Şimdi Ara

Ryzen 5 1600x win 10 win 7 ikilemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam yaklaşık 3 yıldır windows 10 kullanıyorum 1703 den sonra işler bozuldu 1703 sürüm yükleyip updateleri kapatın 1709 ve 1803 kanser edici düzeyde unstabil geliyor işlemci performansına balta vurdukları yetmedi birde saçma sapan sorunlar yaşatıyor bilginiz olsun win10 a antipati kazanmayın 1703 yükleyip update leri kapatın kullanın
  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef sadece usb portları var. Normalde win 7 kurulumu için gigabyte ın yardımcı bir programı var ama hata verdiği için gömülü iso hazırlayamadım. Şu anki win 10 sürümüne alıştım gibi, çok ekstrem birşey çıkmazsa win 7 ye dönmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    Hocam elimdeki cihazların sorunsuz driver yüklemeleri sadece 1803 de oluyor. Ben yeni geçtiğim için performans farkına birşey diyemem. Şu an 1803 ten memnunum. Win 10 üzerinde hakimiyet ve deneyimim arttıkca duruma göre tedbir alırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: showstopper41

    Ryzen 1600 ile Windows 7 64 bit kullanıyorum.

    Ryzen bir sisteme Windows 7 64 bit kurmanın pratik bir yolunu tarif edeyim.
    Önümüzdeki en büyük engel USB portlarının Windows 7 kurulumu sırasında çalışmaması.
    Biz buna rağmen kurulumu yapacağız.


    1.Anakrtımız seri portlu bir model olmalı.
    Ben Asrock AB350 Pro 4 modelini seçtim.
    https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/

    2. Seri port üzerinden çalışan bir klavye lazım. (USB girişli olmacayak)

    3. Çalışan başka bir bilgisyar üzerinde dahili depo HDDminiz (Sata olacak, USB HDD değil) içine AMD nin sitesinden anakart çipsetine uygun sürücünün kurulumunu atıyoruz. B350 çipset için örnek driver.
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350

    4. Windows 7 64 bit kurulumunu klavye ile tamamlıyoruz.

    5. Windows açıldıktan sonra klavyeyi kullanarak. D sürücüsüne gidip (Depo HDD) çipset sürücüsünü kuruyoruz ve USB portlar çalışıyor! Bilgisayarı yeniden başlatıp artık USB klavye ve fare kullabiliriz.

    Opsiyonel adım bunu yapmanızı tavsiye ederim.
    6. Diğer tüm sürücülerin, programların, oyunları vs... kurulumlarını yapıp tüm C sürücünün yedeğini D sürücüsüne yani depo HDD'ye alıyoruz. Acronis True Image gibi bir program ile bunu yapabilirsiniz. Bootable image alma programları vardır onlar da olur. Olaki Windows falan çökerse tüm bu eziyeti bir daha yaşamayın. C nin yedeğini D sürücüsünden restore edersiniz.
    Veya ntlite yada gigabyte windows usb tool yardımıyla usb driverlerını windows isosunun içine entegre edip kurabilirsiniz. Ben bu şekilde kurdum windows 7.




  • Ben bir ara bir rehbere bakıp elimdeki iso yu patchlemiştim.

    Bu şekilde uefi olarak hatta Skylake sisteme kurmuştum, bende rehberlere de göz atabilirsiniz ama şahsen w10 a alışmaya bakın bariz bir problem çıkaracağını sanmıyorum artık.
  • win 10 alıştıkta örneğin 1803 sürümünde ev grubunu kaldırmışlar.ee bendeki laptop ve masaüstü birbirini göremiyor ne yaptıysam.eski sürüme dönmek de hiç kolayıma gelmiyor.
  • Win 10 nu neredeyse win 7 de alıştığım şekle dönüştürdüm sayılır. Tek sıkıntım ups in takip programını kullanamamak, onda da win 10 un suçu yok. Yeni anakartta com port çıkışı yok, usbden dönüştürücü kabloda işe yaramadı. Ups takip programı ile sistemin yük durumunu takip edip, ayarlarımı ona göre yapıyordum. Böylece fx işlemcimin oc ayarlarını çektiği güç/performans oranını yüksek tutacak şekilde ayarlayabilmiştim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aylar önce Win10 güncellemelerinden bıkıp korsan Win7 kurmuştum . Yeni çıkan tüm oyunlarda sorun çıkardı bana . Yani driver vs. her şeyi denemiştim yok . En son çare en sevmediğim işi yapıp format attım ve Win10 kurdum . Yazılımsal hiç bir sorun kalmadı . Mecburi Win10 kullanıyorum ama alıştım baya güzel.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.