Şimdi Ara

rx5500XT Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni ekran kartı ve yeni kasa sipariş ettim geçen hafta. Ekran kartı siparişim 2 gün erken geldi. Eski kasamda denedim ekran kartını ama monitörümde "Aralık Dışında" kutusu belirip sağa sola gidiyor. (Asus Monitör). Yani sinyal yok gibi ama aslında sinyal var ama ekrana görüntü vermiyor. Neyse belki kasaya sığmıyodur dedim yeni kasayı bekledim. Kasa geldi her şeyi monteledim bilgisayarı kurdum ama yine aynı sorun yaşandı. Bi kere 1 dakika bekledikten sonra görüntü geldi. Bilgisayarı kapatıp açtım yine görüntü gelmedi. Ekran kartı fanları dönüyor yani çalışıyor. Bana driver kur demeyin görüntü bile yok. Bu sorunu yaşayıp çözebilen oldu mu aramadığım kaynak kalmadı.

    Ekran Kartı Tam Model: MSI RADEON RX5500XT MECH 8GB

    Denediğim Yöntemler:
    - Farklı bir monitör
    - Farklı HDMI kablo
    - Ramleri çıkarıp slota üfleyip geri takmak
    - Ekran kartı tam oturmamıştır diyip defalarca çıkarıp geri takmak.
    - Ekran kartı üzerindeki 8pinli kablonun oturduğundan emin olmak.







  • Monitörle alakalı bir durum gibi görünüyor, çünkü aralık dışında ibaresi genelde monitörün desteklemediği bir çözünürlük yada hertz ayarı gibi durumlarda çıkabilir.


    Monitörün ayarlarında bir resetleme ayarı varsa, onu kullanarak monitörde daha önce bugüne kadar kullanılan ve hafızasında olan diğer çözünürlükleri silinmesi sayesinde yani 0 lamak sorunu çözebilir.


    Böyle bir seçeneğin yok ise kasanıTV ye fln bağlayıp çözünürlük düşürrsün yada eski kasa ,e.kartı artık ne yapabniliyorsan bağlar monitörü 800x600 e fln indirrsin, sonra yapacağın çözünürlük değişimlerini monitör save ettiğinde hafızası doluysa eski kullandıklarını o şekilde fln da silebilir v.s.


    Kısaca; monitörler, daha önce uygulanan çözünürlük ve hertz ayarlarından 4-5 tanesini hafızasında tutar ve onlar dışında bir durum ile karşılaşıncada o şekilde sapıtabilirler, senn yapman gerekende hâliyle monitörü 0 layıp ilk günkü durumuna getirmek olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 18 Kasım 2020; 3:2:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.