Şimdi Ara

RX 7900 XT mi RTX 4070 Tİ mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
5.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bende aynı ikilemdeydim ve tercihimi 6800xt den yana kullandım, 4070ti veya 7900xt den 13-14k daha ucuza 18 ay garantisi kalmış 2. el kart aldım ayrıca bende TVde kullanıyorum dolayısı ile tek kriterim 4k 60fps stabil performans vermesiydi ve param cebimde kaldı. Arada ölümcül bir performans farkı yok bana göre.



    https://www.youtube.com/watch?v=wRCVRsjs0aE


    https://www.youtube.com/watch?v=8AHHHHkcpQs





  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    4090 bile Cyberpunk'ta 4K RT Overdrive'da 20 fps alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, ben de benzer ikilem de kalıyorum, bir türlü karar veremiyorum :))

  • Yux[H]ell!cA kullanıcısına yanıt
    Ben 4070 Ti de karar kıldım ve çok memnunum :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya burada asıl konu şu en çok kafa karıştıran durum 12GB VRAM yeter mi yetmez mi?En basit örnek COD MW2 oyununu incelerseniz inanılmaz bir FPS farkı var aralarında.


    İkincisi ise AMD bu yaz FSR 3.0 ile sahalara giriş yapacak o yüzden DLSS 3.0'ın etkilerinin farkındadır diye düşünüyorum bundan dolayı geçemese bile en azından daha da yaklaşacağını düşünüyorum.


    Ana temel odağımız şu olmalı ben bu kartı kaç ay veya yıl kullanacağınıza bağlı her sene ekran kartı alan biri iseniz 4070 Ti alıp geçmek lazım ama en aşağı 2+ sene kullanırım diyorsanız işte orada AMD kas gücü etkisini belli edecektir.


    Bir diğer nokta da elektrik tüketimi, gerçekten yıllık 1000TL kadar fazla bir tüketim ortaya çıkaracak derecede agresif AMD bu konuyu ne işlemcide ne ekran kartında çözebilmiş değil.

  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Tüm bunlara ek 2. El piyasasının nvidiada kuvvetli olması da tercih sebebim oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet al-sat hızı açısından kesinlikle haklısınız hocam.


    Şuan RTX 2070 kartım var 4 senedir yola devam ediyoruz. Tabii +150 Gpu clock +750 mem clock ile :) ancak BF 2042 de Ryzen 5 5600X can çekişiyordu 2K med dlss balanced'da. Bundan dolayı işlemci değişikliğine gittim ve i5 13600kf ve 32GB DDR5 6000Mhz e geçiş yaptık seçimden önce burada ana odağım belli bir süre işlemci-ram grubunda kafam rahat etsin istememdi. Şimdi kardeşim üniversite sınavına girdikten sonra ona da bir bilgisayar lazım olacağından söktüğüm işlemci anakart ram grubunu hazır ona vermişken ekran kartını da ona vermeyi planlıyorum.


    O yüzden aynı ikilem içerisindeyim. Ancak genel olarak 2 sene bir kuruş bile masraf etmek istemiyorum. Bugünde kabinenin açıklanmasına göre nihai kararımı vereceğim. Hepimizin hakkında hayırlısı.

  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun 🙂.. ben 4k 60 da oynuyorum (led Tv) çok çok memnunum 4070Ti dan. Tavsiye ederim yani

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AMD vs Nvidia | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com) okuyun yardımcı olacaktır seçmeniz için

  • mustpre M kullanıcısına yanıt
    Islemci overclock muydu hocam yoksa standrat hizlarindaymiydi bide ne gibi degisikler oldu bende ayni islemciyi kullaniyorum x olmayan modelini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-10 bin bandında garantili RX6800-6800XT-6900XT varken 16GB bu kartlara bu paraları vermek ort. 25 bin civarı bence hic rasyonel bir tercih degil...

  • Arkadaşlar msı 4070ti ventus 3x ve xfx 7900xt MERC 310 kartlarını kullanan birisi olarak kesinlikle bu karşılaştırmanın kazananı 7900xtdir. 32 gb sistem Rami olmasına rağmen 4070ti nin vramı kesinlikle yetmiyor . Özellikle 4k da hogward legacy, cyberpunk 2077 ve dying light 2 oyunlarında yaptığım testlerde sürekli drop sıkıntısı yaşıyordum. 7900xt ise hiç bir drop olmadan çok akıcı bir oyun deneyimi sürüyor . Nvidia 4070ti tek artısı 2. El.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokko kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam, ısı problemi, ses ve coil whine gibi problemleri oldu mu?

  • Yux[H]ell!cA kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Isı max. 4K da çok sıcak havalarda 75 dereceyi gördüm. Normal zamanda 70ı zor görüyor. ( bu değerler full yükte ). Coil Whine duymadım hiç kasa açık ve kulağımı iyice dayamama rağmen ama yine de sesi ayırt edememiş olabilirim diye de açık kapı bırakayım :). Karttan genel olarak memnunum, yazılımsal ve yapısal olarak hiç sorun yaşamadım. 650 W Psu da mis gibi çalışıyordu ama PSU yu çok uzun süredir kullandığım için değiştirmek istiyordum, 750 W aldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun için amd, gpgpu için nvidia.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokko kullanıcısına yanıt

    4k da ki değerleri gayet iyiymiş, kaldı ki çoğumuz 2k monitörler kullanıyoruz. (ben de dahil olmak üzere) psu 750w olması da bir artı. Çoğu kişide 750'nin yukarısı yok. Orta sekmentin bir tık üstünü düşünenler için çok çok iyi bir model 4070ti. Parası olan 4080 alabilir tabi. Güle güle kullanın.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.