledim b650 tomahawk aldım. Patriot ramler expo çalışmıyordu. Team t vulcan 5600 mhz ile değişim yapıldı. Onlarda expo açmadı. Sonra denemek için kingston furry 6000 mhz 2x8 ram aldım. Sadece expo açınca onlarda çalışmadı ama nbsoc 1.1 volt verip manuel 6000 mhz yapınca çalıştılar. Lexar Ares DT 32GB RGB DDR5 LD5BU016G-R6000GDLA (2X16) UDIMM 6000Mhz CL30 1.35V Siyah Ram

    Şimdi şu ramleri alsam mı diye düşünüyorum ama yeniden sıkıntı çıkartırsa artık uğraşmak istemiyorum. Sitemi topladım ekran sorunlu geldi değişti, anakart sorunlu geldi zorda olsa değiştirdim. Msi anakartın support ram bölümünde ram hızının cpu bellek kontrolcüsüyle sorun yaşayabileceği yazıyor. Ayrıca bioslar sıkıntı.





  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt
    Yahu bunee rezillik ya. Gerçekten heves kalmadı. Su ramlari alsam bi işlemciyi anakarti denicem. İnşallah sorun cikmaz. Ramler sorun. Bı biturlu randıman almadı. Am5 sistemi toplamak ile erken mi davrandık ne yaptık. Xmp ram alıp gecsemmi bilemedim. Expo da durumlar stabil değil ya.. adamım sende. Bayağı bir sorun yaşamissin.. inşallah benim anakartta sorun çıkmaz...
  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    7 yıldır kaçmadı kaçmaz da. yılda 1 sökülür tozu alınır. 2. yılda da sökülür sıvısı değişir. ancak geçen yaşadığımız olay yzünden daha 400 gram üstü soğuucu almam.

  • STAR_023 S kullanıcısına yanıt

    expo idi xmp idi derken anakart bulamıyorum, bulsam ram bulamıyorum. hepsini bulsam kesin o kombinasyonda sorun yaşayanlar var. 8000 serisine göz dikmiştim onda da pcie slotu ve m2 slotlarının hızı düşüyormuş. 2025 de değiştirecem artık platformu =)

  • Deep~DarkNeSs kullanıcısına yanıt

    Bir şey soracağım. 7 borunun 7 si de işlemcinin üstüne denk geliyor mu ? Dikkat ettiniz mi montaj yaparken ?

  • Antor kullanıcısına yanıt
    Ben hala ram ayarlayamadigim için kurulum yapmadım. Diğer arkadaşlar yazar.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Reis hic sorma. Şu ram olayı yüzünden soğudum ya resmen. Birnevi pişmanlık mevcut am5 sistem topladigim icin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.