Şimdi Ara

Ryzen 3700X İçin Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba, konunun başlığı Ryzen 3700X için Anakart önerisi ancak ben sorunumu en baştan detaylı bir şekilde anlatayım ki belki Anakartta önce yapmam gereken şeyler vardır.

    Öncelikle MSI B350 Tomahawk Anakarta sahibim. Ryzen 5 1600X işlemcim, MSI GTX 1060 6 GB Gaming X ekran artım, 2400 Mhz 16 GB DDR4 Ram ve son olarak Cougar'ın 700W 80+ Bronz Power Supply'ım var. Geçtiğimiz günlerde Sapphire Radeon RX 5700 XT Ekran kartı ve Ryzen 7 3700X işlemci satın aldım. Sırasıyla karşılaştığım sorunları aktarmak isterim.

    Önce ekran kartımın üzerinde bulunan 16 pin güç çıkışı olduğu ancak benim Power Suplly'ım da ise 14 pin PCI-Express güç çıkışı olduğunu farkettim, hal böyle olunca güç yetersizliğinden ekran kartım çalışmadı. Daha sonra evde güç kaynağını aldığım dönemlerden kalma 8 Pin PCI-Express kablosu buldum, bunu güç kaynağına bağlayıp daha sonra ekran kartına diğer 14 pinli olanla birlikte taktığımda ise ekran kartı çalıştı.

    Tam oldu heralde artık hallettim dedim ve eski işlemciyi söküp yeni aldığım Ryzen 7 3700X işlemciyimi taktım ancak benim Anakartım Ryzen 1 ve 2. nesili desteklediğini öğrendim. Sonra internetten biraz araştırdım ve MSI'ın sitesinden MSI B350 Tomahawk için Ryzen 3. ve 4. nesil işlemcilerin BIOS Update yapıldığında desteklediğini öğrendim. Hemen bir Flash Belleğe bu gerekli olan BIOS Update'ini indirdim ve BIOS ara yüzüne girerek M-Flash üzerinden gerekli güncellemeyi gerçekleştirdim. Tabi bunu yaparken eski işlemcimi geri takarak yaptım.

    Update'i yapmadan önce Anakartın üzerinde ki EZ Bug ışıklarının olduğu bölümde CPU ışığı yanıyordu. Daha sonra Update'i yaptıktan sonra ise bilgisayara yine ekran gelmedi ve bu sefer Boot ışığı yanmaya başladı. Ayrıca ilk başta söylediğim ekran kartı eski işlemci ile çalışırken, daha sonra hiç güç gelmedi.

    Şimdi ben direk Ryzen 3. nesili destekleyen yeni bir anakart mı alayım yoksa bir bilgisayarcıya götürüp bu BIOS işini tam olarak bilen birine mi yaptırayım ? çünkü ben yanlış yapmışta olabilirim belki de yeni bir Anakart almam gerekmiyordur. Bir de yeni aldığım ekran kartım ilk başta çalışırken daha sonra neden yeni işlemciyi taktığımda neden çalışmadı bir fikri olan var mı ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.