Şimdi Ara

Ryzen 2600x Isınma Sorunu Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, oyunlarda fark yaratsın diyerek biostan 'Core Performance Boost' Auto konumundayken bu işlemciyi kullanıp sorun yaşayan varmı bilmiyorum fakat kullandığım işlemcide 'Core Performance Boost' aktifken Aida64 stress testinde 100 dereceyi görüyorum. Pubg full ayarlarda 85-90 dereceyi görüyorum ve cpu max. 3.87ghz verim alabiliyorum. Max. değeri 4.25ghz. 'Core Performance Boost' kapalıyken cpu oyunlarda 60 ı testlerde 70 i geçmiyor. Termal Macunu 6 ayda bir kontrollü şekilde değiştiriyorum. Termal Macun bu ürünü kullanıyorum ve macunu yeni değiştirdim. Cpunun aktif şekilde kullanılmasının bir zararı olur mu ?







  • Bende Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Chrome'da gezinirken sıcaklık değerlerim 47-51 derece aralığında gidip geliyor. Oyunlarda ise en fazla 63-64 dereceyi görüyorum ve Performance Bias'da "Auto" konumunda. Sizin kullandığınız anakart büyük bir ihtimal işlemciye gereğinden fazla voltaj verdiği için sıcaklık değerleriniz bu kadar yüksek oluyor. Voltajın ne kadar olacağını kendiniz girerek uygun sıcaklık değerlerini yakalayabilirsiniz muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 5 Eylül 2019; 17:5:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin sıcaklıkları ben boost kapalıyken görüyorum. Voltaj ayarı genelde kullanıcılar asus b450 kullandığı için benim anakartın arayüzü ile farklı bir arayüzü var bir işlem yaparken yanlış bir şey yaparsam sistemi çöp ederim diye korkuyorum. Detaylı anlatacak birini bulamadım. Az voltaj da çok voltajda işlemciyi çöp eder diyorlar korkarak yapıyorum bazı bios işlerini bundan dolayı sorunuma çözüm arıyorum forumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.